Timpani: 66. Etkinliğimiz 21 Ocak Perşembe akşamı

21 Ocak Perşembe akşamı 17:30 – 19:30 saatleri arasında gerçekleşecek olan etkinliğimizin:

– Konusu: “Duo olarak müzik yapmak”
– Sunucular: Başak Yavuz & Cansun Küçüktürk Duo

İki müzisyen, üç yıldır jazz standartları, besteler ve doğaçlamalardan oluşan seçkilerini, geliştirdikleri ortak bir müzikal ifade ile paylaşmak amacıyla sahne alıyorlar. Etkinlik kapsamında yapacakları performansın ardından duo olarak müzik yapmakla ilgili tecrübelerini katılımcılarla paylaşacaklar.

Çok değerli iki müzisyenin canlı performansını da içeren heyecan verici bir akşam yine bizleri bekliyor !

Müzisyenlerin özet biyografileri şöyle:

Başak Yavuz
“Başak, şüphesiz, kendi jenerasyonunun en iyi müzisyenlerinden biri.” – Aydın Esen –

Müziğe ilkokulda aldığı piyano dersleriyle başlayan, ortaokul ve lisede gruplarda piyano, gitar çalarak ve şarkı söyleyerek devam eden Başak Yavuz, ilk şarkılarını o zamandan yazıp seslendirmeye başladı. Mimarlık eğitiminden sonra Sibel Köse’nin caz vokal atölyesine katıldı. 2008 yılında Nardis Caz Vokal yarışmasını kazandı ve Randy Esen’in büyük desteğiyle kariyerini değiştirip müzik okumak amacıyla New York’a taşındı. 2012 yazında Manhattan School of Music’den “Master of Music” derecesiyle mezun olduktan hemen sonra David Liebman ve Peter Eldridge’in de içinde bulunduğu kalabalık bir ekiple birlikte ilk albümünü New York’ta kaydetti. “Things” isimli bu albüm, 2013 yılında Kalan Müzik etiketiyle basıldı.Türkiye, ABD, Kanada ve Avrupa’da sahne alan Başak Yavuz, Bahçeşehir Üniversitesi’nde caz vokal ve ensemble, Bilgi Üniversitesi’nde şarkı yazımı dersleri vermektedir, aynı zamanda Açık Radyo’da “Dünyanın Cazı” ve “Bi’ Şarkım Var” isimli programları hazırlayıp sunmaktadır. 2015 itibariyle Grammy ödülleri juri üyesidir. <http://www.basakyavuz.com/tr/>

Cansun Küçüktürk
1980, Kırklareli’ de duğdu. İlk orta ve lise ögretiminde mandolin ve gitar caldı. İTÜ’ de 1997-2002 yılları arasında tiyatro müziği çalışmaları yaptı ve çeşitli gruplarda gitarist olarak yer aldı. 2002′ de gitarist ve besteci Cem Nasuhoğlu’ dan gitar dersleri aldı. 2007-2011 yılları arasında YTÜ Sanat ve tasarım Fak. Müzik Toplulukları Programı’nda Caz gitar lisans eğitimi aldı. Halen Bajar, Şirin Soysal, Mutant, Şevket Akıncı, Vedat Yıldırım gibi çeşitli müzisyen ve müzik grupları ile çalışmalarına devam etmektedir.

Daha önceki etkinlik davet yazılarımızda da belirttiğimiz gibi Timpani’nin üçüncü katındaki mekanımızın boyutları iştirakçı sayısını 35 kişiyle sınırlı tutmamızı zorunlu kılıyor, bu sebepten toplantıya katılmayı arzu edenlerden ricamız bu mesajımızı “KATILMAK İSTİYORUM” yazarak cevaplamaları. Biz de cevap yazan ilk otuzbeş kişiye beklediğimizi teyid eden bir cevap yollayacağız. Bizden olumlu cevap alacak olanlardan planlarının değişmesi sonucunda katılamayacakları durumu ortaya çıkarsa bizi bilgilendirmelerini rica ediyoruz.

İlgi yoğun olabilir, teyidlerinizi son güne bırakmamanızı öneririz.

Bundan önceki etkinliklerimizle ilgili bilgi edinmek için:
http://www.timpani.com.tr/etkinlikler/etkinlikler.htm

Perşembe akşamı görüşmek ümidiyle.

Saygılarımızla,
adnan arduman

TİMPANİ
Ressam Hikmet Onat Sok. No: 9 kat: 2-3,
İstinye, İstanbul

0212-323 21 10

http://www.timpani.com.tr
http://www.facebook.com/TimpaniAudio