Roksan Kandy K2 BT

Dikkatli okuyucularımız Stereo Mecmuası’nda Kandy K2 incelemesi yayınlanmıştı diyeceklerdir. Bu konuda haklılar da. Geçtiğimiz aylarda çok ayrıntılı bir Kandy K2 incelemesi yayınlamıştık. Geçtiğimiz günlerde Roksan’ın Türkiye mümessili BL Müzik ile yeni yayın döneminin incelemelerini kararlaştırırken Kandy’nin geliştirilmiş versiyonu elimizde mevcut, denemek ister misiniz diye sordular. Bende Kandy K2 incelemesini zaten yapmıştık, kablosuz müzik çalma deneyimi haricinde ne fark var deyince, kendiniz dinleyin görün dediler ve yeni Kandy K2 BT, Stereo Mecmuası’na doğru yola çıktı.

BT ibaresi, ampli üzerinde bulunan Bluetooth standartındaki yeni kablosuz müzik alıcısı için kullanılıyor. Amplinin, özellikler listesine baktığımızda en önemli farklılık olarak bu yeni özelliği görebiliriz. Ancak ürün elime ulaşıp ambalajını açınca bazı kozmetik farklılıklar olduğunu hemen tespit ettim. Cihazın ana tasarım hatları  Kandy K2 ile benzeşiyor hatta aynı olsa da, ufak tefek ayrıntılar ve özellikle de ağırlık cihazın kaputunun altında bazı şeylerin değiştiğinin habercisi gibiydi. Küçük model şu ana kadar dinlediğim tüm eski yeni giriş/orta seviye Roksan ürünleri arasında en sevdiğim olmuştu, bakalım K2 BT ne yenilikler getiriyor hayatımıza…

Ürün Kandy K2 ile birebir benzer hatlara sahip. Ancak dikkatli gözlerden bazı farklılıklar kesinlikle kaçmayacaktır. İlk gözüme çarpan ön panelin altındaki Roksan logosunun kaldırılmış olması oldu. Bunun yerine firmanın logosundaki dişli benzeri yuvarlak bölümün amplinin üst kasasına kabartmalı şekilde eklendiğini fark ettim. Ampli yine tamamen alüminyumda üretilmiş bir şasiye sahip. Roksan’ın web sitesinde plastik gibi görülen şasi aslında oldukça kalın metalden üretilmiş. Amplinin kontrol düğmeleri ve bildirim ışıklarının yer aldığı bölüm ise yine ayna efekti verilmiş tasarıma sahip. Ben Kandy K2’nin tasarımını şık ve modern bulmuştum, K2 BT’de aynı tasarım anlayışı devam ettirilmiş.

Sağdan sola kontrol düğmelerine bir bakış atmamız gerekirse, kulaklık girişi, hemen yanında Bluetooth düğmesi bulunuyor. Bunların hemen yanında ses kontrol düğmesine yer verilmiş. Sola ilerleyince,  giriş seçici tuşlar ve “mode” tuşu bulunuyor. Kaynak girişi tuşları iki adet ve sırayla ileri veya geriye doğru arzu ettiğiniz kaynak bağlantısına ulaşmanızı sağlıyor. O an seçili kaynak girişi panelin sol tarafında gözü yormayan bir ışık hüzmesi ile aydınlatılıyor. Geçtiğimiz incelemede oldukça koşuma giden minik “K2″ logosu olduğu gibi bırakılmış. Amplinizi çalıştırmaya başladığınızda kırmızı renk ile aydınlatılıyor bu minik logo.

Kulaklık girişi bu tarz amplilerin tamamında olduğu gibi günü kurtaracak performansa sahip. Roksan tasarımcıları 3,5mm kulaklık çıkışını meraklılara sunmuşlar. Neredeyse giriş / orta segmentte yer alan ve kulaklık çıkışı bulunan amplilerde hep aynı şeyi söylüyorum, kulaklık için daha üst performans arayan meraklılar için en doğru seçenek ayrı bir kulaklık amplisi kullanmak. Baba olunca kulaklık çıkışı benim artık olmazsa olmazlarımdan. Kendi sistemimde ne amplifikatörümde ne de pre-amplimde kulaklık çıkışı olmadığı için mutsuzum! Ortalama bir kulaklık çıkışı inanın hayat kurtarıyor!

