Townshend Isolda Hoparlör Kablosu Bölüm 2

Kaydın asıl ilgi çekici performansı; Gesange der Frühe. Son derece karmaşık ruh hallerine girebileceğiniz eser beş bölümden oluşan ve solo piyano için yazılmış bir eser. 1853 yılında bestelenen eser Schumann’nın son bestelerinden bir tanesi. Schumann eser üzerinde çalıştığı zamanlarda hem duygusal hemde zihinsel bir karmaşanın içerisindeydi. Eser her ne kadar melodik bir yapıya sahip ise de oldukça depresif bir ruh hali var eserin. Mitsuko Uchida albümün sonunda bu besteye yer vermiş. Özellikle “Im ruhigen Tempo” bölümü yani eserin ilk hareketi son derece başarılı. Piyano tonu çok başarılı. Isolda bu kayıtta çok çok keyifli bir performans gösteriyor. Bu durumdan hareketle hemen büyük orkestra eserlerine yöneliyorum. Sistemdeki asıl performans artışı bu tarz kayıtlarda ortaya çıkıyor. Müziğe odaklanmada başarılı bir kablo ancak detaylardaki performans kesinlikle gözden kaçmamalı.

Zorlu bir albüm ve aynı zamanda çok çok sıradışı. Glenn Branca – Symphony No.1 (Tonal Plexus) Glenn Branca, Amerikalı gitarist, besteci ve aranjör. Özellikle farklı akord edilmiş gitar tonları, bol tekrarlamalı ana hatlar üzerine sololarla süslenmiş ilginç bir tarzı var. Albüme hemen her yerde avant-garde etiketi vurulsa da, bir şekilde heavy metal’e, caza ve klasik müziğe kayıyor. Durum böyle olunca avant-garde demek daha doğru galiba. Symphony No.1, 4 harekette oluşuyor ve son derece gürültü ve kirli tonlu gitar tonlarının ardından şimşek gibi davullar, arka hatlarda bakır sazlar ve klavyeler ile zenginleştirilmiş bir eser. Özellikle ilk bölüm ve sonuncusu mükemmel. Dördüncü bölümde NY punk etkisinin yanında öyle ilginç tonlar ve akorlar var ki, insanı müzik setinin başına kitliyor. Senfoninin adı; Tonal Plexus. Albümün tamamı adına uygun şekilde bestelenmiş. 198O’lerde böyle bir müziğin varlığını keşfetsem senelerce daha ekstrem türleri dinlemek zorunda kalmazdım. Ne diyelim geç olsun, güç olmasın. İşte böylesine “farklı” bir albüm…

Ben son yıllarda sistemi bu tarz kayıtları daha keyifli dinleyebilmek üzere modifiye ettim. Özellikle hoparlör tarafındaki değişikliğin asıl sebebi bu tarz kayıtlar. Bu noktada Townshend Isolda kablonun etkilerinin ne olacağını bende çok merak ediyordum. Açık konuşayım beklediğimin çok ötesinde bir performans elde ettim ve neredeyse sistemime takılı olan kablolarıma eşit hatta bas konusunda daha keyifli sonuçlar aldım. Özellikle bas performansı açısından Isolda kablolar oldukça güçlü bir performansa sahipler. Ancak sadece alt frekanslarda değil hemen tüm spektrumda izlenimler aynı. Detaya inildiğinde her enstrüman ayrıntılı şekilde sunulduğu gibi bütünde de müzikten uzaklaşmayan güçlü bir performans var. Oldukça etkileyici.

Daha önce incelemiş olduğum Townshend  interconnect kablo‘lar arasında ortanca kardeş benim sistemimde çok iyi bir performans göstermişti. Aslına bakarsanız DCT-300 ile Isolda kombinasyonu nasıl çalar sistemimde merak ettim doğrusu. İlerleyen aylarda böyle bir denemeyi mutlaka yapacağım. Deneyimlerime göre Isolda, hemen her müzik tarzında oldukça başarılı bir tablo ortaya koydu. Kablonun bence en önemli güzelliği, sisteminizin hangi noktasına bakarsanız bakın doyurucu bir performans sunabilmesi. Örneğin tiz detaylarına odaklandığınızda tane tane her şeyi duyabildiğiniz gibi, dikkatinizi sisteminizin toplam performansına çevirdiğinizde burada da gayet ilgi çekici bir performans elde ediyorsunuz. Detay isteyene detay, genel performans isteyene genel performans… Sanırım son sözlerde bu nokta çok önemli.

Townshend Audio ülkemizde çok yakından tanınan bir firma değil. Ancak Isolda hoparlör kablosu ilginç yapısının yanında ilginç bir performans da sunan bir kablo. Hemen her frekans aralığında ayrıntılı sunum elde edilebilen kablo, genel sunuma bakılınca sisteme olumlu katkı yapabiliyor. Ben hem tüplü hemde solid-state yapılı amplifikatörlerimle ve farklı hoparlörlerle son derece iyi performans elde ettim. Kablolar inceleme yazıldığı gün 775 Sterlin karşılığı 2.680,26 TL’lık bir fiyat etiketine sahiplerdi. İlk bakışta ucuz bir fiyat gibi gelmeyebilir. Ancak bu kablo bulunduğu fiyat etiketinin üzerindeki bir sınıftaymışcasına performans gösterdiği gibi sisteminizin sınırlarına yaklaşmanızda her zaman sıkıntı yaratan hoparlör kablosu konusunda etkileyici bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Alışveriş listenize gönül rahatlığı ile ekleyebileceğiniz gibi denk geldiğinizde kulak kabartmanızı şiddet ile tavsiye edeceğim bir ürün oldu Isolda kablolar…

Townshend Isolda
Hoparlör kablosu. Endüktans: 0.002uH Kapasite : 3.100 pF Direnç : 8.4mohms Sızıntı : 25Mohms Empedans : 8ohm
Fiyat: 775 Sterlin / 2Metre Online satın almak için tıklayınız
Temsilci: Dükkan Hifi / www.dukkanhifi.com

İlk Sayfaya Ulaşmak İçin Tıklayınız

Tags: