Wire World Silver Electra 5.2 ve Wire World Silver Eclipse 6 Bölüm 2

Tracy Chapman’ın albümünde de bas kontrolündeki başarısı bir kez daha doğrulanıyor. Baslar sıkı, diri ve punch’ı daha güçlü. Mid’ler temiz bir şekilde kulağınıza ulaşıyor. Ancak tizler biraz sert mizaçlı. Biraz daha soğuk tarafta duruyormuş izlenimi uyandırıyor insanda. Bir de bas kontrolü bazı şarkılarda sahnenin bir tık ufalmasına neden oluyor. Klasik müzik dinlediğinizde mikro detaylardaki artış dikkatinizi çekiyor. Sessiz bir geri planı var Silver Eclipse 6’nın. Mikro detaylardaki artışın nedeni de bu zaten. Keb Mo’nun albümü de bu düşüncelerimi bir kez daha doğruluyor. Silver Eclipse 6, arka planı temiz, tiz olarak biraz soğuk tarafta yer alan bas kontrolü güçlü bir kablo.

Silver Electra 5.2’ye gelince, iki nesil eski olmasına rağmen oldukça başarılı bir kablo. Tabii bir arada kullanıldığında sinerjileri artsa da Electra 5.2 tek başına kullandığınızda da farkını daha ilk saniyeden ortaya koyuyor. Doğrusunu söylemek gerekirse dinlediğim tüm albümlerde sergilediği tutarlılık fazlasıyla beni etkiledi. Ortaya koyduğu perfo(r)mansı (Bugünlerde fazla mı “O ses Türkiye” izliyorum ne!) gerçekten şapka çıkarılacak cinsten. Bir elektrik kablosunu müzikal diye nitelemek ne derece doğru bilmiyorum ama Electra 5.2 gerçekten müzikal bir kablo.

Silver Electra 5.2’yi taktığınızda tizlerdeki bütün sertlik ortadan kayboluyor ve sistem çok daha organik çalmaya başlıyor. Frekans bandındaki her şey olumlu yönde değişiyor. Tizler çok daha doğal ve detaylı. Mid’ler de aynı şekilde… Bas kontrolü, tıpkı kardeşinde olduğu gibi Electra 5.2’de de mevcut. Baslar daha atak ve hızlı. Ancak Silver Electra 5.2’yi asıl farklı kılan ve beni fazlasıyla etkileyen en önemli özelliğini sona bıraktım. Electra 5.2’nin fiyatına göre inanılmaz bir arka plan sessizliği var. Enstrümanların arasına adeta hava giriyor ve müzik daha akışkan bir hal alıyor. Bu da enstrümanları daha tane tane duymanızı sağlıyor. Ayrıca arka plan sessizliği sayesinde artikülasyon da artıyor. Yani kelimeleri daha net bir şekilde duymaya başlıyorsunuz. Sonuç gerçekten şapka çıkarılacak cinsten.

Özetle her iki kablonun da daha önceki nesillere ait örnekler olduğunu düşünürsek her iki kablo da kendi fiyat seviyelerinde başarılı. Ancak ben Electra 5.2’nin performansını daha çok beğendim. Electra 5.2’yi orta ve üst sistemlerde, ister lambalı ister transistörlü olsun gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Eclipse 6 ise bana daha çok lambalı sistemler için uygun gibi geldi. Lambalı amfinize biraz daha dinamizm katmak, basları daha sıkı yapmak, sıcak mid ve tizlere denge getirmek anlamında Eclipse 6 daha doğru bir tercih olacaktır.

Wire World Silver Electra 5.2 ve Wire World Silver Eclipse 6
Elektrik kablosu (2Metre) ve ara bağlantı kablosu (1Metre)
Fiyat: 820 Dolar  KDV Dahil  (2Metre)ve  820 Dolar KDV Dahil (1Metre) / Online satın almak için tıklayınız
Temsilci: Mavi Hifi / www.mavihifi.com

İlk Sayfaya Ulaşmak İçin Tıklayınız

Tags: