Cyrus Streamline2 Bölüm 3

Amplifikatörü kullanmak istemezseniz devre dışı bırakmak için 2 seçenek var. Eğer bir power ampliye bağlantı yapacaksaınız “Pre-Amplifier output”u kullanarak Streamline2’nin volüm kontrolünü kullanabilirsiniz. Ancak entegre bir ampli veya bir pre ampli+power ampli kullanacaksanız Streamline2’nin ses kontrolünü devre dışı bırakan “Fixed level” çıkışını kullanacaksınız. Ben kendi sistemimde  “Fixed level” seçeneğini kullandım daha çok… Bu arada bu çıkışlar sayesinde benim gibi harici bir kulaklık amplisi de kullanmanız mümkün.

Son olarak Streamline2’nin ah keşke dediğim konudan bahsetmenin zamanı geldi. Streamline2 üzerinde herhangi bir analog giriş yok. Eğer sisteminizde bir pikap var ise Streamline2’ye bağlayamıyorsunuz. Bu da Streamline2’nin harika bir all-in-one çözümü olmasının önündeki tek engel. Eğer bir pikabınız varsa Streamline2’yi bir kaynak cihaz olarak kullanıp ekstra bir entegre amplifikatörünüzün olması gerekiyor. Hoş Cyrus tasarımcılarının Streamline2’yi bir all-in-one sistem olarak tasarlamak gibi bir iddiaları olmadığını da söylemek lazım. Bu cihaza all-in-one bir sistem yerine all-in-one dijital bir çözüm olarak bakmak lazım. O zaman taşlar yerine oturuyor.

Dikkat ederseniz şimdiye kadar sadece cihazın üzerindeki özelliklerden bahsettim. Daha ses konusuna giremedim. Sizler bu satırları  okurken, tüm bu işlemleri kompakt Cyrus Streamline2’nin minik ekranından yaptığımı söyleyeyim. Bir çok kullanıcı sistemlerini raf sistemlerinde kullanıyor ve bu küçük ekrandan yapmak gerçekten sabırları zorlayıcı olacaktır. Bir çok firma geçmişte bu konularda sınıfta kalmıştı. Cyrus tasarımcıları yazının başlarında söylediğim gibi kullanıcıların neler isteyebilecekleri konusunda bayağı kafa patlatmışlar. Bu kafa patlatmanın sonucunda ortaya çıkan ürünün adı n-remote.

n-remote özel bir akıllı uzaktan kumanda. Biraz büyük bir kumanda ve kendi ekranı var. Bu sayede Streamline2’nin kullanımı bir anda dünyanın en kolay şeyi haline geliyor. Tek yapmanız gereken Streamline2 ile n-remote’i birbirine tanıtmak. Bir kaç saniye sonunda hayatımız çok daha kolay ve konforlu. Çünkü size bahsettiğim tüm medya kontrollerini ve tüm işlemleri n-remote üzerinden yapabiliyorsunuz.

n-remote’tan bahsedelim biraz. Bu büyük boyuta sahip kumanda üzerinde çok sayıda tuş ve en önemlisi bir ekran var. Tüm işlemleri ekran üzerinden yapabildiğiniz için Streamline2 üzerindeki tuşlar ile işiniz tamamen bitiyor. Hatta cihazı hiç görmeden tüm özelliklerini kullanabilirsiniz. Ekranın okunmasında parlaklığında hiçbir sorun yok. Yeni nesil küçük boyutlu bir akıllı telefonun ekranı kadar boyutu. Ekran üzerinde bazı güzel sürprizlerde var. Örneğin çaldığınız şarkının albüm kapağı bile gözüküyor. İnfo tuşu ile albümün bilgilerini “eğer varsa” görebiliyorsunuz. Çözünürlük vesaire gibi bilgiler zaten sorun değil. Onlar emrinize amade…

