Wire World Ultraviolet USB

Bu yazımda sizlere Amerikalı Wire World firmasının giriş seviyesi USB kablosu Ultraviolet modelinden bahsedeceğim. Bildiğiniz üzere DAC’ların hayatımıza girmesiyle USB kablolar büyük önem kazandı. Aynı kablo içerisinde hem elektrik hemde veri sinyallerinin taşınması hifi konusunda bir miktar sıkıntı yaratıyor. Bu sıkıntıyı ortadan kaldırmanın en makul yolu iyi bir USB kablosu. Wire World, bu konuda dünyada öne çıkan ilk firmalardan olmasının yanında ülkemizden de  meraklıların büyük ilgi gösterdikleri bir firma. Ben bu yazımda giriş seviyesi modeli mercek altına alıyorum ancak ilerleyen haftalarda firmanın neredeyse tüm USB kablo ürün yelpazesini inceleyeceğiz.

USB kablo testleri öncesinde hızlı bir yanma sürecine giriyoruz. Yakma işlemlerinde oyun bilgisayarımı ve yanında Stereo Mecmuası’nda bir süre daha sabit DAC olarak konuk edeceğimiz Goldnote DAC 7 modelini kullandım. Tabii ki ilerleyen günlerde yayınlayacağımız yepyeni QUAD  Link D-1 ve Cambridge Audio DAC Magic Plus modelleri ile de denemeler yaptım.  Masaüstü ampli olarak yine önümüzdeki günlerde okuyacağınız Goldnote firmasının yeni kompakt amplifikatörünü ve geleneksel olduğu üzere ProAc Tablette hoparlörlerimi kullandım. Kulaklık olarak ise bir süre için Stax ampli+kulaklığımı bir kenara bırakarak yine yakında incelemesini yayınlayacağımız Hifiman kulaklığı kullandım. Anlayacağınız ilerleyen günlerde Stereo Mecmuası’nda bir sürü ilginç inceleme okuyacaksınız. Gerek çalışırken gerekse de oyun oynarken tüm yeni cihazları ve kabloları kolaylıkla yakabiliyorum. Sürecin sonunda Wire World Ultraviolet kıvama gelince ana sisteme entegre ettim. Goldnote DAC 7 ile Netbook’um arasına taktım.  

Kablonun performansından önce yapısından bahsetmek istiyorum. Kablo, Wire World firmasından verilen bilgiye göre yakında yayınlayacağımız Starlight USB kablo ile aynı tasarım özelliklerine sahip. Aradaki tek fark kablo içerisinde maliyeti düşürmek için daha az gümüş kullanılması. Kablo son derece ince ve yassı bir tasarıma sahip. Kablo rengi çok hoş bir mor tonu. Kablo elime ulaştığında sunum çok hoşuma gitti. Kablonun konektörleri gayet kaliteli gözüküyor. Ayrıca taktığınız zaman hissedebilen hassasiyet gayet başarılı; konektörler yuvaları gayet iyi tutuyor.  Kablo sağlıklı şekilde eğilip bükülebiliyor. Kopma ve yırtılma yaratmayacak şekilde kontrollü şekilde eğilip bükülebiliyor.

Şimdi geleneksel uyarı… Her zaman yazdığım gibi okuyucularımıza tavsiyem USB kablolara ne kadar şüphe ile bakıyor olursa olsunlar, temsilci firmalardan ürünleri mutlaka deneme amaçlı tedarik edip kendi sistemlerinde denesinler. Günümüzde neredeyse tüm firmalarımızın fiyatını ödenmesi karşılığında kabloyu size deneme amaçlı gönderiyor. Eğer beğenmezseniz veya sisteminize uyum sağlamaz ise siz ürünü iade edince paranız iade ediliyor. Bu sayede kendi sisteminize en uygun seçenekleri belirleyebilir ve doğru alışveriş yapabilirsiniz.

Gelelim performansa, öncelikle arka gürültü konusunda Wire World Ultraviolet başarılı bir görüntü çiziyor. Ayrıntı konusunda da tablo gayet başarılı. Tabii ki üst model Starlight kadar ayrıntı seviyesine ulaşmasını beklemiyorum ve tabii ki ulaşmıyor. Ancak ortadaki tablo gayet başarılı. İyi kayıt, iyi DAC ile kullanımda performans adım adım artıyor. Sahne oluşturma noktasında da kablonun çizdiği tablo gayet iyi. Ancak bu kablonun hedefi belirli bir performans seviyesini belirli bir fiyat etiketinde sunabilmek.

İşte bu noktada işin rengi değişiyor. Bildiğiniz gibi günümüzde DAC pazarında çok uygun fiyatlara kit’ler satın alıp kullananlar var. Kit’lerin satış fiyatları oldukça uygun ancak bu alana sınırlı harcama yapabilecek okuyucularımız için dahi iyi bir USB kablosu kullanmak şart. Wire World Ultraviolet 92TL + KDV’lik fiyatı dolayısıyla 100TL civarındaki maliyeti ve bunun karşısında sunduğu performans ile giriş seviyesinde kısıtlı bütçeli kullanıcılar için çok cazip bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Tabii ki Wire World cephesinde daha üst model DAC kullanıcıları için çözümler mevcut ancak giriş seviyesinde iyi bir fiyat/performans oranı gösteren  Ultraviolet alışveriş listelerinde olmayı hak edecek bir kablo.

Wire World Ultraviolet USB
Giriş seviyesi USB kablosu
Fiyat: 93 TL + KDV / online satın almak için tıklayınız
T
emsilci: Mavi Hifi / www.mavihifi.com

Tags: