TTAF Kabloları Genel Testi IV

Güç kablolarını sisteminize takarken her zaman faz/canlı yönünü tespit edin...

Önceki sayfaya ulaşmak için tıklayınız

Bu arada TTAF firması W10567 modeli kablolarında meraklılar için oldukça cazip fiyatlar sunuyor. Siz bu yazıyı okurken devam eden kampanyada 70TL karşılığında hiç fena gözükmeyen bir kablo meraklılara sunuluyordu. Keşke elimde bu kabloda da bulunsaydı da sizleri bilgilendirebilseydim.

Şimdi burada farklı bir düşünme tarzını okuyucularıma hatırlatayım. Diyelim ki, 1.000TL’lik bir kablo bütçemiz var. Bu bütçenin tamamını hoparlör kablosuna yatırmak yerine bu bütçe sabit kalarak interconnect, elektrik ve hoparlör kablosuna hep birlikte yatırım yaparak çok daha efektif bir etki yaratabilirsiniz. Sabit fikirle hareket etmek yerine farklı seçenekleri değerlendirmek bazen mantıklı olur. Örneğin W1080 modeli hoparlör kablosu yerine, W10183 modeli hoparlör kablosu artı iyi bir güç kablosu alabilmek mümkün. Bir bakarsınız sisteminizde çok daha olumlu etkiler elde edersiniz. Hatta örneğin bütçeniz tek bir W10495 modeli elektrik kablosuna yeterli geliyorsa ve elinizde bir de CD çalar var ise promosyondaki elektrik kablosundan bir adet alıp daha ucuz ama üst model bir başka kabloyla tüm cihazlarınızın elektrik kablolarını yükseltebilirsiniz. Tabii tüm bunları deneyip yanılarak elde edebiliyoruz. Hep yazıyorum ya, denemekten asla çekinmeyin…

Interconnect konektöründen bir ayrıntı

TTAF hifi ve ev sineması pazarına hızlı bir giriş yaptı. Gerçekten çok şık ürünlerle meraklıların ilgisini çekmeyi başardılar. Bu ürünlerin bir kısmı zaman zaman düzenlenen indirim kampanyaları ile daha geniş kitlelerin ilgisini çekebilir. Ürünlere baktığım zaman özellikle üst sınıf (Gold Line ve Silver Line) ürünlerde şık tasarımlar uygun fiyatlarla meraklılar ile buluşturulmak zorunda. Hifi dünyasında çok az meraklı, uzun seneler boyunca sahip olmak üzere ürün alıyor. Geniş kitleler zaman içerisinde değiştirme olasılığı ürünleri alırken fiyat/performans oranının yanında ikinci el değerini de göz ardı etmiyorlar. Bu durum TTAF yönünden bir dezavantaj olarak görülebilir. Sonuçta aldığınız üst sınıf bir ürünün “son sahibi” olma olasılığınız yüksek şu an için. İyi fiyatlandırma ve iyi pazarlama ile bugün dezavantaj olarak görülen bu durum bir avantaja döndürülebilir. Her meraklının düşüneceği şeyi ben yazayım, benzer performansı veren ikinci el pazarında talep görmesi muhtemel bir markanın ürününü satın almak yerine neden TTAF’yi tercih etmeliyim sorusunu bir şekilde cevaplayıp buna uygun adımları atmak çok önemli diye düşünüyorum.

Ürünlerin görsel sunumları gerçekten çok başarılı. Ancak bir konuda eleştirim var. Bugün dünyanın tüm önde gelen markalarında kablo serileri, yani interconnect, hoparlör, güç kabloları ve diğer kabloları benzer görsel ayrıntılara sahiptir. Bu durum benim çok hoşuma gider ve insanda bir algı oluşur. TTAF ürünlerinde en sevmediğim görsel yön bu sanırım. Ürünlere tek tek baktığınızda gerçekten şıklar. Ancak bir arada insanın algısı değişiyor Örneğin tüm üst segment aynı görsel öğelerle zenginleştirilmiş olsa -atıyorum hepsi kırmızı renk olabilir- marka imajı açısından çok iyi olur. Sanırım TTAF geliştirici ekibi katılmaya hazırlandığı uluslararası fuarlarında verdiği deneyimle bu konuda çalışmalar yapacaktır.

