5.3 Hata Bildiriminin İptal Edilmesi:
Başlat > Denetim Masası > Sistem > Gelişmiş > Hata Bildirimi
Açılan penceredeki ayarları aşağıdaki gibi yapınız. “Tamam” ile çıkınız
5.4 Sistem Hatası ve Hata Ayıklamanın İptal Edilmesi:
Başlat > Denetim Masası > Sistem > Gelişmiş > [Başlangıç ve Kurtarma]Ayarlar
Açılan penceredeki ayarları aşağıdaki gibi yapınız. “Tamam” ile çıkınız
5.5 Sistem Geri Yüklemenin İptal Edilmesi:
Başlat > Denetim Masası > Sistem > Sistem Geri Yükleme
Tüm sürücüler için sistem geri yüklemeyi kapatınız. “Uygula” ve “Tamam” ile çıkınız.
5.6 Uzaktan Yardımın İptal Edilmesi:
Başlat > Denetim Masası > Sistem > Uzak
Aşağıdaki gibi ayarlayınız. “Uygula” ve “Tamam” ile çıkınız.
5.7 Otomatik Güncellemenin Kapatılması:
Başlat > Denetim Masası > Sistem > Otomatik Güncelleştirmeler
Aşağıdaki gibi ayarlayınız. “Uygula” ve “Tamam” ile çıkınız.
5.8 Hızlı Kullanıcı Değiştirmenin Kapatılması:
Başlat > Denetim Masası > Kullanıcı Hesapları > Kullanıcı oturum açma ve kapatma şeklini değiştir
Burada “Hızlı Kullanıcı Değiştirme Kullan” seçeneğinin önündeki onay kutusunu temizleyiniz. “Uygula” ve “Tamam” ile çıkınız.
5.9 İnternet Saati Senkronizasyonunun İptali:
Başlat > Denetim Masası > Tarih ve Saat > İnternet Saati
Aşağıdaki gibi ayarlayınız. “Uygula” ve “Tamam” ile çıkınız.
5.10 Çevrim Dışı Dosyaların İptal Edilmesi:
Başlat > Denetim Masası > Klasör Seçenekleri > Çevrim Dışı Dosyalar
Aşağıdaki gibi ayarlayınız. “Uygula” ve “Tamam” ile çıkınız.
5.11 Masaüstü Temizlik Sihirbazının İptali:
Başlat > Denetim Masası > Görüntü > Masaüstü > Masaüstünü Özelleştir
Aşağıdaki gibi ayarlayınız. “Uygula” ve “Tamam” ile çıkınız.
5.12 Ekran Koruyucunun İptal Edilmesi:
Başlat > Denetim Masası > Görüntü > Ekran Koruyucu
Aşağıdaki gibi ayarlayınız. “Uygula” ve “Tamam” ile çıkınız.
5.13 Hoş Geldiniz Ekranının İptal Edilmesi:
Başlat > Denetim Masası > Kullanıcı Hesapları > Kullanıcıların oturum açma ve kapatma şeklini değiştir satırına tıklayınız. Karşılama Ekranını Kullan kutucuğunu temizleyiniz.
Aşağıdaki gibi ayarlayınız. “Değişiklikleri Uygula” diyerek çıkınız.
Windows’u yeniden başlatınız. Açılış ekranında şifre sorduğunda herhangi bir şifre girmeden “Tamam” diyerek giriniz.
cMP modunda Windows açılırken kilitlenme yaşanıyorsa, Windows’u “Güvenli Mod”da başlatarak ayarı geri alınız.
5.14 Otomatik Çalışan Programların iptali:
C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programlar\Başlangıç konumunda bulunan tüm dosyaları siliniz. Bu klasöre Dosya Gezgini (File Explorer) ile gitmek için masa üstünde veya Başlat’tan “Bilgisayarım” simgesine sağ tıklayıp “Araştır” seçeneğini seçin ve yolu takip edin.
Bu işlemi C:\Documents and Settings altındaki tüm kullanıcılar için yapınız.
