HRT Music Streamer HD

Amerikalı High Resolution Technologies (kısaca HRT) firmasının Music Streamer HD modeli DAC’ını mercek altına aldığımız yazımıza hoş geldiniz. Bu aralar Stereo Mecmuası incelemelerinin giriş bölümlerinde bol bol ilk kez ibaresini çok görüyorsunuz ancak HRT cihazlarını da ilk kez konuk ediyoruz. DAC yazılarımızda başlarken ürünleri tanıtırken mutlaka kurulumlarında da bahsediyoruz. HRT Music Streamer HD modeli için kısa bir kurulum rehberini aşağıda bulabilirsiniz. Ardından incelememize devam edeceğiz.

HRT tasarımcıları Windows, Mac ve Linux sürücülerini cihazın içerisine eklemiş veya bilişim sektörü jargonu ile gömmüş. Bu sayede  hiçbir sürücü olmadan DAC’ı bilgisayara bağlayıp kullanabiliyorsunuz. Cihazın önünde özel bir switch var. Bu switch ile isterseniz Audio Class 1.0 veya 2.0 sürücülerini yükleyebiliyorsunuz. Buna ne gerek var derseniz cevabı basit eski bir bilgisayar kullanıyorsanız Audio Class 1.0 sürücülerini kullanarak cihazını bağlayabilirsiniz. Bağlantıyı yaptıktan sonra bilgisayarınızın sağ alt köşesindeki hoparlör ikonuna sağ tıklayıp “Kayıttan Yürütme Aygıtlarını” seçin.

Bu konumdayken Music Streamer HD bölümüne sağ tıklayıp “Hoparlörleri Yapılandır” seçeneğine tıklayınız. Bu arada ben hem  Audio Class 1.0 hemde 2.0 sürücülerini kurdum. İkisi de sorunsuz şekilde kuruluyor.

Gelen ekran yukarıda görülüyor. Burada “Ön sol ve sağ” kısmına bir çek atıyoruz ve “ileri”” tuşuna basıyoruz.

Gelen ekranda “geliştirmeler” sekmesini seçip “tüm geliştirmeleri devre dışı bırak kısmını aktive ediyoruz. Aklınızda bulunsun hemen her türden DAC için bu ayarları yapmanızda fayda var.

Bu işlemin arkasından “Gelişmiş” sekmesinde 24 Bit 96000Hz Stüdyo kalitesini seçerek işlemleri sona erdiriyoruz. Aslında bu kısımda her defasında ayar yapmakta mümkün ama ben bir süre sonra sıkıldığımdan fazla uğraşmıyorum. DAC’ları hayatımızı kolaylaştırmak için sistemlerimize ekliyoruz. Her defasında ayar yapmak pek işime gelmiyor doğrusu… Böylelikle kurulumu yapmış olduk.

HRT Music Streamer HD son derece basit tasarımlı bir ürün. Oldukça küçük forma sahip. Dışarıdan elektrik alma ihtiyacı yok. Sadece takın ve çalışsın. Cihazın ön bölümünde USB giriş ve çözünürlüğü belirten ışıklar var.  Cihazın desteklediği örnekleme oranları 44k1, 48k, 88k2, 96k, 176k4 ve 192k, bit derinliği ise 16 ve 24bit. Bunların hemen yanında Audio Class 1.0 veya 2.0 sürücü seçimi switch’i bulunuyor…

Cihazın arkasında ise standart RCA çıkışlar ve dengelenmiş XLR çıkışları görüyoruz. Cihaz son derece küçük formlu ve sempatik gözüküyor.

Cihazı ana sistemime bağlamadan önce oyun için kullandığım bilgisayar sistemime bağladım ve Stax SRM-T1 kulaklık amplifikatörü ile beraber kullandım. Dönüşümlü olarak Stax SR-009 ve SR-Lambda Signature kulaklıkları kullandım. Arkasından Music Streamer HD’yi asıl sistemime geçirerek dinleme notlarımı aldım.

İkinci Sayfaya Ulaşmak İçin Tıklayınız

Tags: