Audio Block C-100 CD Player


Audio Block firmasının “100” serisine yakından bir bakış atmaya devam ediyoruz. Bu kez konuğumuz Audio Block C-100 CD çalar. CD çalarlar günümüzde yavaş yavaş demode olmaya aday olmuşa benziyor. Aslında benim gibi elinde bolca miktarda CD bulunan meraklılar için CD çalarlar uzun süre popüler olmaya devam edecek. Şu an pazardaki genel görüntü meraklıların alışveriş listelerinde DAC’ların ağır basması. Elinde CD medyası olanlar ise daha basit CD çalarlar alarak bunları transport olarak kullanarak DAC’larına bağlıyorlar. Öyle veya böyle CD çalarlar müzik sistemlerimiz içerisindeki yerlerini uzun süre koruyacaklar gibi gözüküyor. Ancak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de cihaz başına ödenen tutar yavaş yavaş düşüyor. Giriş seviyesindeki cihazlara talep artıyor.

Çarşıya pazara çıktığınızda giriş seviyesi bir CD çalar alacağınız zaman karşınıza çıkan ürünlerdeki durum pek iç açıcı değil. Tabii bu tespitim zincir mağazalarda satılan büyük tüketici elektroniği firmalarının ürünlerine yönelik bir tespit. Ciddi hifi firmalarında giriş seviyesi de olsa, ürünler, büyük elektronik firmalarının ürünlerinden daha kaliteli oluyor. Tabii bunu bir genelleme olarak düşünmemek lazım. Bu bahsettiğim durumun aksine ürünlerde yok değil ama pek az.

Audio Block “100” serisinin CD çalar modeli C-100 geçtiğimiz haftalarda incelediğim DAC-100 modeli ile benzer bir dış görünüşe sahip. Çok sağlam metal bir şasiye sahip ürünün yan bölümü soğutmanın etkisini arttırmak üzere girintili çıkıntılı üretilmiş. Ürünün sol tarafında ekran, tam ortasında kontrol tuşları sağ tarafında ise CD çekmecesi mevcut. Yine üst kısmında Audio Block logosu metal yüzeye kabartmalı şekilde basılmış. CD çaların çekmecesi gayet düzgün şekilde işliyor. Bunu özellikle yazdım, son dönemlerde bazı tüketici elektroniği firmalarının hifi ürünlerinde gördüğüm ve hiç hoşuma gitmeyen bir şey var. Karşıdan baktığınızda çekmeceler yamuk yumuk duruyor. CD çekmecesini açtığınızda ise karşınıza sanki bir dizüstü bilgisayarın medya okuyucusuna benzeyen incecik ve zor ayakta duran bir “şey” karşımıza çıkıyor. Audio Block C-100 CD çalarda gayet özenli bir yapım kalitesi mevcut.

Ürünün kontrol paneli gayet basit. Tuşların yapısı gayet güzel. Basit tüm işlemleri yapabilmek mümkün. Ancak Audio Block firması bence kötü bir karar vererek kutu içeriğine bir uzaktan kumanda eklememiş. Aslında basit bir kumanda ile satılması çok daha mantıklı olurdu. “100” serisi amplilerin içerisinden çıkan uzaktan kumandalar tüm Audio Block cihazlarını kontrol edebiliyor ancak CD çalar+ampli almadığınız zaman CD çalarınızı uzaktan kontrol edemiyorsunuz. Son derece kötü bir pazarlama stratejisi yapmışlar. Muhtemelen uzaktan kumandayı ekstra olarak satın alabilmek mümkün ama kutu içerisinde çıksa daha uygun olurdu…

Audio Block C-100 CD çaların arka bölümünde solda elektrik girişi ve açma kapatma düğmesi, sağ tarafında ise giriş ve çıkışlara yer verilmiş. Klasik analog RCA çıkışların haricinde bir adet optik ve bir adet koaksiyel çıkışa yer verilmiş. Ürünün ekranı gayet okunabilir ve göz rahatsız etmeyecek uçuk mavi bir tonda seçilmiş. Gecenin bir vakti karanlıkta insanın gözünü almıyor.

İkinci Sayfaya Ulaşmak İçin Tıklayınız