Marantz PM6006

Stereo Mecmuası’nda göreceli makul fiyatlı Marantz ürünlerini mercek altına aldığımız ikinci yazımızda bu kez konuğumuz Marantz PM6006 entegre ampli. Geçtiğimiz günlerde Marantz NA6005 network müzik çaları incelemiş ve görüşlerimizi paylaşmıştık. Bakalım Marantz PM6006 entegre amplifikatör bizi şaşırtmayı başaracak mı?

Ürün kutusunu açtığınızda geleneksel Marantz tasarımı sizi karşılıyor. Ön bölüm hafif yuvarlatılmış bir tasarıma sahip. Cihazın ön bölümünde oldukça fazla düğme ve ayar seçeneği var. Sol ve sağ tarafta yine geleneksel bir Marantz dokunuşu olan 2 büyük düğme dikkat çekiyor. Bunlardan sol tarafta bulunan kaynak seçimi sağ taraftaki ise ses kontrolü. Orta bölümde üst kısımda firma logosu ve seçili kaynak bilirim bölümü bulunuyor. Bunların hemen altında “source direct” tuşu hemen yanında iki set hoparlör için seçim düğmesi en sağda ise “loudness” tuşu bulunuyor.

Alt sırada ise solda açma kapama düğmesi, kulaklık çıkışı ve ton kontrolleri var. Bas ve tiz kontrolünün yanında kanal dengesi ayarı da burada bulunuyor. Ürünün bana gönderilen örneği siyah renk. Ayrıca NA6005 network müzik çalarında görebileceğiniz gibi şampanya renk seçeneği de mevcut. Söz konusu Marantz olunca benim kişisel favorim şampanya rengi olmuştur her zaman.

Hifi camiasında ton kontrolü yani bas ve tiz ayarları pek sevilen bir özellik değil. Şahsım adına son yıllarda bu tarz kontrollerin el altında bulunmasına eskisi kadar kafayı takmıyorum. Eğer kafayı takarsanız çözüm “source direct” tuşunu kullanmak. Bu konumda amplifikatör tüm ton kontrollerini devre dışı bırakarak, kaynak cihazınızdan gelen sinyale herhangi bir müdahale etmeden hoparlörlerinize gönderiyor.

Ürünün teknik özelliklerine bakmak gerekirse. PM6006 kanala başına 45 W (8Ohm) güç üretebiliyor. Frekans yanıtı 10 Hz-70 kHz. Toplam armonik gürültü %0.08. Boyutları 440 x 370 x 105 iken ağırlığı ise 7,6Kg. Bu ağırlığın büyük bir kısmı cihaz içerisindeki troidal trafodan kaynaklanıyor. Düşük empedanslı ve ekranlamaya sahip tarfonun yanında Marantz tasarımcıları güç katını da yeni teknolojiler ile donatmışlar.

Ürünün arka bölümünde ise sade bir tasarımı var. Sol tarafta pikap katı için toprak girişi ve hemen yanında dijital girişler var. Bir adet koaksiyel iki adet dijital optik giriş bulunuyor. Alt bölümde pikap katı ve 4 adet RCA giriş bulunuyor. Bunların hemen yanında ise pre çıkışına yer verilmiş. Sisteminde kaset çalar veya makara teyp gibi cihazlar olan meraklılar bu duruma çok mutlu olacaklardır. Hemen orta bölümde 2 set hoparlör çıkışına yer verilmiş. Bunların hemen sağ tarafında farklı Marantz ürünlerini tek bir kumanda ile kullanmak isterseniz kullanmanız gereken konektörler ve en sağda ise elektrik girişi bulunuyor.

Ürün üzerindeki DAC katı CS4398 yongaseti ile oluşturulmuş. 24-bit / 192 kHz çözünürlüğe sahip olan DAC’ı kullanmak için koaksiyel ve optik girişleri emrinize amade. Burada bazı meraklılar USB girişi olsa diyebilirler. Ben şahsen günümüzde buna çok gerek var mu bilemiyorum. Hatta konuyu buradaki makalede tartışmıştım. Bence asıl eksiklik Bluetooth kablosuz müzik çalma imkanı olmuş diyebiliriz. Sanırım Marantz tasarımcıları bu cihazın NA6005 network müzik çalar ile eşlenmesi konusunu bir seçenek olarak ön plana almışlar, ki, hiç fena fikir değil. Bütçesi kısıtlı okuyucularımız Logitech Bluetooth adaptörü  tarzı bir cihaz ile günü kurtarabilir ve ilerleyen zamanlarda NA6005 gibi bir cihazı sistemlerine ekleyebilirler.

Cihazın üzerinde MM pikap katı olması ise büyük bir artı puan. Pikap katıda giriş seviyesinde gayet güzel performans gösteriyor.

Cihaz yanında gelen uzaktan kumanda amplinin neredeyse tüm fonksiyonlarını kontrol edebiliyor. Ayrıca farklı Marantz cihazlarını da kontrol edebilme yeteneğine sahip. Arzu ederseniz şimdi dinleti notlarımıza geçip, PM6006 konusundaki nihai kararımızı verelim.

İkinci Sayfaya Geçmek İçin Tıklayınız