Cabasse Pacific 3 Bölüm III

İkinci Sayfaya Ulaşmak İçin Tıklayınız

Sonrasında Benie Wallace’in The Nearness Of You adlı SACD albümünü bu kez CD çaların çekmecesine yerleştirdim. Bu kez de vokal olmaksızın yapılan albümde kolonların yanıtı ne olacaktı anlamak istedim. Bu albümde çok iyi kaydedilmiş olduğundan test için bana göre biçilmiş kaftandı. Bu arada albümde piyanoda Kenny Baron ve basta Eddie Gomez Wallace’e eşlik etmekte. Burada da durum gösterdi ki bu kolonların en güzel yanı tane tane üste de belirttiğim gibi her kayıtta yer alan enstrümanı birbirine karıştırmadan size dinletebilmeleri. Parçada çok karışık bir enstrüman kombinasyonu olsa da frekanslarını iyi algılayıp size geri planda ya da önde solo çalan tüm enstürmanları net şekilde duyurtmaktalar. Bu SACD’yi dinlerken atılan saksafon soloları billur gibi algılarken arada kayıtta diplerde bir yerlerde olan sanatçının nefeslenme anlarını dahi rahat algıladım. Coctails For Two adlı parçada Eddie Gomez’in bas solosunu dinlerken tellerden çıkan her tınının yansıması, bas ile beraber gelen saksafon solosunda bas solonun her detayının alt ve üst frekanslarda mükemmelen yansıması – bas tellerin tınısını resmen göğsümde hissettim- beni çok etkiledi. Tüm bunlar olurken arkadan gelen Kenny Barron’un piyanosu ise saksafon ve bas arkasından mükemmelen gelmekteydi.

Son olarak bu kez de bir CD’de performansa bakmak istedim. Transrotor ile LP denemelerine girmeden önce. Yanımda Randy Crawford ve Joe Pass’in Feeling Good albümünü getirmiştim. Son günlerde zevkle dinlediğim ve blogta da konu ettiğim güzel bir albüm. Sonuç bu albümde de değişmedi, albümde yer alan vurmalı ve davul harika bir bas ses dengesiyle kulaklarıma ulaştırıldı kolonlar tarafından ve yine tüm enstrümanları vokalistin sesiyle dengeli ve net aldım.

Sonra gözüm yanımda getirdiğim plaklara takıldı, madem böyle harika bir sistem içinde Transrotor pikap vardı bu kolonları plaklarla test etmemek olmazdı.

Önce Diana Krall’ın ORG Records’tan basılan 180 GR ve master çalışması Bernie Grundman tarafından yapılmış All For You adlı LP’sini platoya taktım ve Blouvard Of Broken Dreams adlı parçayı dinlemeye başladım. Öncelikle dijital kaynaktan analog kaynağa geçişin verdiği doğallık ve sesteki yumuşama ile gelen detayı algıladım. Tabii bu LP çalmaya başladığınızda CD’den sonra ilk algılanacak şey. Kolonların performansı burada da değişmedi yine dengeli baslar, yerinde mid ve tiz tepkimeleri. Parçada yer alan piyano solo kısmını sanatçı sanki dibimde canlı çalıyordu.

Yukarıdaki albümü dinledikten sonra sadece Temptation’ı dinlemek adına yanımda getirdiğim Verve baskı The Girl In The Other Room plağını platoya yerleştirdim. Temptation adlı parçanın girişini bilen bilir, orada yer alan giriş bas soloda eğer kolonlar iyi ise alınan seste iyi olur yani anlamak adına önemli bir parça ve parçayı başlattım. Ve evet kolonlar inanılmaz bir şekilde yanıt verdi kontrbas sanki oturduğum koltuğun önünde çalmaktaydı. Her detayı mükemmelen bana hissettirdiler.

Ve son olarak bakalım bu kolonu alan pop dinlerse durum ne olacak. Detay gereken caz, klasik gibi tarzlar haricinde burada durum ne oluyor bakayım dedim ve Michael Jackson’un Thriller LP’sinden bu kez Billie Jean’i çalmaya başladım. Size kısaca diyebilirimki bu kolonlar müzik seçmiyor, parçanın bas ve tiz frekans kombinasyonlarını doyurucu şekilde olarak verdi.

Sonuç olarak diyebileceğim; Cabasse ince elemiş sık dokumuş, kabini çok sağlam ve albenisi yüksek lake masif ahşaptan yaparak biz erkek odyofillerin yanı sıra eşlerimize de mobilya olarak ulaşmış. Kabin üstünde yer alan sürücüler 21 cm’lik çift bas ve aralarındaki koaksiyel mid-tiz ünitesi birlikteliği çok başarılı. Hele de büyükçe bir salonunuz varsa bu kolonlar biçilmiş kaftan. Tabii bu üst serinin fiyatı da biraz yüksek. Liste fiyatı 9.850 Euro.

Bülent Şaman

Cabasse Pacific 3
Dağıtıcı: Mavi HiFii
Fiyat: 9.850 Euro

Test Sistemi
Transrotor Leonardo 40/60 TMD pikap
Bryston BCP-1 CD çalar
Bryston BDA-1 DAC, Bryston BDP-1 Universal çalar,
Amplifikatör: Leben CS 600
Pikap pre-amp: Transrotor Phonostage II
Silent Wire LS 16 hoparlör kabloları.

İlk Sayfaya Ulaşmak İçin Tıklayınız