Audio Block V220 ve C220

Stereo Mecmuası’nda yine yepyeni bir markayı konuk ediyoruz. Alman tasarımlı Audio Block firmasının ürünlerini. Audio Block makul fiyatlara meraklılara hifi ürünleri sunan bir firma. Ürün yelpazesi oldukça geniş. Biz bu yazımızda firmanın 220 serisi entegre amplifikatörünü ve CD çalarını mercek altında alacağız.

Okuyucularımızdan son dönemlerde en çok istek aldığımız ürünlerden bir kısmı giriş seviyesinde bir sisteme sahip olmak isteyenlerden geliyor. Stereo Mecmuasında hemen her bütçeye yönelik ürünlere yer veriyoruz. Bazen binlerce Dolarlık üst uç sınıf sistemler bazen de giriş seviyesindeki ekonomik modeller.

Audio Block ilk sistemi almak isteyen ancak bunun için geniş bir bütçeye sahip olmayan meraklılar için bakalım iyi bir seçenek mi?

Bursa’da yerleşik Batur Hifi firmasından elimize ulaşan Block V220 entegre amplifikatör ve C220 CD çalar ile bir haftayı geçen bir süre vakit geçirdim. Özellikle Stereo Mecmuası’nda yer verdiğimiz türlerden daha uçlardaki müzik türlerine de biraz göz atmaya çalıştım. Genç okuyucularımızın bir çoğundan bu konuda özel istekler geliyor. Tabii ki herkes rock, caz veya klasik müzik dinlemiyor, bu yüzden incelemelerimizde cihazları geniş bir müzikal bakış açısı ile ele almaya çalışıyoruz. Audio Block ürünlerinde konuyu daha da ayrıntılı ele alacağız.

Cihazların görüntüleri hem şık hemde çok yer kaplamıyorlar

İlk olarak amplifikatör ile başlayalım. Block V220 entegre amplifikatör oldukça şık gözüküyor. Amplifikatörün sol tarafında açma kapatma düğmesi ve bilgi ekranı bulunuyor. Tam ortaya ses kontrolü eklenmiş. Sağ tarafta kaynak seçici tuşlar üst üste 3 sıra olarak eklenmiş. Bunların hemen yanında ise soldan sağa kulaklık çıkışı, tiz, bas, balans ve fonksiyon tuşları eklenmiş. Bu tuşlara bastığınızda ekrandan seçtiğiniz fonksiyonların parametrelerini değiştirebiliyorsunuz. Hifi dünyasında biz bu ek fonksiyonları pek sevmiyoruz ancak farklı müzik tarzlarını dinlemek isteyen meraklılar bu tarz kontrollere ihtiyaç duyuyorlar. İstedikten sonra devreden çıkartabiliyoruz daha doğrusu ayarları sıfırlayabiliyoruz. Amplifikatör yuvarlak hatlara sahip, oldukça ince. Parlak kaplama şık gözüküyor. Amplifikatörün kutusu içerisinde uzaktan kumanda çıkıyor.

V220 amplifikatörün arkasında bu seviyelerde ihtiyaç duyulabilecek tüm girişler mevcut

Amplifikatörün arkasında ise standart tipte hoparlör çıkışları ve kaynak girişleri bulunuyor. Amplifikatörün elektrik kablosu çıkarılabilir şekilde değil. Klasik kaynak girişlerinin yanında MP3 çalarlar için düşünülmüş 3.5”lik bir giriş var. Ayrıca şaşırtıcı şekilde tasarımcılar amplifikatöre bir MM pikap katı da eklemişler. Tabii ki topraklama vidası da unutulmamış. Ayrıca line-out eklenmesi de bir avantaj. Sonuç olarak cihaz üzerinde 4 adet klasik RCA giriş, 1 adet 3.5” giriş ve 1 adet pikap katı olmak üzere toplamda 6 adet kaynak girişi var.

CD Çalara analog girişlerin yanında dijital çıkışlarda eklenmiş.

C220 CD çalar ise amplifikatör ile aynı tasarıma sahip. Sol tarafta açma kapama düğmesi ve ekran orta bölümde CD çekmecesi bulunuyor. Cihazın sağ bölümü ise kontrollere ayrılmış. CD çalar -okuyucularımızdan bu konuda çok soru geldiğinden- kendi bastığınız CD’leri sorunsuz şekilde okuyabiliyor. Eğer kullandığınız CD çok kaliteli değil ise sessizlikte CD mekanizmasının sesini duyabiliyorsunuz. Orijinal CD’lerde cihaz sessiz.

CD çaların arkasında yine elektrik kablosu sabit şekilde bulunuyor. Bir çift RCAçıkışın yanında 1 adet koaksiyel ve 1 adet optik çıkışa yer verilmiş. Cihazın yanında uzaktan kumanda geliyor ve Audio Block’un 220 serisi kumandaları ile serinin tüm cihazlarını kontrol edebiliyorsunuz.

Uzaktan kumanda ile radyo, ampli ve CD çaları kontrol etmek mümkün

Amplifikatörü ve CD çaları ilk önce küçük bir sistem içerisinde pişirmeye başladım. Pikap olarak tarih öncesi bir ProJect Debut, hoparlör olarak ise bu tarz incelemelerimizde sıklıkla karşılaştığınız ProAc Tablette monitörlerimi kullandım. Bu sistem hoparlörler hariç giriş seviyesi bir sistem konumunda. ProAc Tablette’ler kolay hoparlörler değil ve çok iyi bir ampli ile kombine edilirse çok farklı bir ses veriyor. Ya seversiniz yada hiç sevmezsiniz. Ben bu ufaklıkları seviyorum.

Ancak bu sistem daha çok cihazları pişirmek için kullandığım bir kombinasyon.  Ufaklık ProAc’lar biraz daha fazla güç istiyorlar.  Triangle Comete’lerim o an evde olsalar muhtemelen çok daha rahat sürülecek idi. Bunun sebebi amplifikatörün 4Ohm’da 40W olarak belirtilmiş çıkış gücü.  Ancak çok küçük bir alana yerleşebilen son derece şık bir sistem oldu bu kombinasyon. Bu cihazların yanına ufak bir monitör koysaydım ve rengi de siyah olsaydı pek güzel olurdu :)

Cihazlar bir miktar pişince hemen kendi ana sistemime alıyorum.

En çok özlediğim şey, az cihazdan oluşan ve az yer kaplayan bir sistem…

Ben normalde 3W çıkış gücü kullanan bir vakum tüplü amplifikatör kullandığımdan dolayı hoparlör seçimim haliyle bu duruma göre yapılmış durumda. Audio Block kendisini buluyor ve tüm odayı kaplayan bir ses veriyor.

Bu noktada eğer küçük bir dinleme odanız varsa hoparlör konusunda neredeyse hiç endişelenmenize gerek yok. Ancak uç noktalarda müzik dinleyen dostlarımız hoparlörlerinin hassasiyetlerine bir miktar dikkat ederek arzu ettikleri ses seviyelerine ve daha fazlasına ulaşabilirler. Daha geniş mekanlarda bu amplifikatörü kullanmak isteyen okuyucularımız yine hoparlör konusuna biraz dikkat edip yüksek hassasiyetli bir hoparlör seçerler ise gayet güzel çalan bir sistem elde edebilirler. Markanın Türkiye temsilcisi Batur Hifi, Davis Acoustics firmasının da temsilcisi ve dediğim tarzda bir hoparlörü gayet makul fiyatlara edinebilirsiniz. Bir köşeye not edin…

İkinci Sayfaya Ulaşmak İçin Tıklayınız