Townshend Isolda Interconnect Kablolar Bölüm 2


DCT 300 bağlantı kablosu giriş seviyesinin üzerindeki model. Dış görünüş olarak kardeşi DCT 100 modeline benzese de kilitlenebilir üst sınıf konektörleri ve ferite benzeyen ek bölümü ile ayrılıyor. Firma bu üründe de bakır levhalar kullanmış. Bakır levhalar önce ısıtma sonrasında hızlı soğutma diye özetleyebileceğimiz kriyojeni işleminden geçirilmiş. DCT100 modelinde de bu işlem yapılmış ancak bu kabloda uygulanan yöntem oldukça farklı. Bahsettiğim yine bakır levhalar PVC bir tüpün içerisinde bulunuyor. Küçük kardeşinden farklı olarak kullanılan tüp daha gelişkin. Yine tüpler içerisinde bulunan hava ile yalıtım sağlanıyor ve levhalar sadece bir kaç noktada PVC koruma ile temas halinde. Kablo yine Blue Horizon kablo yakma makinesinde tutuldu. Ancak bu kablonun pişme ve sisteme alışma süresi biraz daha uzun 2 günlük kullanımın ardından notlarımı tutmaya başladım.

John Zorn Masada Chamber Ensembles – Bar Kokhba CD’sinden bahsetmek istiyorum sizlere. Albümü geniş kapsamlı şekilde müzik sayılarımızda ele almıştık. “Bar Kokhba” albümünün içeriği aslında Masada’nın Alef, Beit, Gimel ve Dalet albümlerine dayanıyor. Bu albümler Masada serisinin ilk 4 albümü. Sonrasında gelen Masada albümlerinde bir kaç besteye de rastlamak mümkün. Buradaki besteler alınıp “Masada Chamber Ensemble”ın yorumlayacağı hale getirilmiş ve düzenlenmiş. Albümde grup olan Masada’dan tanıyacağınız isimler var, kemanda Mark Feldman, çelloda Erik Friedlander, basta Greg Cohen veya Mark Dresser, gitarda Marc Ribot, piyano da Anthony Coleman, klarnette David Krakauer veya Chris Speed , organ ve piyanoda John Medeski, davulda Kenny Wollesen ve trompette Dave Douglas. Bu müzisyenler bazı şarkılarda dönüşümlü olarak çalıyorlar. Müzisyenler baş döndürücü. Albümde aynı şekilde. Etnik caz severler için güzel harika bir albüm ve kaydı da dikkat çekici.

Townshend DCT 300 ara bağlantı kablosu iş başında

Albüm mikro detaylar konusunda bizlere ışık tutabilir. Öylesine iyi müzisyenler var ki albüm de her saniye oya gibi işlenmiş. Sisteme alışma konusunda DCT 300’ler iyi bir aşama kaydettiler. Detay seviyesi çok üst seviyede. Genel olarak sahne çok başarılı. Katman katman bir yayılım var odanın içerisinde.

Kablonun baslar konusunda büyük bir potansiyeli var. Muhtemelen yumruk gibi bas seven okuyucularımızın bayılabilecekleri bir performans. Uzama yayılma yok ama bas bir tık ön planda. Bu durum farklı kombinasyonlar için yol açıyor.

Townshend DCT 300 ara bağlantı kablosu konektör ayrıntısı

Örneğin ben kaynak cihazım ile pre-amplifikatörü DCT-300’ü, pre-amplifikatörüm ile amplifikatörüm arasında DCT-100 modelini kullanarak yine aynı bas performansını biraz daha dengeli şekilde elde ettiğim kombinasyonu çok beğendim. Bu bahsettiğim farklar asla çok bariz farklar değil, minör farklar. Ve detaylı dinlemelerde bu küçük farklılıklar sizin mutluluğunuzu belirliyor. Sistemde iki aynı markalı kabloyu kullanmanın getirdiği bazı artı durumlar var. Sinerji çok iyi. Sistem dinamik ve hızlı çalıyor. Detay seviyesi çok çok iyi. Tonal dengeden genel olarak memnunum. En önemlisi sistem müzikal sunum yörüngesinden ayrılmıyor.

F1 Fractal gerçekten adı gibi vurucu bir kablo ama biraz süre verin...

F1 Fractal firmanın en üst düzey kablosu. Çıplak göz ile bakıldığında kardeşlerinden daha sade bir görüntüsü var. Konektörleri oldukça ilginç bir yapıda kilitli değişik bir sistem kullanılmış. Kablo transparan yapıda. Bu kabloda diğer modeller gibi levha değil yuvarlak yekpare bir bakır parça kullanılmış ve yine kriyojeni işleminden geçirilmiş. Kablonun çok farklı bir tüp sistemi var ve bu tüpler iki kat kullanılmış. Kabloyu bir gün boyunca Blue Horizon kablo yakma makinesinde tutuyorum arkasından sisteme entegre ediyorum. İlk anlarda kablo biraz karmaşık çalıyor gibi geliyor. Detay seviyesi yerli yerinde ancak DCT-300’e göre biraz geride gibi. Bu durum normal gelmiyor ve kablo makinesinde bir gün daha geçiriyor kablolar.

Arkasından bir kaç gün boyunca sistemle alışma süreci devam ediyor. Arkasından dinleme notlarımı tutmaya başlıyorum. Daha ilk dakikadan itibaren kablo ilk denemenin aksine detay seviyesindeki anormal artış ile dikkat çekiyor. İki denemem arasında yaklaşık 3 gün var ve bu kadar fark olması beni şaşırtıyor. Hemen bir not yazalım, bu kabloyu sisteminize ilk taktığınız haliyle yorumlamaya kalkarsanız çok yanılırsınız. Mutlaka ama mutlaka zaman verin.

İlk Sayfaya Ulaşmak İçin Tıklayınız                           Üçüncü Sayfaya Ulaşmak İçin Tıklayınız

Tags: