DH Labs Silversonic BL-1, T14 ve Encore 1 Ay Sonrası

Normal koşullarda Stereo Mecmuası’nda mercek altına aldığımız tüm ürünleri en az bir hafta olmak üzere konuk ediyoruz ancak ortalama süreyi 10 gün olarak verebilirim. Bu süre ürünleri test etmek için, onlarla yaşayıp artı ve eksilerini görebilmek için asgari süre olarak düşünülebilir. DH Labs Silversonic kabloları standart inceleme sürecimizde deneyip kullandıktan sonra az önce okuduğunuz 2 sayfalık yazıdaki notları almıştım. Normalde bu sürecin sonunda ürünleri özenle paketleyip firmalara geri gönderiyoruz. Ancak çeşitli sebeplerle çoğunlukla da bendenizin müşkülpesentliğinden dolayı DH Labs kablolar uzun zaman elimde kalmaya devam etti. Bende hazır sisteme takılı iken ve hatta farklı sistemler gelip gidiyor iken kabloları kullanmaya devam ettim. Haliyle test süremizi aşan bir dönemde bu kablolar ile beraber yaşadım.

Bu durum benim kafamda ilgi çekici bir fikir yarattı ve ilk incelemeye dokunmadan 1 ayı geçen süreç ile alakalı yazmaya karar verdim. Buna ecnebiler “follow up” diyorlar. Aynı ürünü uzun süre kullanıp hatta çok çok uzun bir süre kullanıp ilk incelemenin üzerine ek bir yazı olarak yayınlıyorlar. Genelde bilişim sektöründe çok sık karşılaşıyorum bu durum ile. Bu yazıda 1 aylık deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım.

Encore güç kablosu çok başarılı bir ürün

İlk olarak şuradan başlamayım. Encore güç kablosu, sistemdeki varlığını unutturan bence çok başarılı bir ürün. Açıkçası Stereo Mecmuası karargahından 1 ay boyunca incelenen hemen her üründe bu kabloyu denedim ancak çoğunlukla vakum tüplü amplifikatörümün en iyi arkadaşı oldu Encore kablolar.

Normal koşullarda amplfikatörümde çoğu kendi yaptığım bir güç kablosunu kullanıyorum. Oldukça ağır bir ekranlamaya sahip bulabildiğim en iyi uçlarla donatılmış ve aynı şekilde iç yapısında da oldukça kaliteli bir kablo kullanıyorum. Sistemimin yerleşimi dolayısıyla zaman zaman amplimde bazı çıtırtılar patırdamalar duyabildiğim oluyor. Bunun önlemenin yolu oldukça agresif şekilde ekranlanmış kablolar kullanmak. Son yıllarda kullandığım filtreleme sistemlerini elimden çıkartıp yaptığım bina içi kablolamanın ve özel topraklama hattının faydalarından yararlanıyorum. Ancak duvardan çıkış noktasındaki kablonun da önemi büyük. Encore neredeyse 1 ayı geçen birlikteliğimiz süresince bana hiçbir sıkıntı yaratmadı. Sistemimin alıştığım kendine özgü tonunda ve detay seviyesinde beni son derece mutlu ettiğini söylersem yanlış olmaz. Sonuçta sistemimde test amaçlı gelmiş bir kabloyu istediğim zaman geri göndererek kendi kablolarıma geri dönebilirdim. Ancak bu süreç zarfında hayatıma son derece mutlu şekilde devam ettim. Aynı şekilde DAC testleri sırasında da bu kabloyu bol bol kullandım. Bu tarz testlerde evde fazladan kaliteli kabloların olması tabii ki beni çok rahatlatıyor ve bir şeyleri söküp takmadan testlerime devam edebiliyorum. Encore’u DAC’lar, Stax kulaklık amplifikatörüm ile bol bol kullandım. Şunu söyleyebilirim ki, giriş seviyesinde bir kablo için bence çok dikkat çekici bir seçenek. Mutlaka alışveriş listenize ekleyin…

T14 kablolar sağlam yapısı ile dikkat çekiyor.

T14 hoparlör kablosu ise 1 aylık sürecin ardından sistemle iyi bir sinerji oluşturdu. Normal zamanlarda oldukça üst düzey bir kablo kullandığımı artık biliyorsunuzdur. Zaman zaman kendi kablolarıma da döndüm tabii ki. Arada tabii ki farklar var. Ancak ben T14 modelinin müzik sistemlerinde tabii ki kişisel beğenilere göre değişmek ile beraber çok uzun zaman vakit geçirebilecek bir model olduğunu düşünüyorum. Kablonun ilk bir kaç haftalık yoğun kullanımın ardından geldiği detay seviyesi bence çok başarılı ve sistemin yapısına göre başarılı orta frekans performansı hala yerli yerinde duruyor. Benim şahsi beğenim açısından orta frekansları çok önemsiyorum. Benim çalan müzikten keyif almam için olmaz ise olmaz. Tizlerdeki detay seviyesi de aynı şekilde. T14 bu süreç boyunca yüzümün buruşmasına hiç bir zaman izin vermedi. Yine fiyatını göz önüne alırsak bence durum son derece başarılı…

BL-1 ara bağnatı kabloları sessiz arkaplana katkısı ile beni çok mutlu etmeyi başardı

BL-1 içinde T-14 için yazdığım şeyleri tekrarlamak mümkün. BL-1, sisteminize taktığınızda bir süre sonra kendini unutturup mutlu mesut müzik dinlerken kabloları unutuyorsunuz. Sessiz arkaplan, detay seviyesi dikkat çekici ama en önemlisi öne çıkan veya parlayan bir frekans aralığı yok. İmkanınız olursa kendi sistemlerinizde denemenizi tavsiye ederim.

Değerli okuyucular, samimi bir şey söylemek isterim sizlere. Bundan çok uzak olmayan geçmişe göre giriş seviyesi ürünlerde genel olarak bir kalite patlaması yaşıyoruz günümüzde. Bugün Stereo Mecmuası’nda incelediğimiz bir çok cihaz özellikle de giriş seviyesi ekipmanlarda bir müzikseverin keyifle müzik dinleyebileceği performansı elde edebilmek mümkün. Evet tabii ki siz daha iyi ekipman aldığınız zaman elde ettikleriniz dolayısıyla başarım daha da artıyor ancak bundan 10 sene öncesine göre makul fiyatlardaki ürünlerdeki performans çıtası artmış durumda. Obsesyonlarımızı bir kenara bırakabilirsek uzun seneler bahsettiğim türden cihazlarla yaşayabiliriz.

DH Labs Silversonic BL-1, T14 ve Encore ile kendi sistemimde geçirdiğim haftalar boyunca yukarıda anlattığım durumu doğrular nitelikte bir performans elde ettim. Tabii ki firmanın daha üst sınıf ürünleri ve dolayısıyla farklı markalarda çok daha iyi ürünler mutlaka var. Ancak bu üçlü göreceli kısıtlı bütçeler içerisinde sistemini kablolamak isteyenler için güzel birer seçenek. Timpani bu ürünlerde oldukça tüketici dostu bir fiyatlandırma politikası izliyor. DH Labs ürünlerini Amerika fiyatlarından daha uygun fiyat etiketleri ile meraklılar ile buluşturuyor. Dinleme listenize eklemenizi öneririm.

İlerleyen aylarda daha üst model DH Labs modellerini sistemimde deneyip görüşlerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım…

DH Labs Silversonic BL-1, T14 ve Encore
Fiyatlar: BL-1 ara bağlantı kablosu (1M) 120 Dolar + KDV
T-14 hoparlör kablosu (2.5M banana konektörler ile) 198 Dolar + KDV
Encore güç kablosu (1.5M) 117,5 Dolar + KDV
Temsilci: Timpani / www.timpani.com.tr 

İkinci Sayfaya Ulaşmak İçin Tıklayınız                                                 İlk Sayfaya Ulaşmak İçin Tıklayınız

Tags: