Stereo Mecmuası Okuyucu Anketi Bölüm 3

SORULAR ve CEVAPLAR

Öncelikle Stereo Mecmuası için olumlu şeyler yazan dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Teşekkür mesajlarına yer vermeye kalksak neredeyse 300 civarındaki mesajı eklemek zorunda kalacaktık. Bunun yerine aşağıda farklı konularda istek, eleştiri ve düşüncelerinizi en yetkili ağızdan cevaplamak istedik.

-Bence blog sisteminizi değiştirip daha okunabilir hale getirirseniz leziz olur.
-Anasayfanın biraz daha pratik olmasını dilerim. Fazla karışık 

Stereo Mecmuası web sitesinin yeni versiyonu ile alakalı çalışmalar sessiz sedasız devam ediyor. 2014 yılı içinde olmasa da, 2015 yılı içerisinde daha farklı bir arayüzü hizmete sokmayı planlıyoruz. Ancak sitemizin zaman içerisinde fazlası ile genişlemesi yüzünden çalışmalarımız biraz yavaş ilerlemektedir.

-çalışmalarınızda başarılar dilerim. hi fi mağazalarını ziyaret edip izlenimlerinizi paylaşabilirseniz memnun oluruz.belki bu ziyaretlere forumdaşlarımız da davet edilir ve daha lezzetli olabilir.

Bu konuda 2014 yılının son dönemlerinde eğer imkan olursa kapsamlı bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Ben İzmir’de yaşadığım için hi-fi mağazalarının yoğun olduğu diğer şehirlerimizi ziyaret etmek her zaman mümkün olamadığı gibi, Stereo Mecmuası’nın bir hobi sitesi olması sebebi ile kendi işlerimden artan zamanlarda farklı şehirlere yaptığım ziyaretlerde her zaman hifi mağazalarını dolaşmak için zaman ayıramıyorum. Ancak önümüzdeki dönemlerde bu konuda bazı sürprizlerimiz olabilir.

Bu işe yeni gönül vermiş ama nereden başlayacağını bilemeyenler için arada forum toplantıları yapılsa bilgiler paylaşılsa dinletiler yapılsa bunlara foruma reklam veren markalar sponsor olsa hem yeni analog sevdalıları kısa sürede bir çok şey öğrenmiş olur hemde sponsor firmalar kendilerini daha yakından tanıtma belki satış yapma fırsatı olabilir.

Yukarıda söylediğim gibi kendi işlerime ayırdığım zamanın haricinde bu tarz toplantılar yapılmasını bende çok arzu ediyorum. İzmir dışında kalan kentlerde kapsamlı Stereo Mecmuası buluşmaları düzenlemek noktasında bazı sürprizlerimiz olacak ancak söz veremiyorum…

Stereo dünyasının burjuvazi tarzı incelemelerinize fazlasıyla hakim. Durumu iyi arkadaşlarımızın neyi almaları gerektiği konusunda çok bocaladığını sanmıyorum. Keza durumu uygun olmayan arkadaşlarında yapabileceği harcamalar kısıtlı. Fakat arada kalanlar olarak daha çok inceleme istiyoruz. Özel ve pahalı pikaplar yerine 2000 tl altı cihazlara ağırlık verirseniz daha çok memnun oluruz. Ayrıca bugüne kadar yapmış olduğunu çalışmalar için teşekkür ederiz. Çıtayı biraz düşürün :)

Çok kısa zamanda bu fiyat aralıklarına denk düşen yeni ürünler konusunda bazı yazılar ve incelemeler okuyacaksınız. Bu konudaki en büyük sıkıntımız genel olarak hifi dünyasında meraklılara sunulan ürünlerin fiyatlarının biraz yüksek olması. Göreceli daha ucuz ürünlerin yurtiçinden tedariği konusunda ise sıkıntılar mevcut. Daha bütçe dostu ürünler buldukça Stereo Mecmuası’nda yer vermeye çalışacağız.

Dergilerin bazı sayılarını download edemiyorum sanırım teknik bir problem var. Teşekkürler.

Dergimizin flash versiyonlarını ve bazı sayılarını download edilmek üzere yüklediğimiz Issuu sitesi Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından yasaklandığı için bu sorun yaşanmakta ne yazık ki. Alternatifler konusunda araştırmalarımız sürmekte ve çok kısa zamanda tüm sayılarımıza eksiksiz şekilde ulaşabileceksiniz.

forum takip eden, yazilarinizi duzenli okuyan, kitleyi belli organizasyonlarla biraraya getirmek turkiyede bunu basarmak ilginc olabilir bunu yaparken firmalarin destegini de almak hatta senede 1 gun hifi konulu ucretli seminer

Stereo Mecmuası olarak okuyucularımıza yönelik herhangi bir ücret ile sunulacak bir hizmet prensiplerimize uygun değil. Ancak daha önceki isteklere yönelik olduğu gibi bir şekilde Stereo Mecmuası toplantılarına büyük bir istek var ve bir şekilde bu tarz organizasyonları yapmaya çalışacağız.

yabancı forumlardaki yada eski turkeyforumdaki paylaşımlara göre forumdaki paylaşımlar kısıtlı tabii bu konu direk sizinle ilgili bir konu değil.bir de ürünleri inceĺiyorsunuz ancak incelediğiniz aynı türdeki ürünlerle pek kıyaslama yapmıyorsunuz.

Eski Turkeyforum’un canlılığına ulaşmak çok zor inşallah bir gün o yoğunluğa yaklaşabiliriz :) Kıyaslama konusunu sağlıklı şekilde yapabilmek için kıyaslaması yapılacak ürünlerin hepsinin aynı anda elimizde olması gerekli. Bu da inanın şu an mümkün değil. Durum böyle olunca her ürünü tekil şekilde ele almak durumda kalıyoruz.

Web sitesi arka planı çok ağır bir imaj, daha sade bir tasarıma geçilebilir. Bazı dergi sayılarına ulaşamadım. Bunları tekrar yükleyebilir misiniz? Kulaklık incelemeleri artırlabilir. Emekleriniz için çok teşekkürler, elinize saglik.

Kulaklıklar konusunda 2015 senesi içerisinde bazı sürprizlerimiz olacak. Web sitesinin arka planı konusunda ilk yükleme için haklısınız ancak bir kez yüklendiği zaman Chrome, Opera ve Firefox tarayıcılarında arkaplan direkt olarak bilgisayarınızı cache’iden yüklenecek şekilde bir ayarlama yaptık. Tek sıkıntımız Internet Explorer ve Safari, yakın zamanda bahsi geçen tarayıcılarda da  düzenleme çalışmalarımız tamamlanacaktır. Diğer sorularınızın cevaplarını daha üst satırlarda vermeye çalışmıştım.

Bir çok hi fi satış mağazaları ile olan ilişkilerinizi site kullanıcılarınında faydalanmasını sağlayarak satın alınmak istenen ürünler için özel fiyatlar ve özel ödeme seçenekleri sağlanabilir.Ülkemizde ulaşamadığımız albümleri ve halihazırda satışta olan albümlerin daha uygun fiyat seçenekleri ile site üzerinden satışı yapılabilir.

Özel fiyat ve indirim çok güzel bir fikir. Belki bir indirim kodu kullanılabilir. Stereo Mecmuası üzerinden hiçbir satış yapmayı planlamadığımız için albümler konusunda bir çalışma yapmamız mümkün gözükmüyor….

