Wire World Equinox 7 Interconnect

Amerikalı kablo üreticisi Wire World’un kablolarına bakmaya devam ediyoruz. Bu kez firmanın Equinox 7 modeli ara bağlantı kablosu ile alakalı izlenimlerimi paylaşacağım. Bu kablo daha önce incelediğimiz Oasis 7  modelinin bir üst modeli. Aslında her iki kablonun konektörleri, ekranlama yapısı birbirine çok benziyor. Her iki kablo da uzun süre kablo yakma makinesinde pişirildi ve bir süre sistemimde bizzat kullandım. Kabloları birbirinden ayıran temel fark iletkenlerin yapısı. Evet her iki kablo oksijenden arındırılmış bakırdan üretilmiş ancak üretim evreleri ve iletken yapıları farklı. Bu sizlere her zaman söylediğim bir konuya yakından bakmak için olanak sağlayacak bana. Bir kabloya dışarıdan baktığınızda onunla ilgili yorum yapmak mümkün değil. Şu an elimizde iki tane aynı konektörleri, aynı ekranlama teknolojisini kullanan kablo var. Her ikisi de bakır aynı kablo kesitine ve kalınlığına sahipler. En önemli fark iletken tellerin üretimindeki farklılıklar. Bakalım neler olacak bende merak ediyorum…

Wire World Equinox 7 firmanın diğer ara bağlantı kablolarında gördüğümüz USB kablolarında capcanlı renklerine alışmışken daha klasik renklerde koruma kılıflarına sahip. Bu kez gri renk bir kablo kılıfı içerisine konulmuş kablolar. Wire World’un sunumlarında kullandığı kutu tasarımları çok hoş. Kablo üzerimde yine oldukça kapsamlı bir ekranlama yapılmış. Konektörler harika gözüküyor. Yoğun bir pişme ve deneme sürecinden sonra hemen dinletilerime başlıyorum.

Wire World firmasının hemen her kablosunda firmanın genel tasarım anlayışının izleri var. Kablolar birbirinden çok farklı çizgilerde değil. Üst modellere doğru çıktıkça firmanın genel anlayışından sapmadan farklılaşmalar oluyor. Ben kabloyu 3 farklı cihazım arasında denedim. Ampli-pre-ampli arasında, CD çalar ve pre-ampli arasında denemeler yaptım. Hatta pikap kurulumunda da kullandım ve herhangi bir hum olmadı. Yani pikaplarınızla da kullanabileceğiniz bir kablo Equinox 7.

Öncelikle bas performansı daha ayrıntılı bir kablo ile karşı karşıyayız onu hemen söyleyebilirim.

The Animals’tan Animalism plağı ile başlayalım. The Animals’ın Kasım 1966 yılı albümü olan Animalism, aslında tam anlamı ile bir blues rock albümü. Albümde önemli isimlerle işbirliği yapılmış, “All Night Long” şarkısında Frank Zappa gitar başında. Ayrıca B.B. King, Ray Charles ve Sam Cooke cover’larına yer verilmiş. Bu albüm The Animals’a Billboard Pop albümleri listesinde 33. sıraya kadar yükselmiştir. Albüm belki Animals diskografisinde meraklıların çok ilgisini çekmiyor olabilir ama bir göz atmakta fayda var, Lucille, Smoke Stack Lightning, Hey Gyp ve Hit the Road, Jack gibi blues marşlarının Animals yorumları başarılı bence. Bu albümde çok sahne beklemeyin. Hoparlörlere yapışan bir ses elde etmeliyiz. Öyle çok detay da yok ama albümün kendisine özgü bir havası vardır. Equinox 7 çok göze batmadan görevini yapıyor. Saçma sapan bir sahne yok olması gerektiği gibi hoparlöre yaslanık performans devam ediyor. Tonlar gayet güzel.

