Atlas Cable Ürünlerine Genel Bir Bakış

Uzun bir inceleme maratonun ardından Atlas Cable ürünleri hakkında bir özet geçmenin doğru olacağını düşünüyorum. Yaklaşık 3 haftalık bir zaman diliminde firmanın özellikle giriş ve orta seviye sistemlere yönelik kablo çözümlerine bir bakış atmaya çalıştım. Atlas Cable deyince ilk akla gelen kabloların “Mavros” veya “Asimi” modelleri olduğunu biliyorum. Ancak ben fiyat / performans odaklı serilere bakış atmak istedim. Belki ilerleyen aylarda üst modellere de bir bakış atarız.

Atlas Cable firmasının kabloları “Element” serisi ile başlıyor. Bu seri giriş seviyesine yönelik tamamen fiyat odaklı ürünler. Ben bu seriyi pas geçip “Integra” ve “Hyper” serilerine odaklandım. Oldukça fazla kabloyu denemiş olsam da, bir de bu kabloların farklı kombinasyonlar ile kullanımı düşünüldüğünde karşımıza çok fazla olasılık çıkıyor. İncelemelerimde ara bağlantı kablolarını, hoparlör kablolarını ve güç kablolarını kendi içlerinde değerlendirmeye çalıştım. Burada bazı kombinasyonlardan da bahsetmek istiyorum.

İlk olarak güç kabloları ile başlamak isterim. Atlas firmasının iki farklı güç kablosunu deneme fırsatım oldu, EOS 2.0 ve EOS 4dd modelleri. Her iki kabloyu da çok beğendim. Pahalı olan EOS 4dd modeli tabii ki hemen her açıdan oldukça başarılı bir ürün. Fakat maliyet odaklı hareket etmek isteyen okuyucularımız için kaynak tarafında EOS 2.0 ve ampli tarafında EOS 4dd kullanımı en optimal senaryo. Her iki kablonun birbiri ile bu senaryoda sinerjisi gayet etkileyici. Tabii ki bütçesi geniş meraklılar tüm sistemlerini EOS 4dd ile de donatabilirler.

Giriş veya orta seviye sistemleri olan meraklılar için Equator 2.0 hoparlör kablosu ile Equator Integra ara bağlantı kablosu oldukça iddialı bir ikili. Göreceli makul mantıklı bir fiyata sistemlerinizin varolan detay seviyesini ortaya çıkartmak adına bu ikili gayet başarılı iş yapıyor. Bu kabloların tasarımları, üretim kalitesi ve kullanılan konektörler gayet özenli ve yaklaşık 1.000TL’lik bir tutara bu ikiliyi kullanarak sisteminizin bağlantı konusunu kapatabilirsiniz. Piyasadaki en iddialı ürünler veya kablolar mı derseniz, hayır değil ancak detay seviyesi ve ton anlamında çok başarılı bir kombinasyon olduğunu söylemek lazım. Benim denemelerime göre eğer orta seviyenin bir tık üzerinde bir sisteminiz olup, kablo konusuna çok fazla para harcamak istemiyorsanız yine Equator serisini değerlendirmenizde fayda olabilir…

Orta seviye sistemlere sahip olan ve daha geniş bir bütçe içerisinde hareket eden meraklılar için Hyper Integra ve Hyper dd Duo ara bağlantı kablosu seçenekleri ön plana çıkıyor. İnceleme de belirttiğim üzere Hyper dd Duo son derece başarılı bir kablo ve Hyper 2.0 ve Hyper 3.5 hoparlör kabloları ile mükemmel bir uyuma sahip. Çoğu sistem için Hyper 3.5 ile Hyper dd Duo kombinasyonu müthiş bir ikili olacaktır. Ancak Hyper 2.0 modeli hoparlör kablosunu da yabana atmamak lazım. Özellikle daha düşük güçlü sistemlerde bu kabloyu yine Hyper dd Duo ara bağlantı kablosu ile kombine ederek kullanabilirsiniz.

İncelemeler sırasında Hyper Integra kabloyu hep üst model Hyper dd Duo modeli ile kıyasladığımda aradaki fiyat farkını vermenin özellikle de sistemlerini uzun zaman kullanan meraklılar açısından daha makul bir yol olduğunu söylemiştim. Ancak diyelim ki, pre-power ampli kombinasyonu kullanan  veya analog kaynak tarafında step up artı pikap katı kullanan meraklılarda tek bir kablo yerine iki veya daha fazla ihtiyacı olduğu da bir gerçek. Bu durumda neredeyse tek bir kablo fiyatına iki kablo alıp tüm sistemin performansını bir adım ileriye götürebilmek kenara atılacak bir fikir değil. Maalesef ülkemiz koşullarındaki gelir seviyesine bakınca kısıtlı bütçeler ile hareket eden okuyucular için bu tarz aritmetik hesapları yapılmak zorunda. Merak etmeyin bende yapıyorum. Öbür türlü en üst modelleri satın alın geçin demek en kolay yol olurdu.

Bu yazıyla Mecmua’ya ilk kez konuk ettiğimiz Atlas Cable ürünlerinin incelemesini tamamlamış olduk. Daha önce tanışmadığım bir marka olarak üretim kalitesi, seçtiğim ürünlerdeki fiyat/performans oranı gibi konularda oldukça memnun kaldım. Kablo seçimi, inceleme yazıları ile ezbere yapılabilecek bir şey değil. Bu yazılardaki amacımız bakın ülkemizde böyle bir marka da var, bir bakın isterseniz demek yani  alışveriş listenize veya deneme listenizi bir seçenek daha eklemek. Benim gözlemlerime göre Atlas Cable ürünleri kesinlikle kulak kabartmayı hak eden ürünler…