n-remote kutusundan cihazı koyabileceğiniz çok güzel bir dock çıkıyor. Bu dock aynı zamanda uzaktan kumandayı şarj ediyor. İster kutu içerisindeki adaptörü kullanarak elektriğe bağlayın isterseniz bilgisayarınızdan şarj edin. Uzaktan kumandanın bir diğer güzelliği ev ağınızın menzilindeki herhangi bir yerden sinyal gönderebilmesi. Örneğin sistemim salonda çalarken yatak odasından şarkı değiştirmekten tutun diğer ayarlara kadar her şeyi yapabiliyorsunuz. Tabii işler bununla kalmıyor, farklı Zone ayarları gibi daha kapsamlı konularda var. Ancak benim ve Stereo Mecmuası’nın ilgi alanı dışında konular olduğu için bu kısımları pas geçiyorum. Kumanda hızlı şarj oluyor ve güç çok kolay tükenmiyor, ayrıca üzerinde hareket algılayıcı bir sensor var. n-remote’un bir çok özelliğini kişiselleştirmek mümkün…

n-remote konusundaki bir güzel haber ise Cyrus firmasının bu kumandayı Streamline2 ile birlikte ücretsiz vermesi. Bu kumanda cihazın kullanım deneyimini gerçekten bir adım yukarıya çıkartıyor.

Cyrus ayrıca Cadence adında bir IOS yazılımını da kullanıma hazırlamış. Streamline2’ı iPhone, iPad veya bazı iPod modelleri üzeriden kontrol edebilmek mümkün. Bu yazılımı kullanmak için Streamline2’nin 3.2 firmware’a sahip olması gerekiyor. Benim elimdeki model üzerinde 2.0 firmware vardı. Cihazın arkasındaki RS232 portu kullanılarak firmware güncellenmesi yapılıyor muhtemel. Ancak Streamline2’nin emanet olması sebebi ile firmware update işine girişmedim. Extreme Audio teknik servisi tarafından yapılmasında fayda var. Bu yazılım sayesinde web sitesinden gördüğüm kadarı ile cihazın tüm kontrolleri tablet veya akıllı telefonunuza geliyor. Kapak fotoğrafı desteği bile mevcut. Ancak dediğim gibi emanet bir ürün olunca firmware update’i konusuna girişmedim. Bu konuda özel yönergeler olabilir en iyisi yetkili satıcı tarafından yapılması. Zaten elimin altından  n-remote olunca ihtiyaç duymadım, laf aramızda….

Ancak Cyrus tasarımcılarının bu konuya da el atmaları onların bu dünyadan iyi dersler çıkarttığının göstergesi. Cihazın kullanım fonksiyonları açısından eleştirecek çok bir şey bulmak zor. Kumanda içinde aynı şekilde. Kumanda için ille bir şey eleştirecek isem kumandanın tuşlarının sert olmasını söyleyebilirim. Ancak bir süre kullanım sonunda onların da normale döneceğini çok iyi bildiğimden eleştirecek bir şey kalmıyor. Bir de belki arama özelliği olsa iyi olurdu diyeceğim ama düzgün bir klasör yapısı ile müziklerinizi arşivliyorsanız o konuda da sıkıntı yaşanmıyor.

Cyrus tasarımcıları söylediğim gibi pazarın ihtiyaçlarını çok çok iyi belirleyip çok mantıklı bir tasarıma imza atmışlar. Tabii bunlar kullanıcı deneyimleri diyebiliriz. Ben bu konularda oldukça takıntılı bir insan olduğumdan hele bir de Mecmua okuyucuları için yazı yazarken daha da ince eleyip sık dokuyarak her fonksiyonu kurcalamaya çalışıyorum. Mantıksız saçma sapan bir özellik bulamadım Streamline2 üzerinde. Cyrus tasarımcıları gerçekten sınıf geçti hemde kocaman bir yıldızlı aferin aldılar…

Dördüncü Sayfaya Ulaşmak İçin Tıklayınız

Tags: