İlk Sayfaya Ulaşmak İçin Tıklayınız
Test için kurulan sistemde sağolsun Sn.Demir Çetiner en iyi bileşenlerle bu işin olması için elinden geleni yaptı. Bileşenler arasında kullandığımız amplifikatör Japonya’nın ünlü lambalı ampli üreticisi Leben’e ait ki bu marka da Mavi HiFi’nın yeni temsilcisi olduğu markalardan biri. Biz bu testte Leben CS 600 vakum tüplü entegre amplifikatör kullandık. Altta sizlere teknik özelliklerini sunduğum 2x 32 W’ lık bu vakum tüplü entegre amplifikatör bu kolonları mükemmelen sürdü.
-Kullanılan Vakum Tüpler: 4 adet 6L6GC (5881) SOVTEK, (EL34/6CA7 – Opsiyonel) 4 adet 6CS7, 1 adet 6CJ3
Çıkış Gücü: 32W x 2 (6L6GC) at 1KHz. veya 28W x 2 (EL34) at 1KHz.
Frekans Yanıtı: 10Hz – 100KHz. (-0.1dB)
Distorsiyon: 0.7%(10W)
Giriş Hassasiyeti: 900mV @ 20W
Çıkış empedansı 4/6/8/16 Ohms (Seçilebilir)
Ağırlık: 22.5 Kg.
Boyutlar: 450 (W) X 360 (D) X 142 (H) mm
Aslında Leben tam manasıyla ayrı bir yazı konusu ama burada değinmeden geçmek olmazdı bu kaliteli vakum tüplü ampliye.
Sistemdeki bir diğer önemli parça ise kullanılan pikap. Transrotor Leonardo 40/60 TMD idi. Bende bir Transrotor kullanıcısı olarak Alman üreticinin her detaya önem veren tasarımlarını çok beğenmekteyim. Ben burada TMD sistem ile çalışan Leonardo modelini kullandım. Cihaz ithal edildiği Standard şekli ile kullanıldı.
Tabii bu pikaptan en iyi sonucu alabilmek adına yine Transrotor’un pikap-presi Phonostage II ve Transrotor güç ünitesi kullanıldı. Pikap pre hakkında kendi kullandığım ile ilgili bu sayıda geniş bir makalem var. Stereo Mecmuası’nın önceki sayfalarından ayrıntılı bilgileri edinebilirsiniz. Güç katında ise pikap için 33 / 45 devir seçenekleriniz mevcut, bunu kullandığınızda devir değiştirmek için lastik konumunu değiştirmenize gerek kalmamakta.
Bir diğer bileşen ise sistemimizde yer alan Bryston’ın BCD-1 CD çaları. Robust cihazları ile tanınan Kanada’lı üreticinin bu başarılı CD çaları da test esnasında CD’lerimi test etmek adına çok yardımcı oldu.
Gelelim testimize, Mavi – Hifi’a vardığımda sistem hazırlanmış ve test için hazır olması adına rasgele seçilmiş bir CD eşliğinde çalışmaktaydı. Test için önce CD çaları kullanmaya karar vererek yanımda getirdiğim John Pizarelli’nin SACD’sini CD çaların çekmecesine yerleştirdim.
Bu albümün kaydı çok başarılı, ilk nağmeler kolonlardan duyulmaya başladı. İlk dikkatimi çeken kaydı olduğu gibi çok berrak olarak ya da net diyelim kolonların kulağa ulaştırmasıydı. Parçalarda yer alan piyanonun her tuş sesi billur gibi net gelmekteydi ve yine arkadan gelen gitar tellerinin sesini çok net algılıyordum. Kolonlar gitarın çıkardığı alt / üst frekanslarda çok güzel tepki vermekteydi.
Vokal ise mükemmel alınmaktaydı yine insan sesi frekanslarında kolonların tepkisi mükemmel idi ve vokal yapılırken geri planda çalınmakta olan her şeyi kolonlar tek tek algılamanızı sağlayıp hiçbir sesi diğerine karıştırmıyordu.
Bir yorum ekleyin