Bu işlem örneğin buradaki üç kullanıcı içinde tekrarlanmalıdır.
6. Adım – Servislerin Kapatılması:
6. Bölüm’de anlatılan ses kartı ile ilgili işlemler sırasında “Windows Ses” servisi çalışır durumda olmalıdır. Daha sonra tekrar iptal ediniz. Bu arada, bazı ses kartları “Windows Ses” servisinin sürekli çalışır durumda olmasını gerektirmektedir; özellikle ASIO4ALL sürücüsü kullanılırken.
Transport PC için genellikle sadece iki adet Windows servisinin çalışması yeterli olmaktadır (bazı ses kartları için gerekli olan ses servisi hariç).
Başlat > Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Hizmetler simgesine çift tıklayarak servislerin listesine ulaşabilirsiniz. Listedeki bir servisin üstüne çift tıklayınız. Servisi durdurmak için, açılan pencerede “Durdur” butonuna tıklayınız ve “Başlangıç türü” seçeneğini “Elle” şeklinde ayarladıktan sonra “Uygula” ve “Tamam” diyerek çıkınız. Bu işlemi her servis için uygulayınız. Sadece “Tak ve Kullan” ve “Uzaktan Yordam Çağrısı (RPC)” servislerini olduğu gibi bırakınız. Windows’u tekrar başlatınız.
Aşağıdaki ekran görüntüsünde, tüm servislerin ayarlanması bittiğinde “Başlangıç Türü”ne göre sıralanmış durumda servisleri görmektesiniz. Çalışan sadece iki servis en üstte görülmektedir. Bazı servisler Windows tekrar başlatıldığında durmaktadır.
“Windows Görev Yöneticisi”ni başlatmak için Başlat > Çalıştır yolundan açılan kutucuğa taskmgr yazıp “Enter” tuşuna basınız. “İşlemler” menüsünde, o an sistemde çalışan tüm hizmetleri görebilirsiniz. Tüm servis ayarları sonunda bu listede 11 dolayında hizmet kalmış olmalıdır.
Aşağıdaki ekran görüntüsünde, kullandığımız görüntü yakalama yazılımı FSCapture.exe ile E-MU 1212M ses kartımızın kontrol paneli hizmeti EmuPMixDSP.exe de dahil olmak üzere 13 adet hizmet görülmektedir.
Bu servis ayarları agresif olarak nitelendirilebilecek ayarlardır ve pek çok Windows hizmetinin çalışmasını durdurmaktadır. Daha sonradan sisteme yazılım yüklemek için gerekli olabilecek servislerin tekrar aktif hale getirilmesi gerekebilir.
Ağ Bağlantıları, İş İstasyonu, DHCP İstemcisi servisleri ağ işlevleri için gerekli olabilir. Olay Günlüğü, WMI Performans Bağdaştırıcısı, COM+Olay Sistemi, COM+Sistem Uygulaması ve DCOM Sunucu İşlem Başlatıcı servisleri sistem için en çok gerekli olabilecek servislerdir.
Ses kartınızın sürücülerini güncellemek istediğinizde şu servisleri aktif hale getirmeniz gerekebilir: Olay Günlüğü, Şifreleme Hizmetleri, Windows Ses, WMI Performans Bağdaştırıcısı. Bu servislerin başlangıç şeklini otomatiğe getirip servisi başlatın. Gerekli güncellemeyi yaptıktan sonra da bu servisleri durdurun ve başlama şeklini “Elle” ayarına getirin.
2. BÖLÜM : Aygıt Yöneticisi Ayarları
1. Adım – Gereksiz Sistem Aygıtlarının Devre Dışı Bırakılması:
Sistem kaynağı tüketen ve gereksiz data trafiğine neden olan aygıtlar devre dışı bırakılmalıdır.
Başlat > Denetim Masası > Sistem > Donanım > Aygıt Yöneticisi > Görünüm > Gizli aygıtları göster
Listedeki Sistem Aygıtları, Ağ Bağdaştırıcıları ve Tak ve Çalıştır Olmayan Sürücüler satırlarının altında bulunan aygıtların önünde kırmızı çarpı bulunanları devre dışı bırakınız (aşağıdaki ekran görüntülerine bakınız). Bunun için bir aygıtın üzerlerine sağ tıklayıp “Devre Dışı Bırak” seçeneğini seçiniz ve uyarıya “Evet” deyiniz. Devre dışı bırakılan her aygıttan sonra Windows’un tekrar başlatılması ve sistemin kararlı çalışıp çalışmadığının test edilmesi önerilir. Kullandığımız Gigabyte GA-G31M-ES2L model anakart, tüm bu ayarlarda sorunsuz çalışmaktadır.
Intel(R)82801G (ICH7 Family) – SMBus Controller – 27DA
Bu sistem aygıtını devre dışı bıraktıktan sonra tam olarak devre dışı kalması için sistemi tamamen kapatıp kasadan güç kablosunu çekin ve tekrar takarak sistemi açın. Windows’u yeniden başlatmak yeterli değildir.
2. Adım – Ağ Aygıtlarının Devre Dışı Bırakılması:
Tüm ağ aygıtlarının iptal edilmesi kesinlikle önerilir. Transport PC’de LAN ve WiFi işlevlerinin kullanılması ses performansı açısından önerilmez.
3. Adım – Tak ve Çalıştır Olmayan Sürücülerin Devre Dışı Bırakılması:
Tak ve Çalıştır Olmayan Sürücüler altındaki aygıtların her biri devre dışı bırakıldığında Windows’un yeniden başlatılıp bir müzik parçası çalınarak sistemin kararlılığının test edilmesi önerilir.
Bu aygıtların içinde NDIS Sistem Sürücüsü aygıtı devre dışı bırakıldığında bazı sistemlerde Windows açılmamaktadır. Ancak, sisteminizde sorun oluşturmuyorsa ses performansına getirisi açısından kesinlikle uygulanmasını öneririz. Windows açılmazsa bu agresif işlemi geri almak için, Windows açılırken siyah ekranda F8 tuşu ile Boot Menü’ye geçip sistemi Güvenli Modda açarak bu aygıt üzerine sağ tıklayp “Etkinleştir” demelisiniz. Siyah ekranda F8 tuşuna hızlı şekilde arka arkaya basarak Boot Menüyü yakalayabilirsiniz.
3. BÖLÜM : Kayıt Defteri Ayarları
1. Adım – Menüleri Hızlandırma:
Bu bölümdeki işlemler Kayıt Defteri (Regedit) ayarları ile ilgilidir. Burada yapılacak işlemlerde dikkatli olmanız önerilir. Kayıt Defteri’ne giriş için Başlat > Çalıştır komutuyla açılan kutucuğa regedit yazarak “Enter” tuşuna basınız. Toplam altı adımı da tamamladıktan sonra kayıt defterini kapatıp Windows’u yeniden başlatınız.
HKEY_CURRENT_USER > Control Panel > Desktop klasörünü seçiniz. Sağ taraftaki “MenuShowDelay” satırına çift tıklayınız ve 0 değerini giriniz. “Tamam” ile çıkınız.
——————————————————————————————————-
Transport PC Ana Sayfası
ALT BÖLÜMLER: I. KISIM: Transport PC Giriş II. KISIM: Güncel Donanım Tavsiyesi III. KISIM: Montaj ve Windows Kurulumu IV. KISIM: BIOS Ayarları V. KISIM: Windows Ayarları VI. KISIM: Müzik Çalıcı Yazılım (Player): cMP+cPlay VII. KISIM: İleri Seviye Windows Modifikasyonları VIII. KISIM: İleri Seviye Donanım Modifikasyonu Örnekleri IX. KISIM: Müzik Çalıcı Yazılım (Player): Foobar
FORUM BÖLÜMÜMÜZ: Ulaşmak için tıklayın (Yeni Sekmede Açılır)
Bir yorum ekleyin