Böyle güzel ve kaliteli insanların bir arada olduğu ender forumlardan bir tanesindeyiz ama sosyal etkinlik hiç yok yurt dışında insanlar forumları haberleşmek ve randevulaşmak için ve sonra da buluştuklarında ne yaptıklarını anlatmak için kullanır oldular.. Kısacası etkinlik istiyoruz :)

Mesaj alınmıştır :)

Analog set up ile ilgili katşılaştırmalı testler yapılmasını çok isterim. Örenğin aynı pikap üzerinde farklı 2 kol veya farklı iğne denemesi ve performanslarının karşılaştırması gibi.

Bu konuda bazı sürprizlerim olacak. Ancak açık konuşayım bu konuda yapılması gereken yatırım şu an için hifi konusuna ayırdığım bütçeyi aşıyor. Ancak bu konuda aklımda bazı fikirler var. Umarım gerçekleştirebiliriz.

Klâsik Türk Müziği’yle (Türk Sanat Müziği-TSM değil) ilgili albüm incelemelerine yer verilmesini arzu ederim. Bu alanla ilgili hemen hiç bir konu ele alınmamış. Başka müzik türleri sitenizde neredeyse mikroskopla incelenirken Klasik Türk Müziği ile ilgili tek bir yazıya rastlayamamış olmak düşündürücüdür. Kayıtların (varsa -ki var olduğu ortadadır-) yetersizliklerinin bile sebepleriyle dile getirilmesi eminim çoğu kimsenin ilgisini çekecektir. Örneğin “Caz” konusunun benim ilgimi çektiği gibi…

Klasik Türk müziği ile alakalı sitemizde yazı yazan arkadaşlarımızın hiçbirinin ne yazık ki kapsamlı bilgisi yok. Bu konuda dışarıdan destek almaya başladık. En son Sn. Burak Kaynarca Bey harika bir yazı ile bahsettiğimiz eksiğimizi kapatmamız konusunda güzel bir adım attı. İnşallah devamı gelecek.

Daha çok plak tanıtımı

2015 senesinde hedefimiz hergün bir plak tanıtımı olacak. Şu an istatistik olarak 3 günde bir plak incelemesi yayınlıyoruz. Bloglarımızı da dahil ettiğimizde oran biraz daha artıyor ancak arzu ettiğimiz gibi değil. Yeni yılda yeni yazar arkadaşlar ile günde bir plak hedefine ulaşmayı planlıyoruz.

Forumlarınıza üye olmadan forum sayfalarını gezememek büyük eksiklik.Turkeyforum bu konudaki büyük bir açığı kapatıyordu.Şu anda aftif olmasa da merak ettiğim diğer hususlar için hala turkeyforuma bakabiliyorum.Hifi konusunda zaten paylaşım bu denli azken böyle bir uygulamaya gidilmesini mantığım alıyor.Bilgiye erişimi sınırlayıp youtube ve twitter gibi siteleri kapatan zihniyetten ne farkınız kaldı.Üstelik bunu yapanlar (sizler) bu kadar güzel bir amaçla yola çıkmışken.

Kesinlikle haklısınız. Ancak buradaki sıkıntımız çok farklı. Sahip olduğumuz server’lar yüksek trafiği kaldıramadığından forumlarımızda bazı bölümleri dışarıdan erişime kapatmak zorunda kaldık. Erişime açabilmek için daha yüksek kapasiteli server’lara geçmemiz gerekiyor. Ancak reklamlarımızdan gelen gelir artı ben başta olmak üzere bazı arkadaşlarımızın ceplerinden eklediği paralarla server’larımızı geliştirmek şu an için mümkün gözükmüyor. Bu yüzden bir süre daha bu sistemle devam etmeye çalışacağız. Benimde şahsi en büyük dileğim forumlarımızı eskiden olduğu haline getirebilmek. Ancak trafiğimiz bu hızla arttıkça, faturalarımızda artıyor ve Stereo Mecmuası’nın bu yapısıyla karşımıza çıkan faturayı ödeyebilmemiz mümkün değil.

