İlk olarak akrilik kutunun içerisinden çıkan vidaları kullanarak Raspberry Pi 3 veya Pi 2 bilgisayarı akrilik kutunun taban parçasına yerleştireceğiz. Bu sırada tornavidaya ihtiyacınız olacak ve 4 adet vida ile Raspberry Pi, akrilik kasanın tabanına yerleşmiş olacak. Benim kullandığım kasa siyah şeffaf olan model ve gerçekten şimdiden pek şık gözüküyor.
Raspberry Pi 3’ü monte ettikten sonra kutu içeriğinden çıkan uzun sarı vidaları yerine takıyoruz. Bu vidaları elinizle bile kolaylıkla sıkabilirsiniz. Bu vidalar bilgisayarımızın üzerine konumlandıracağımız DAC kartının daha stabil durmasını sağlayacaklar. 4 adet vidayı elimizle yerine taktıktan sonra, sonraki aşamaya geçiyoruz.
Boss DAC’ı Raspberry Pi 3’ün genişleme yuvasına takacağız. Bunu yanlış takmak neredeyse imkansız. Çok ufak bir güç harcayarak DAC kartını Raspberry Pi 3 üzerine sabitledikten sonra eğer arzu ederseniz yine kutu içeriğindeki vidalar ile yerine daha da sağlam oturmasını sağlayabilirsiniz. DAC ile bilgisayar arasındaki bağlantı ve iletişim bu genişleme yuvaları sayesinde yapılıyor. Ek bir kablolamaya ihtiyaç yok!
Akrilik kasanın kutu içeriğindeki yan panelleri yerine takmanın sırası geldi. 4 adet yan paneli yanlış takmak gibi bir şansınız yok. Burada tek dikkat edilecek konu eğer hazırsa SD kartınızı şimdiden yerine takın. Eğer değilse daha sonra takmak için bir aparata ihtiyacınız olacak. Ben genelde cımbız kullanıyorum ama eli narin okuyucularımız cımbıza ihtiyaç duymadan da takabilirler… Sanırım tüm Raspberry Pi kasalarında eli normalden büyük insanlar için SD kart takmak konusunda biraz sıkıntı yaşanabiliyor:)
Yine kutu içeriğinde bulunan dört adet siyah ve kalın parçayı, kasanın dört bir yanındaki deliklere yerleştirerek alttan ve üstten dörder adet olmak üzere vidalar ile sabitliyoruz. Bu hem kasanın rijitliğini arttırıyor, hemde şık bir görüntü sağlıyor.
Neredeyse beş dakika içinde kasanın montajı tamamlanmış durumda. Böylelikle bilgisayar ve DAC kartımız çalışmaya hazır hale getirildi. Şeffaf siyah kasa gerçekten şık. Her ne kadar fotoğraflarda belli olmasa da, kartlar ve ışıkları kasanın içerisinden görülebiliyor. Büyük bir coşku ve bunun için ödediğimiz para sadece 50TL :)
Gün sonunda Raspberry Pi için 164TL, Boss DAC için 260TL, standart bir güç adaptörü için yaklaşık 40TL ve kasa için 50TL para harcadık. Toplamda 500TL’nin azıcık üzerinde bir harcama ile çok amaçlı bir bilgisayar sistemi kurmuş bulunuyoruz. Artık uygun yazılımlar ile bilgisayarımızın işlevlerini de kullanmaya başlayalım.
Üçüncü Sayfaya Ulaşmak İçin Tıklayınız
Raspberry Pi Maceraları: Allo Audio Boss DAC ile alakalı yayınladığımız yazılara linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz 1-Allo Audio Boss DAC’ı Yakından Tanıyalım 2- Allo Audio Boss DAC Fiziksel Kurulum 3- Volumio Kurulumu 4- Volumio Kurulumu İnce Ayarlar 5- Allo Audio Boss DAC Ses Yorumları
Bir yorum ekleyin