YES,  YES albümüne bir bakalım. YES topluluğunun müthiş 1971 albümü en iyi 3 albüm listesine girer bence topluluğun diskografisinde. Prog-Rock tarihinde önemli bir yeri olan ve “I’ve Seen All Good People”, “Starship Trooper” gibi hit’lere ev sahipliği yapan albüm farklı plak firmaları tarafından basıldı. Bendeki baskı özel bir baskı değil ama atmosfer başarılı. Daha iyisi için Mobile Fidelity cephesine bakmakta fayda var. YES’in bu albümünde müthiş bir kadro dikkat çekiyor. Hemen bakalım, John Anderson, vokal perküsyon / Chris Squire, bas gitar, vokal / Steve Howe, elektro ve akustik gitar, vokal / Tony Kaye, piyano, organ, moog / Bill Bruford, davul ve perküsyon. Hemen her YES albümünde olduğu gibi atmosfer müthiş. Müzisyenler beklenmedik zamanlarda beklenmedik riff’ler ile bizleri şaşırtabiliyor. Wire World Equinox 7 ile genel performans son derece başarılı. Detaylar da yerli yerinde.

Zhang Ling Ling – Small Town Story – MA Recordings MA077A CD. Zhang Ling Ling, Çinli bir GuZheng virtüözü. Bu albümünde hem etkileyici sesi hemde enstrümanı ile geleneksel Çin geleneksel halk şarkılarını bizlere sunuyor. Albümde Ling Ling’e kendisi gibi GuZheng virtüözlerinin yanı sıra bazı şarkılarda Pipa çalan müzisyenler eşlik etmiş. GuZheng uzak doğud farklı kültürlerde farklı isimlerle kullanılan telli bir enstrüman. Albümde The Moon Represents My Heart, Autumn Moon on Placid Lake, Fisherman’s Song At Dusk isimli şarkıları çok beğendim. Huzur dolu bir albüm. Ancak yavaş tempolu ve geleneksel ezgilerden hoşlanmayan okuyucularımıza albümü pek tavsiye etmiyorum. Albüm MA Recordings’in yeni ”emerald audiophile series disc” serisinden. Kayıt çok acayip, sahnesi kendisine özgü. Detay seviyesi çok üst düzey bir albüm. Benim uzakdoğu müziğine bayağı ilgim var biliyorsunuz. Equinox 7 albümümün atmosferini yansıtmak konusunda çok başarılı.

Bu noktada Wire World dünyasından ilginç kombinasyonlarda yapmak olasılık dahilinde. Örneğin ben Oasis serisi hoparlör ve interconnect’i kullanırken Oasis 7 kabloyu CD çalarım ile pre-ampli arasında kullanırken Equinox 7 modelini pre-amplim ve amplim arasında kullandım. Bu sayede firmanın genel tonalitesi devam ederken farklı tatlar alabilmek mümkün. Tüm bunları yaparken sistemde istenmeyen bir performans olmadı doğrusu.

Wire World Equinox 7, firmanın genel karakterini taşıyan ancak bas performansını incelediğimiz modellere göre 1 adım ileriye taşıyan bir kablo. Bu noktada ister kablolama sırasında Equinox serisi ile devam edebilir isterseniz bir alt seri Oasis ile kombine ederek farklı kombinasyonlar yapabilirsiniz. Tüm bunları yaparken sistem müzikal çizgiden ayrılmıyor olması mühim. Kablonun 1 metrelik versiyonunun 200Dolar + KDV’lik fiyatı kabloyu giriş seviyesinin bir tık üzerindeki sistemlerden itibaren kullanılabilir kılıyor. Wire World, USB kabloları dışında da mercek altına alınması gereken bir seçenek olduğunu ispat ediyor.

Wire World Ultraviolet USB
Giriş seviyesi USB kablosu
Fiyat: 200 Dolar + KDV / online satın almak için tıklayınız
T
emsilci: Mavi Hifi / www.mavihifi.com

Tags: