Reloop Hifi TURN2

Alman pikap üreticisi Reloop firmasının giriş seviyesine konumlandırdığı TURN2 bu yazımızdaki konuğumuz. Stereo Mecmuasını takip eden okuyucularımız daha önce yayınladığımız Reloop TURN3 incelemesini hatırlayacaklardır. Bu pikabı gerek donanım gerekse de performans açısından oldukça beğenmiştik. Bakalım yeni model meraklılara ne gibi özellikler sunuyor. TURN2 oldukça sade bir tasarıma sahip ancak benim inceleme için seçtiğim kırmızı renk sayesinde oldukça iddialı bir görüntüye sahip olduğunu söylemeliyim. Pikabın kırmızı haricinde siyah ve beyaz renk seçenekleri de mevcut.

Hazır renkten bahsetmeye başlamışken pikabın tasarımından da bahsetmeye çalışayım. Son derece sade bir tasarıma sahip olan pikap üzerinde herhangi bir düğme olmadığı dikkatinizi çekmiştir. Gövdenin sağ alt köşesinde firmanın logosu ve model kodu yazıyor. Kayış ile sürülen bir platoya sahip olan TURN2’nin motorunun titreşimlerini önlemek üzere motor montajında kauçuk titreşim önleyiciler kullanılmış. Motor son derece sessiz çalışıyor aynı zamanda devri de gayet kararlı. Plato oldukça sağlam yapılı bearing bloğu üzerine monte ediliyor. Plato demişken alüminyumdan üretilmiş ve üzerinde keçe bir mat ile kullanılabiliyor. Keçe mat kutu içeriğinden çıkıyor. Meraklılar tabii ki ilerleyen dönemlerde arzu ettikleri tipte bir mat kullanabilirler. Pikap 4 adet kauçuk titreşim sönümlendirici ayak üzerine yerleştirilmiş.

Tabii ki pikabın akrilik bir koruma kapağı da bulunuyor. Bazı meraklılar bu kapakları müzik dinlerken çıkartmayı seviyorlar. Ses etkisi anlamında  tabii ki bazı getirileri olduğu yadsınamaz bu durumun. TURN2’nin koruma kapağı gayet kolay takıp çıkartılabiliyor. Eğer bu tarz bir ihtiyacınız, takıntınız var ise tabii ki takıp çıkartabilirsiniz ancak bence elde edeceğiniz getiri kazaran kapağın elinizden kayıp düşmesinin riskini alacak kadar büyük değil. Fotoğraflardan fark edebileceğiniz üzere pikap son derece sade çizgilere sahip.

Bu sadeliğin pikap üzerinde hiçbir düğmenin olmaması sayesinde sağlandığını söylemek mümkün. Peki düğmeler nerede. Reloop tasarımcıları iyi bir fikir ile düğmeleri pikabın her iki yanında alt bölümlere yerleştirmeye karar vermişler. Pikabın sağ tarafında 33 ve 45 devir seçim düğmesi, sol tarafında ise açma kapama düğmesi bulunuyor. Her iki düğmede gayet kolay ulaşılır noktalarda.

TURN2’nin kuvvetli yönlerinden bir tanesi olan kola bakalım. Aslında geçmişten bugüne oldukça tanıdık bir kol yapısı olduğunu fotoğraflara bakınca çok rahatlıkla fark edebilirsiniz. Statik denge sistemine sahip olan kolun üretim kalitesi gayet başarılı. Aklınıza gelen tüm temel ayarlamaları yapabileceğiniz kol çıkabilir bir headshell ile donatılmış durumda. Aynı kolun “S” şeklinde olan versiyonu veya bu pikapta kullanılan düz versiyonu oldukça iyi spec’lere sahip. İzleme açısı, friction gibi konularda kendisini uzun senelerdir ispat etmiş bir tasarım. Yani kısaca kötü sürpriz olmayan bir kol. İşin güzel tarafı ilerleyen yıllarda arzu ettiğiniz iğneler ile pikabınızı yükseltme imkanını da sunuyor. Çok farklı tiplerde iğneleri gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Üretici pikabın yanında artık her türlü huyunu bildiğimiz Ortofon OM10 iğneyi eklemiş. Bu fiyat seviyesindeki pikaplarda görmeye alıştığımız bu iğne, pikabınızı kullanmaya başladığınızda, pikap gerçekten farklı çalıyor dedirtmeyi başarabilen bir iğne. Reloop, iğneyi headshell’e takılmış halde kutu içeriğine eklemiş. Pikabın kutusunu açtığınızda tek yapmanız gereken şey arka ağırlığı takmak, basit şekilde ayarlamak ve son olarak anti skating’i uygun şekilde ayarlamak olacaktır. Bunları yazmak yapmaktan daha zor. İşlemler en fazla bir dakika sürecektir. Yani bir dakika içinde müzik dinlemeye hazırsınız.

TURN2 son derece sade bir arka tasarıma sahip. Bu pikap üzerinde USB çıkışı, pre-amp gibi özellikler olmadığı için yukarıda gördüğünüz üzere bir çift çıkış, topraklama konektörü haricinde bir de elektrik adaptörü girişi var. Pikapta sabit bir kablo olmaması bana sorarsanız avantaj. İlerleyen önemlerde arzu ettiğiniz tipte bir ara bağlantı kablosu seçip kullanabilirsiniz. Kutu içeriğinde ilk bağlantılar için gerekli tüm kablolar bulunuyor. Kısa bir kurulumun ardından pikap kullanıma hazır hale getirilebiliyor.

İkinci Sayfaya Geçmek İçin Tıklayınız

Tags: ,