Son zamanlarda kiminle konuşsam mecmuadaki yorumlar ticari amaçlı diyor, yanlış bile olsa bunu dikkate almalısınız

Stereo Mecmuası benim kişisel sitem ve ilk günden beri bunu hep yazıp çiziyorum. Yola çıktığımız günden beri hiçbir zaman ticari bir beklentim olmadığı gibi Stereo Mecmuası’nı devam ettirebilmek için cebimden para harcadım. Bu ticari amaçlı muhabbeti siteyi ilk açtığım günlerden bugüne kadar devam etti. İlk zamanlarda bu tarz yorumlara çok üzülüyordum ancak artık inanın hiç umursamıyorum. Yayınladığımız yazılardaki samimiyeti gördükçe bu tarz yorumlara sizin de pek itibar etmeyeceğinizi umuyorum!

Ev sinema sistem tanıtımlarına da yer verilmeli.

Stereo Mecmuası ilk günden beri iki kanallı ses sistemlerine odaklandı. Bunun en önemli sebebi benim Ev Sineması konusunda gerçekten çok az şey bilmem. Bu alanda ülkemizde çok önemli bir eksiklik olduğunu biliyorum ancak meraklı olmadığım bir alanda yayın yapıp insanları yanlış yönlendirmektense daha iyi bildiğimi düşündüğüm konulara odaklanmayı daha doğru buluyorum. Umarım ilerleyen dönemlerde ülkemizde bu alanda Stereo Mecmuası ayarında bir yayın çıkar….

harika sitenizi okuyarak son yıllarda ilgim çoğunlukla diy projelere kaydı.Bence hi-fi diy üzerinde çok daha fazla doyurucu.onun için temel elektronik ve teknik konularda başlangıç için makaleler olmasını arzu ediyorum.iyi çalışmalar.

2015 yılında DIY konusunda kapsamlı işler yapmaya çalışacağız. Kaan Seler beyefendinin katkıları ile Stereo Mecmuası’nın ilk dönemlerinde DIY konusunda ilk yazıları yayınlıyor iken, şu an forumlarımızda çok keyifli paylaşımlar oluyor. DIY dünyası konusuna her türlü desteği bende bir meraklı olarak vermeye çalışıyorum. İlerleyen dönemlerde daha da fazla önem vermeye çalışacağız hiç merak etmeyin!

yayınlarınızın internet ortamında ayrı aylık dergi olarak basılmasını çok isterim en azında üyeler dağıtılablir

Ülkemizde dergi basmak başlı başına bir dert ve bu konuya bulaşmak gerçekten hiç istemediğim bir konu. Bürokrasi ile uğraşmak yerine zamanımı yazılara harcamak bana daha doğru geliyor. Ülkemizin bu şartlarında Stereo Mecmuası’nın basılı bir edisyonu ne yazık ki olmayacak.

Yapılan incelemelerin video paylaşımı iyi olurdu

Son yıllarda yayıncılıkta trend video incelemelere doğru kayıyor ancak bizim buna ayıracak bir bütçe ve teknik donanımımız yok. Ancak alternatif olarak podcast tarzı sesli ancak görüntüsüz alternatif yayınlarımız olacak. Yaz sonunda deneme yayınlarımızı sizlerle paylaşmaya çalışacağız.

Streaming cihazlar ile ilgili daha fazla bilgi/test olsa kendi adıma çok sevinirim.

Firmalardan bu tarz cihazları tedarik ettikçe incelemeleri yayınlamaya devam edeceğiz. Yakın zamanda bir kaç cihaz ile alakalı yazılar yayınlanacak sitemizde…

Gözümüzden kaçan eleştirileriniz var ise aşağıdaki yorum kutusuna ekleyebilirsiniz. Umarız bu ayrıntılı anket ve sonuçları ilerleyen yıllarda Stereo Mecmuası yayınlarında çıtayı yükseltmemize yardımcı olur.

İlk Sayfaya Ulaşmak İçin Tıklayınız