ProGold Conditioning Treatment Bölüm II

Birinci Bölüme Ulaşmak İçin Tıklayınız

Önce tüplerimizin ayaklarını iyice siliyoruz. Sonra ProGold ile kaplıyoruz

Ben kısa bir süre içerisinde amplimde bulunan 10 adet vakum tübün ayaklarını yukarıda bahsettiğim şekilde temizledim. Şimdi sıra amplinin üzerinde bulunan tüp soketlerine geldi. Bu soketleri temizlemenin en kolay yolu bayanların gözlerine rimel sürdüğü fırçaları kullanmak. ProGold kullanmasanız bile hem tüp soketlerinizi hemde RCA dişi soketlerinizi en kolay şekilde bu fırçalar ile temizleyebilirsiniz. Bu fırçaların çeşitli boyutlarda olanları kozmetik ürünleri satan mağazalarda bulunabiliyor. Bu satın alımı kız arkadaşınız/eşiniz/annenize yıkmanızda fayda olacaktır. Eğer onlardan yardım alamazsanız ister istemez kendiniz almak zorunda kalacaksınız. Bu tarz mağazalara girdiğinizde satış elemanlarından rimel fırçası istediğinizde genelde garip bakışlarla sizi süzüyorlar. Tabii ki kablolarımı, tüp soketlerimi temizleyeceğim dediğinizde size daha da garip bakıyorlar. Anneme, eşime alıyorum şeklinde yalan söylediğiniz zamanda aynı garip bakışlarla süzülüyorsunuz. O yüzden muhafazakar çevrelerde oturan dostlarımız ne olur olmaz diyerek kendi mahallenizdeki mağazalar yerine daha farklı semtlerdeki mağazaları tercih etsinler :)

Hemen ardından iyi bir bezle artan sıvıyı temizliyoruz.

Neyse aldığımız fırçamızı kullanarak soketlerimizi temizliyoruz. Daha sonra az bir miktar ProGold’u soketlerimize uyguluyoruz. Bir diğer rimel fırçası ile sıvıyı soket içerisine yediriyoruz. Bu noktada dikkat edilecek bir konu var bence. Çok sıvı kullanarak cihazlarınızın içine akıntı yaparsanız kuvvetle muhtemel cihazınıza zarar verirsiniz. Bu yüzden dikkatli bir şekilde uygulama yapmaya çalışın. Soket temizliği fazlası ile sıkıcı bir iş olduğundan umarım bu sıvı bir işe yarar diye düşündüğümü itiraf edeyim. İşlemler bittiğinde RCA soketleri temizlemeden hemen tüplerimi yerine takarak deneme yaptım. Dediğim gibi sonucu merak ediyordum.

Bu kez elektrik kablomuzu temizleyelim. Lookab Optirius soketleri temizleniyor.

Amplimin ısınması bekledikten sonra, son zamanlarda en çok dinlediğim albümlerden bir tanesi olan Bill Evans – At The Montreux Jazz Festival (Verve V68762 / Speakers Corner inceleme için tıklayınız) pikabıma yerleştirip dinlemeye başladım. Hemen dikkat çeken konu arka plandaki sessizliğin artmış olmasıydı. Bunun yanında her zaman dinlediğim ses seviyesinden bir miktar daha fazla ses elde ettiğimi gördüm. Plağın ilk yüzünü dinledikten sonra geçen müzik sayısında uzun uzun okuyucularımıza burada bahsettiğim Duke Ellington, Count Basie First Time: The Count Meets the Duke (Colombia CS 8515 Speakers Corner ) plağını dinlemeye başladım. Biraz önce yazdığım etkileri şüpheye yer bırakmayacak şekilde tekrar duydum. Bu ilgi çekici sıvı boyundan büyük bir iş yapıyordu kesinlikle. İşin en güzel yönü yanma süresi vesaire ile hiç uğraşmadan cihazını açtığınız andan itibaren etkiyi duymanız.

Daha sonra amplifikatörümü kapattım ve sıvıyı arka bölümdeki RCA pre girişine uyguladım. Lookab Optirius elektrik kablomun soketlerine de uygulama yaptım. Aynı şekilde RCA konektörüne de bir miktar sıvı uygulaması yaptım. Hemen amplimi açtım ve aynı plakları tekrar dinlemeye başladım. Açık konuşmak gerekirse vakum tüp soketleri ve ayaklarını temizlediğimde ortaya çıkan kadar bariz bir fark duymadığımı söylemeliyim. Belki hata yaptım bilmiyorum. İlk önce kablo soketlerine uygulama yapıp denemek daha iyi olurdu. Hemen yedek duran Gainclone amplimi çıkarttım ve bu kez soketlere uygulama yaptım. Bir fark hissediyorsunuz ancak vakum tüplerde ortaya çıkan fark kadar bariz değil.

Şimdi soketlerin içini yağlayıp ballayalım :)

Sonuç olarak ProGold özellikle vakum tüplü ampli kullanan okuyucularımızın bir şekilde mutlaka denemesi gereken bir ürün. Senede bir kez uygulamanın tavsiye edildiği üründe arka plan temizliği, bir miktar ayrıntı artışı ve ses şiddetinde bir miktar artışı kolaylıkla elde edebilmek mümkün.

Ürünü ülkemizden tedarik etmek mümkün değil. Hatta son yıllarda havadan taşıma konusuna gelen kısıtlamalardan dolayı yurt dışından getirtmekte kolay değil şu an için. En iyi seçenek bir eşiniz dostunuz veya kendiniz dışarıya çıktığında ProGold sipariş etmek. Değer mi derseniz, bence değer.

Birinci Bölüme Ulaşmak İçin Tıklayınız

Tags: