Wharfedale Diamond 10.1 Bölüm III

İkinci Sayfaya Ulaşmak İçin Tıklayın

Telemann Trompet Konçertoları ise eğer bir test odasında dinlemiş olsanız kabinleri hemen derleyip toparlayıp, dışarı çıkaracağınız düzeyde size fikir veriyor. Evet kesinlikle çok başarılı bir hoparlör. Giriş seviyesi tercihlerinde. Bu fiyatlara Türkiye’de Epos ELS 8 ile başrol oynayacağı şüphe götürmez.

SONUÇ

Bu tarz firmaları seviyorum. Çok paraya çok kalite olmamalı.

Wharfedale IAG grup içerisinde her geçen gün yüksek kalite, uygun fiyat politikasında başarı ile ilerliyor. IAG Group Mission, Quad, Audiolab’da neler yapıyor bilgim yok. Castle’da eski Castle standardını oluşturamamıştı ama sanıyorum gelecek günlerde bu anlayışla yüksek bir standarda ulaşacaktır.

Şimdilerde Luxman’a sahip oldular. Bu onların hi-fi alanında giderek bir dev olması anlamına da geliyor ama dünyada ekonomik daralmalar sebebi ile artık hi-fi tüketicisi de önceliği fiyata ayırmış durumda. Hem fiyat, hem kalite paralel düşünülüyor. Kaliteli ürün alınabilirlik sınırı içerisinde fiyatlar öncelik taşıyor.

Wharfedale stratejisi IAG’nin doğru yolda olduğunun da göstergesi. İşte örneği; Diamond 10.1.

Elbette daha iyileri var ama fiyat 500 lira. 1.750 dolarlık Totem Model 1 Signature ile yan yana dinlediğinizde bir sınıf farkını hissediyorsunuz ama 2.500 lira ve 500 lira diye birkaç kez tekrar edince 10.1’e takdiriniz artıyor. Üstelik kozmetik daha iyi. Özetleyecek olursak bir high-end hoparlör değil ama fiyat performans değerlendirmesinde birinci sınıf. Wharfedale önceki serilerde görünen gerek kozmetik gerek ses problemlerinin çoğunu halletmiş. Bir zamanların Kef Coda 7’si gibi efsane olacak bir düzey yakalamış.

Vefa Çiftçioğlu

WHARFEDALE 10.1
10 üzerinden Puanlama
Alt Bas: 5
Üst bas: 7
Mid: 9
Tiz: 9
Kozmetik: 10
Sürüm Kolaylığı: 6
Transparanlık: 7
Sahne: 7
Fiyat-kalite: 10

Format: Stand Mount (Raf Tipi)
Bas/Mid Sürücü: 125mm
Tiz Sürücü: 25mm
Tavsiye Edilen Güç: 20 – 100W
Nominal Empedans: 6 Ω
A/V Koruması: Mevcut
Hassasiyet (1W @ 1M) 86 dB
Nominal Frekans Aralığı: 48-24kHz
HF Limit (-10dB) 44kHz Freq. Fb 50Hz
Crossover Frekansı: 1.8kHz
Ölçüler (mm) (Y*E*G) 296*194*278

İlk Sayfaya Ulaşmak İçin Tıklayın