Roksan Kandy K2 BT’nin arka bölümü güzel işaretlenmiş ve sade bir tasarıma sahip. Amplinin arka tarafında soldan sağa şu giriş çıkışlara yer verilmiş.  Pre-out çıkışı ve hemen yanında ev sinema sistemleriniz ile stereo amplisini kullanmak isteyenler için çok fonksiyonlu bir çıkış var.  Bu çıkışı hemen yanda bulunan bir adet switch  vasıtası ile ev sinema sistemine çıkış veya bypass olarak ayarlayabilmeniz mümkün. sayesinde bulunuyor. Bunların yanında 1 adet MM yapıda pikap girişi ve 5 adet kaynak girişi var. Kandy K2 ile arka kısımdaki farklardan en önemlisi  tape out ve tape in konektörlerinin kaldırılmış olması. Benim gibi hala kasetçalar veya makara teyp kullananlar açısından kötü haber. Tabii ki pre-out’u kullanarak günü kurtarabilmemiz mümkün.

Hoparlör çıkışları cihazın ortasına konumlandırılmış. Banana veya spade uç takabileceğiniz gibi çıplak uçları da gayet güzel kullanabilirsiniz. Çok kalın spade uç kullanırsanız birazcık sıkıntı yaşayabilirsiniz ancak bu tarz kablolar fazla ortalıkta gezmediği için çok sorun değil. Hemen bir not, benim ana kablom olan Gryphon PSC spade’leri son derece kalın olan o az sayıda kablodan bir tanesi :) Cihazın en sağında ise elektrik girişi bulunuyor. Cihazın sol alt bölümünde ise Bluetooth anteni ve pikap için toprak girişi bulunuyor. 

Roksan Kandy K2 BT’ye Bluetooth vasıtası ile kablosuz müzik çalabilme özelliği eklenmesi ile farklı kullanım senaryolarının önü açılmış durumda. Benim için birinvil öncelik açık konuşayım kullanım kolaylığı. Bluetooth ile kablosuz müzik iletişimi noktasında günümüzün popüler standartı apt-X, çok yüksek çözünürlükteki dosyaların taşınmasına izin vermediği için meraklıların bu konuda fazla beklenti içerisine girmemelerini tavsiye ediyorum. Bu özelliği hayatımızı kolaylaştıracak biz özellik olarak düşünün. Roksan Kandy K2 BT’yi farklı cihazlarla kullanmak gayet basit. BT logosunun altındaki ışık ilgili düğmeye bastığınızda mavi renkte yanıp sönerek arama moduna geçiyor ve saniyeler içerisinde bağlantı kuruluyor.

Roksan Kandy K2 BT’nin açma kapama tuşu yine alt kısma yerleştirilmiş. Son yıllarda bazı üreticilerin benimsediği bu tasarım bence kesinlikle arkaya konumlandırılan açma kapama düğmelerine göre daha rahat kullanım sunuyor. Benim eski standım gibi arkası kapalı tip mobilyalarda cihazları açıp kapamak bir dert haline gelebiliyor. Benim ellerimin yapısına göre kullanım son derece basit ancak eğer eli biraz daha ne desem bilemedim “etli” olan okuyucularımız için azıcık problem olabilir.

Ürününü beraberinde bir kullanım kılavuzu gelmiyor onun yerine kullanım kılavuzu şık bir USB belleğin içerisine eklenmiş. Son dönemlerde özellikle bilişim firmalarında görmeye başladığımız bir ayrıntıyı Roksan hifi dünyasına taşımış.

Ürünün kutu içeriğinde gelen Bluetooth anteni bana sorarsanız pek doğru seçilmemiş. Menzil konusunda hiçbir sıkıntısı yok ancak düz yapısı yüzünden amplisini arkası daha dar bir mobilya içerisinde kullanacaklar açısından birazcık sıkıntı yaşatabilir. Kıvrılabilir L şekilli bir anten kutu içeriğine dahil edilse daha iyi olurdu.

Ürünün beraberinde gelen uzaktan kumanda küçük kardeşi ile aynı. Öğrenebilir yapıdaki kumandayı farklı cihazlarla kullanabilmek mümkün. Tek tek tuş programlamak istemeyenler ise kutu içerisinden çıkan USB kabloyu kullanarak bilgisayarları vasıtası ile hızlı bir kurulum yapabilirler. Açıkçası çok işe yarayabilecek bir özellik…

İkinci Sayfaya Ulaşmak İçin Tıklayınız