Bluenote Koala Tube CD Çalar Bölüm II

Birinci Bölüme Ulaşmak İçin Tıklayınız

Kontes Bathory çekmecenin içerisine girerken

6922 yazısı da en az 2A3 yazısı kadar ayrıntılı olacak. O yüzden arada sırada sitemize göz atmayı unutmayın ;) Test ettiğim Koala üzerinde fabrika çıkışı Electro Harmonix tüpler vardı ve inceleme sırasında CD çaları standart haliyle dinledim. Gelelim dinleti notlarımıza. Her zaman olduğu gibi eve giren ekipmanların çektiği müzik işkencelerini Koala’da çekti. Elime yeni geçen 1977 tarihli Kraftwerk albümü Trans-Europe Express’in 2009 yılı re-master edilmiş hali ilk dinlediğim albümlerden bir tanesiydi. Orijinal kayda göre daha iyi bas kalitesi hemen göze çarpan albümde, albüme adını veren parça olan Trans-Europe Express’in 6 dakikadan uzun süresi ile çoğu kişinin sinirlerinin kaldıramayacağı bir parça olsa da, 3W’lık vakum tüplü ampli ve tüplü CD çalar ile çok keyifli oluyor doğrusu. Elektronik müziğin ortaya çıkmasında en önemli isim olan Kraftwerk’i severler yeni re-master edilmiş albümleri kaçırmasınlar derim. Özellikle Die Mensch-Maschine (The Man-Machine) albümünün yeni göz kamaştırıcı. Meraklısına remaster edilmiş plaklarda bu sene başlarında piyasaya sürüldü. Koala’nın sistemimdeki küçük kardeşine göre bas performansı çok daha yüksek.

CD fiyatları ucuzlamışken almamak olmaz değil mi?

Mike Valentine’ın geçtiğimiz sayılarımızda kaleme aldığı Venedik Kayıtları yazısının arkasından elime ulaşan CD kaydı, benim yeni test CD’lerimden bir tanesi. Sahnesi mükemmel olan albüm, bir odyofilin elinden çıktığı için test için gerekli her türden ayrıntıyı barındırıyor. Özellikle Tartini’nin keman konçertosu hem eser, hem yorum hemde kayıt olarak müthiş. Zaten Mike şu sıralar İtalya’ya doğru tekrar yolculuğa çıkmış durumda. Kayda gelen olumlu eleştirilerden sonra İtalyan müzisyenler kendisini kayda davet etmişler. Bakalım ortaya neler çıkacak. Bir şekilde bu CD’yi veya hi-rez kayıtları okuyucularımıza ulaştıracağız. Koala Tube ısındıkça odayı ayrıntılar sarıyor.

Son zamanlarda benim çok dinlediğim bir diğer albüm Mustafa Dönmez’in Gizemli Yolculuk CD’si. Rock, caz ve etnik öğelere kadar geniş bir yelpazeyi içeren bol bol ama abartısız gitar soloları ile süslenmiş bir albüm. Kayıt başarılı ve dinlenmesi son derece keyifli bir albüm. Farklı gitarlar kullanılarak atılan sololar müzikseverleri mutlu edecektir. Hazır gitar demişken takıntılı olduğum albümlerden bir tanesi olan Jimi Hendrix, Bold As Love albümünü dinlemeye başlıyorum. Tüm süre boyunca CD çekmecesinden içeri süzülen albüm sayısı saymakla bitecek gibi değil :)

Şimdi gelelim son sözlere. 2.100 Euro’luk fiyatıyla Koala Tube, giriş seviyesinin bir hayli üzerinde konumlanan bir CD çalar. Dış görünüş olarak klasik çizgilere sahip, çok göze çarpmayan bir tasarımı var. Ancak Koala’nın büyüsü açma kapama tuşuna basıp, CD’yi yükleyip başlat tuşuna bastığınızda ortaya çıkıyor. Son derece ayrıntılı bir sunum, kendisine özgü sahnesi ve abartıdan uzak bas performansı CD çaların ilk başta dikkat çeken özellikleri. Bunun yanında vakum tüplerle oynayarak, minör değişiklikler yapabilme imkanını vermesi önemli bir avantaj. Müzikal tabir ettiğimiz, benim insanı müziğin içerisine sokan olarak açıklamayı sevdiğim CD çalarlar arasına rahatlıkla sokabileceğim bir ürün.

Koala Tube CD çaların yenilenen bilgi ekranı

CD çaların olumsuz olarak nitelendirebileceğimiz şeylerinin başında uzaktan kumandası geliyor. Firmanın “S” serisi amplilerinde kullanılan uzaktan kumandası gibi şık bir çözümü gözler arıyor doğrusu. Benim açımdan görevini yerine getiriyorsa kumandanın şeklinin önemi yok açıkçası ama Koala’nın müzikal performansına söylenecek bir şey olmayınca eleştirilecek tek şey kumanda oluyor haliyle.

Günümüzde bilgisayar tabanlı sistemlerin ve dijital müzik formatlarının domine ettiği hifi piyasasında, CD’leri ile mutlu mesut yaşayıp onları daha iyi dinlemenin yollarını arayan meraklılar, Koala’yı alım seçenekleri arasında mutlaka koysunlar.

Hakancez

Bluenote Koala Tube CD
Frekans cevabı: 4Hz – 44KHz @ +/- 1dB
Toplam Harmonik Distorsiyon: 0,1% Max.
Sinyal/Gürültü oranı: 115dB
Dinamik Cevap: 125dB
Dijital Kontrol Sistemi: Zero-Clock™
DAC: 24bit/192kHz
Ölçüler: 435 x 100 x 535
Ağırlık. 8Kg
Fiyat: 2.100 Euro
Daha Fazla Ayrıntı için www.filelektonik.com

Birinci Bölüme Ulaşmak İçin Tıklayınız

Tags: