Geçtiğimiz günlerde Steljes Audio firmasının SA20 modelini incelemiştim. Bu defa üst model SA60 modeline bir bakış atacağız. Aslına bakarsanız SA60 modeli, küçük kardeşinin sahip olduğu tüm özelliklere sahip. Ancak olay bununla sınırlı değil. SA60 kablosuz ağ veya ethernet bağlantısı ile eksiksiz bir stream’a dönüştürülmüş ayrıca yazılım desteği ile farklı ek özelliklerde kazandırılmış. Gerek teknik anlamda gerekse de özellikler anlamında daha üst bir model olarak dikkat çekiyor. Aslına bakarsanız cihazların tasarım dilleri aynı. Hazır iki cihazda elimdeyken yanyana koyup farklılıklara bakalım.
Yukarıdaki fotoğrafta sağ tarafta SA20 modelini sol tarafta ise SA60 modelini görebiliyorsunuz. Cihazların tasarımları benzer olsa da, SA60 modeli daha cüsseli. 208 x 130 x 120mm boyutlarındaki SA60’ın ağırlığı 1.6Kg. Siyah meşe, mat beyaz ve mat ceviz renk seçenekleri bulunan üründe ön bölümde renkli bir ekran ve altına yerleştirilmiş hoparlör ve hemen altında firma logosu bulunuyor. Hoparlörün metal koruma ızgarası yine mevcut. Şık deri taşıma sapı da yine küçük kardeşi ile ortak özelliklerden. Cihazın üzerinde 3″ boyutunda bir adet hoparlör bulunuyor ve 7W çıkış verebiliyor.
Ürünün üst kısmında yuvarlak bir tasarıma sahip kontrollere de aynen yer verilmiş. Basit, kolay anlaşılır ve kolay kullanılır tasarım sayesinde bir çok komutu verebilmek çok kolay. Ses ayarı, farklı kontroller, kaynak seçimi bu tuşlar sayesinde yapılıyor. Ayrıca merkezde bulunan yuvarlak kısım sayesinde ekrandaki menülerde kolaylıkla gezebiliyorsunuz. Ancak bu modelde küçük kardeşinden farklı olarak bu kontrolleri daha az kullanabilme imkanınız var. Cep telefonu veya tabletinizi üzerinden yazılım ile cihazın hemen her fonksiyonunu kontrol edebildiğiniz için bu düğmeleri çok sık kullanmayacaksınız. SA60’ın menüleri küçük kardeşi ile aynı olduğundan hemen her işlemi gayet basit şekilde yapabiliyorsunuz…
Cihazın arka bölümü de küçük kardeşi ile benzer tasarım çizgilerine sahip. İki önemli farklılık hemen dikkat çekiyor. Bunlardan ilki sağ üst köşede bulunan bas refleks port’u. İkincisi ise ethenet girişi. Bunlar haricinde cihazın solunda elektrik girişi sağ tarafta ise sırasıyla 3.5mm stereo analog çıkışı, 3.5mm stereo kulaklık çıkışı ve 3.5mm stereo giriş bulunuyor. Yine teleskopik yapılı anten, klasik radyo performansını arttırmak için yerinde duruyor.
Cihazın alt bölümünde kapak ile korunan şarjlı batarya var. Siz cihazınızı elektrik ile kullansanız bile pil şarj ediliyor ve gerektiği zaman kullanılabilmesi için hazır bekletiliyor. Elektrik olmadığı zamanlarda kapağın altında bulunan bir siviç vasıtası ile pil aktive ediliyor ve cihazınızla müzik dinlemeye devam edebiliyorsunuz. Gerek cihazda gerekse de adaptöründe herhangi bir ısınma olmadığını da eklemek isterim…
Cihazın DAB/ DAB+/ FM radyo özelliklerinden çok fazla bahsetmeyeceğim. Kısaca söylemek gerekirse SA20 modelindeki favori kanal hafızası, yayını iyileştirme vesaire tüm özellikler aynen muhafaza edilmiş. Radyonun çekim gücü, teleskopik antenin kullanımında performansın artması vesaire gibi konularda küçük kardeşi ile aynı performansta. Tabii ki radyo çekimi konusundaki performans oturduğunuz semt, şehre göre değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak belirli bir büyüklükteki hemen her yerleşim biriminde bir şekilde radyo kullanabilirsiniz.
Bunun yanında alarm, saat ve 3,5mm giriş sayesinde dış kaynaklardan müzik çalma, Bluetooth bağlantısı gibi tüm özellikler SA60 üzerinde de bulunuyor. Bu özellikleri pas geçmemin en büyük sebebi SA60 üzerinde bahsedilecek daha eğlenceli özelliklerin bulunması. Temel özellikler ile alakalı daha ayrıntılı bilgiler için SA20 modeli için kaleme aldığım yazıya bakabilirsiniz.
Şimdi gelelim eğlenceli kısımlara. SA60 internete dolayısıyla ev ağınıza bağlanmak için 2 seçeneğe sahip. Ethernet ve kablosuz ağ. Ethernet tabii ki tak ve çalıştır anlamında en kolay çözüm ancak cihazın tüm taşınabilirliğini götürüyor. Bu yüzden kablosuz ağın kullanımı en makul çözüm gibi görülüyor. Her ne kadar teknik kitapçıkta bahsedilmese de, cihaz üzerindeki kablosuz ağ alıcısı modern ihtiyaçlara karşılık verecek performansa sahip ve 5.0Ghz bağlantıları destekliyor. Bu artı bir puan. Kablosuz ağın kurulumunu yapmak bir açıdan eziyet bir açıdan da çok kolay olabilir. WPS adı verilen ve modem/ router’ınızdaki bir tuşa basıp diğer cihazların hızlı bağlanabilmesi için bir PIN yarattıysanız çok kısa zamanda bağlantıyı kurabilirsiniz. Aksi takdirde kumanda panelini kullanarak şifrenizi girerek işlemi yapacaksınız. Ben WPS fonksiyonunu güvenlik açısından devre dışı bıraktığımdan uzun bir şifreyi yazmak zorundayım. Biraz eziyet ancak tek bir kez yapacağınız için fazla söylenmenize gerek yok :)
Bir yorum ekleyin