Gold Line Serisi W10181 hoparlör kablosu ayrıntı

TTAF ürünleri için güzel bir müşteri memnuniyeti yaklaşımı var. Sisteminizde denemek için hemen her türden fırsat yaratılmış durumda. Ürünü satın alıp beğenmediğiniz zaman iade konusunda sıkıntı kesinlikle yaşanmıyor. Kablolar gibi seçmesi son derece zorlu ürün gruplarında deneme yapamadan sakın ama sakın alışveriş yapmayın. Deneyin, dinleyin ve performanstan kesin emin olarak satın alma kararını verin. TTAF’nin bu yaklaşımı gayet güzel.

Ürünlere gelirsek ben denemelerimde TTAF’nin bazı ürünlerinin fiyat performansını başarılı buldum. Bazıları bana göre pahalı bazıları ise sistemime hiç uyum sağlamadı. Bu durum gayet doğal. W10183 hoparlör kablosu gibi hangi sisteme taktıysak iyi performans gösteren ürünlerin fiyatlarında yapılacak ayarlamalar ile TTAF tanıtım sorunlarını aşabilir. Benzer bir durumu W10495 güç kablosu içinde söyleyebilirim. Bu tarz ürünler iyi satış fiyatlarıyla meraklıların alışveriş listelerinde kendisine yer bulabilir.

Gold Line Serisi güç kablosu W10536 modelinden ayrıntı

TTAF ürünlerini konusundaki yorumlarımı kalemim döndüğünce sizlere anlatmaya çalıştım. Forumlarımızı takip ediyorsanız TTAF firması ve ürünleri ile tanışma sürecimiz oldukça sıkıntılı olduğunu biliyorsunuzdur. Çok ayrıntısına girmeyeceğim. Hem kurumsal web sitesine hemde hifi ve video pazarı ile hazırladıkları siteye baktığımda oldukça büyük bir firma görüyorum. Ürünlerinin küçük bir bölümünü kendi evimde test etmiş bir insan olarak ürünlerde karşıma çıkan etkileyici görsel sunumun ve bazı ürünlerdeki başarılı performansın baştan itibaren ön plana çıkartılması ve ürünleri destekleyici şekilde pazarlama hamlelerine girilmesini çok isterdim.

Bugün ürünlerle ilgili yazılan yazılar için kulaktan kulağa söylenen “ateşten gömlek” teriminin ne kadar üzücü olduğunu görüyorum. Halbuki büyük özenle üretilmiş bu ürünler hakkında herkesin kendisini çok daha rahat hissetmesi ve eleştirilerini yazması, tartışması gerekirdi. Ama hiçbir şey için geç değil. İyi ürünler, iyi fiyatlandırmalar ve özen ile her şey çok daha iyi olacaktır. Hepimizin ortak isteği ülkemizden firmaların uluslararası pazarda boy göstererek bizleri gururlandırmaları. Görülen o ki, TTAF ürünlerinde bu potansiyel var.

İlk sayfaya ulaşmak için tıklayınız

Hakan Cezayirli

————————-

TTAF Kurumsal web sitesi: www.ttaf.com.tr
TTAF Hifi ürünleri  web sitesi www.ttafshop.com

—————————————————————————–

TTAF Kabloları Genel Testi yazımız toplam 4 bölümden oluşmaktadır. İlgili bölüme atlamak için yan taraftaki linklere tıklayınız. Bölüm I Bölüm II Bölüm III Bölüm IV(şu an bu sayfadasınız)

Tags: ,