Bluenote Koala Tube CD Çalar Bölüm I

Test sistemi, sol en altta Bluenote Koala CD çalar görülüyor

Son yıllarda CD çalar pazarı gitgide daralıyor. Bu bir gerçek. Hifi dünyasında dijital stream çalarlar hakimiyeti ele geçirmiş durumdalar. Ancak CD satışları düşse de, elinde benim gibi bolca miktarda CD bulunanlar ve CD almaya devam edenler için CD çalarlar olmaz ise olmaz durumda hala. Günümüzde müzik endüstrisinin düştüğü durumun bir yansıması olarak düşen CD fiyatları ve yaşanan ekonomik krizlerden dolayı CD arşivlerini elden çıkartanlar sayesinde oluşan fırsatlar, müzikseverler açısından harika alım olasılıkları ortaya çıkartıyor. Son zamanlarda o kadar çok CD edindim ki, evde CD’lere ayırdığım bölümler tamamen dolmuş halde ve yeni oluşturduğum yerlerde depolama ihtiyacını karşılamıyor. Ama bu durumdan şikayetim olduğunu söylemem güç. Bugün aynı albümü dijital formatta satın alabileceğimin yarı fiyatına hatta daha aşağısına CD satın alabiliyorsam, tercihimi bu yönde kullanıyorum. Durum böyle olunca, ben ve benim gibi düşünenler için CD çalarlar hala bir ihtiyaç.

CD çaların vakum tüplü analog ses çıkış katı

Geçtiğimiz ay içerisinde evime test etmek amacı ile Bluenote firmasının Koala Tube modelini getirdim. Yaklaşık bir ay boyunca yaptığım dinletilerin sonucunda aldığım notları sizlerle paylaşmak istiyorum. Koala Tube modeli CD çalar 6922 vakum tüplerle donatılmış, şık bir CD çalar. Uzun zamandır ülkemizde satışına devam edilen ürünün son versiyonunu dinledim. Son versiyonda, bir önceki versiyona göre önemli değişiklikler yapılmış.

CD Çaların içine bir bakış

CD transport mekanizması, trafo ve elektrik beslemesinde yapılan değişikliklerin yanında meraklıların şikayet ettiği bazı konularda düzeltmeler yapılmış. Bunlardan en önemlisi kullanılan mavi ışıklandırmadan dolayı okunması zor olan bilgilendirme paneli üzerinde yapılan değişiklik. İthalatçı firma ve Bluenote bu sene başlarında daha önceki modellerin yeni Koala’ya çevrilebileceği bir yükseltme paketini duyurmuştu. Belirli bir ücret karşılığında eski modeller, yeni standartlara göre yükseltilmişti. Bu tarz yaklaşımları ben önemsiyorum. Böylelikle küçük masraflar yaparak ürününüz her zaman güncel kalabiliyor. Bu yaklaşım son yıllarda bir çok firmanın tüketici memnuniyetini ön plana çıkartmak için uyguladığı bir yöntem.

Koala Tube, bence şık bir ürün. Siyah pleksi ön panelin üzerinde bir kaç küçük tuş bulunuyor. Bu tuşlar ana fonksiyonları yerine getiriyor. Ön panelin sol tarafında bilgilendirme ekranı, sol tarafında ise CD çekmecesi bulunuyor. Çekmecenin ön panelinin gümüşi renkte olması, ön yüze güzel bir hareket getiriyor.

CD çaların ön yüzü. Minimal tuş takımı ve parlak akrilik bölüm. Fotoğraf çekmesi birazcık zor :)

Hemen kısaca vakum tüplü CD çalarlardan da bahsetmek isterim. Bir çok firma CD çalarlarının analog çıkışlarında vakum tüplere yer vererek seste farklılıklar elde ediyor. Bu durum tüketiciler açısından tüplerle oynayarak CD çaların genel ses performansını değiştirmeleri için imkan sunuyor. Tabii ki, tüp değişiklikleri olmayan bir şeyi ortaya çıkartmıyor ancak yadsınamaz etkilerinin olduğu da bir gerçek. Çok kısa zaman sonra kapsamlı bir 6922 testi yapacağım. 6922 ailesi farklı alt ailelerden oluşuyor bildiğiniz gibi, E88CC ve CCA, tüp-severlerin iştahını kabartan kodlar. Daha önceki aylarda 2A3 tüplerle ilgili çok ayrıntılı bir yazıyı meraklılara sunmuştum.

İkinci Bölüme Ulaşmak İçin Tıklayınız

Tags: