dCS Rossini Transport / DAC V.2


dCS Rossini’yi sade bir DAC olarak alıp ethernet ya da usb üzerinden dijital müzik arşivinizi dinleyebiliyor ya da opsiyonel bir CD sürücü ile satın alıp aynı zamanda mevcut CD arşivinizi de çalabiliyordunuz. Tek eksik DAC üzerine takılan sürücünün SACD’leri tanımamasıydı. dCS Rossini Transport ile bu eksiklik gideriliyor. Yeni transport, ister SACD ister CD, tüm fiziksel müzik arşivinizi çalabileceğiniz bir altyapı sunuyor.

CD ve SACD sinyaller menüden seçebildiğiniz DXD ya da DSD formatlara yükseltilmiş olarak iki adet AES/EBU kablo ile Rossini DAC’a yollanıyor. Rossini DAC üzerinde bu her iki sinyal ve ayrıca MQA formatı için seçilebilen filtreler yer alıyor. Müziğinizi, aralarında ufak farklar bulunan bu filtreler ile kişisel zevkinize uygun şekillendirebiliyorsunuz.

Rossini DAC ayrıca, ethernet bağlantısı aracılığı ile ağınızdaki bir HardDisc ya da NAS üzerinde yer alan müzikleri çalabiliyor. Bunu yapabilmek için cihazın iOS ya da Android üzerinde çalışan bir arayüzü bulunuyor. Bu arayüz üzerinden hem cihazın menülerine girip seçimleri değiştirebilmek hem de dijital arşivinizdeki ya da çevrimiçi streaming servislerinden (Spotify Connect, Deezer, Tidal) müzik dinleyebilmek mümkün. Rossini DAC bu çevrimiçi servislerden elde edilebilecek MQA akışlarını da çalabiliyor.

Rossini Transport ve Rossini DAC’ın ses kalitesini bir kademe yukarı çıkarmak da mümkün. Harici bir Rossini Clock ile hem enstrüman sesleri daha odaklı hem araları daha açık hem de canlıya yakın bir ses sahnesi elde ediliyor.

Daha fazla bilgi için; www.lotusconcept.com

Tags: