Cyrus Streamline2 Bölüm 4

Sanırım listedeki tüm özelliklerden bahsettim. Artık ses performansına geçebiliriz. Bakalım Cyrus bu konuda sınıfı geçecek mi?

Dinleti notlarına geçmeden önce 2 ayrı senaryo denedim. İlk senaryoda sisteme bir dijital kaynak olarak “Fixed level” çıkışını kullanarak pre-amplifikarörüme bağlı şekilde kullandım. İkinci senaryoda ise amplifikatörümü kaldırarak asıl sistemimin bir parçası olarak kullandım.

Caz tarihinin önemli albümlerinden bir tanesi olan Bill Evans Portrait in Jazz albümüne bir göz atalım. 1959 yılında yayınlanan Portrait in Jazz albümünde büyük müzisyen Bill Evans’a basta Scott LaFaro ve davulda Paul Motian eşlik ediyor. Albüm bir çok caz eleştirmeni tarafından Bill Evans’ın Miles Davis ile birlikteliği sonucunda çıkan Kind of Blue ve hemen ardından yayınlanan Portrait in Jazz albümlerini farklı yere koyarlar. Bu albümü dinlerken genç yaşta ölen büyük basçı Scott LaFaro’nun bastığı her notaya dikkat etmenizi öneririm. Come Rain Or Come Shine, Autumn Leaves, Witchcraft, Some Day My Prince Will Come ve Blue In Green gibi çok bilindik şarkılar var albümde. Albümün hem plağı hem CD’si var elimde. CD’den hazırladığım FLAC dosyasını bilgisayarım üzerinden gönderiyorum ilk adımda. Detaylar gayet başarılı.

Streamline2’nin içerisindeki amplifikatör başarılı bir tablo çiziyor. 30W’lık güç benim hoparlörlerim için yeterli. Biliyorsunuz ben normalde 3W ile hayatıma devam ediyorum. Streamline2’nin amplifikatörünü sürülmesi biraz daha zorlu bir hoparlör olan ProAc Tablette‘lerime bağlıyorum ve sıkıntı yok rahatlıkla sürüyor. Streamline2’yi eğer sisteminiz içerisinde herhangi bir analog kaynak yok ise gönül rahatlığı ile all-in-one bir cihazmış gibi kullanabilmeniz mümkün. Amplifikatörün sesini tasvir etmem gerekirse klasik Cyrus sesi derim. Kendisine özgü bir ses, tonlamalarda aşırı abartı yok, sahnesi hiç fena değil. Çok fazla okuyucumuzun seveceği tarz bir ses. Bazı okuyucularımız biraz(cık) sert bulabilir. Kişisel bir tercih ancak kullandıkça sertlik hızla azalıyor ve kıvama geliyor. Zaman tanıyın. Ben kendi sistemimde ufak düzenlemeler yaparak sesi istediğim kıvama getirdim. Uygun bir hoparlör ile kesinlikle çok rahat vakit geçer. Hatta harika mini bir sistem çözümü olur. Hem ortalıkta fazla kablo olmaz hemde hemen her ihtiyacınızı karşılar. Özellik açısından oldukça zengin bir ürün zaten uzun uzun bahsettim. Hoparlör seçiminizde biraz ince eleyip sık dokuyun. Ortalamanın üzerinde güzel bir hoparlör yakışacaktır Streamline2’nin yanına. Seçeneğiniz çok, hoparlörü sürme konusunda şüpheniz varsa ve mekanınız büyükse hassasiyeti yüksek bir hoparlör seçebilirsiniz.

Bir dijital kaynak olarak ise işlerin rengi değişiyor. Kendi sistemime entegre ediyorum Cyrus Streamline2’yi. İnternet radyosu çok çok başarılı. Hemen her tarz radyoyu dinliyorum. Cyrus hepsinde ortalamanın üzerinde performans gösteriyor. Özellikle yüksek çözünürlükte yayın yapan radyo kanallarında tablo daha da başarılı.

Quadrophenia, İngiliz rock grubu The Who’nun altıncı albümü. 1973 yılında yayınlanan albüm topluluğun ikinci rock operası. Dönemin İngiliz gençlerinin bakış açısından müzik, siyaset ve sosyal hayata bakış atan albüm müzik tarihinin en önemli albümlerinden bir tanesi kabul ediliyor. Benim için daha da fazlası. The Who denilince içimde fırtınalar kopuyor. Çok severim ve dönemin rock toplulukları içinde favorim kesinlikle The Who’dur.  I Am The Sea ile başlayan albüm The Real Me ile devam ediyor. Bir kaynak cihaz olarak performansı gayet başarılı Streamline2’nin. Hızımı alamayıp CD’yi CD çalarıma yüklüyorum aynı anda ana bilgisayarımı bir diğer optik girişe takıyorum. Seçenek çok. Sahne konusunda ufak tefek farklılıklar var. Tonlarda da farklılıklar var. Ancak kablosuz bağlantı ile kesinlikle vakit geçiyor. Özellikle kendi hazırladığım FLAC ve WAV dosyalarında performans daha başarılı.

Bilgisayar üzerinden kablosuz ağ üzerinden gönderilen dosyalarda özellikle yüksek çözünürlükte performans maksimuma ulaşıyor. Gönderim sırasında kesinti veya sorun yok. Süper sorunsuz bir yazılım ve sistem oluşturmuş Cyrus tasarımcıları. Kullanım son derece basit. Çok keyifli vakit geçiriyorum Streamer2 ile. Ses konusunda bir kaynak cihaz olarak marifetleri çok.

Sonuca gelelim artık yavaş yavaş. Öncelikle Cyrus tasarımcıları kablosuz bir veri alıcı ve dijital kaynak olarak süper başarılı bir sistem geliştirmiş. Yazılım ve kullanım özellikleri çok iyi düşünülmüş ve açıkçası kullanımı kolay. Ayarlar çok basit şekilde yapılabiliyor ve kullanımını anlamak için çok vakit geçirmeye gerek yok. Kablosuz veri aktarımı konusunda Cyrus tam puanı hak ediyor. Ethernet söz konusu olduğunda yine hayat kolay ancak kabloları sevmeyenler için uğraşmaya gerek yok. Açıkçası düzgün çalışan bir kablosuz ağınız var ise kablolar ile uğraşmanıza hiç gerek yok. Ses açısından ben bir fark duymadım.

Streamline2’nin internet radyo sistemi TuneIn ile gerçekleşen işbirliği sayesinde kullanıcının hayatını çok kolaylaştırmış. İnternet radyosu konusunda Cyrus tasarımcıları benden çok çok iyi puan alır. USB girişi konusunda kullanım kolaylığı yine ön planda ve hemen her türden cihazın bağlanınca tanınması konusu dikkat çekici. Medya çalarınızın içerisindeki müzik dosyaları ne kadar başarılı ise o kadar iyi performans elde edebiliyorsunuz. Benzer bir konu kullanacağınız dijital girişler içinde geçerli. Ancak eski bir CD çalar veya benzeri medya çalarınıza yeniden hayat verme potansiyeli yüksek Streamer2’nin. Bu arada bu girişlerin hepsini adlandırabiliyorsunuz. Bence evde ne kadar dijital kaynak cihaz varsa hepsini bağlayın. Hatta oyun konsollarınızı bile bağlayabilirsiniz. Giriş çıkış sayısı bol ve en önemlisi Streamer2 ses kalitesine gerçekten olumlu etki ediyor.

Amplifikatör konusunda ortalamanın üzerinde bir performans gösteriyor Streamer2. Analog kaynak cihaza sahip olanlar için belki eksiklikleri var. Ancak sisteminizde analog bir kaynak yok ise gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz amplifikatörü. Dediğim gibi hoparlör seçimi konusuna özen gösterip Streamer’nin yanına güzel bir hoparlör ekleyin. Tizleri veya basları ön planda olan bir hoparlör yerine genel olarak dengeli çalan bir hoparlörde çok daha mutlu olursunuz. Bu açıdan da sınıfı geçiyor Streamer2…

Şimdi eğri oturup doğru konuşma zamanı. Cyrus Streamline2 2.640 Euro (KDV Dahil) bir fiyat etiketine sahip. Bu fiyata ortalamanın üzerindeki bir amplifikatör, gerçekten çok başarılı hazırlanmış bir dijital kaynak cihaz, yine çok fonksiyonel bir internet radyosu çalar, bir sürü dijital giriş ve n-remote gibi son derece becerikli bir uzaktan kumanda alıyorsunuz. Yani listeye bakınca hoparlör hariç bir sistem oluşturmuş oluyoruz tek bir cihaz ile. Bu sistemi oluştururken hiç bir sıkıntı çekmeye gerek yok, ayarlar süper kullanıcı dostu, ortadaki performans ise başarılı. Cihazın eleştirecek yönleri yok değil ama artılar kesinlikle ağır basıyor. Bu kurulum konularından anlamayan bir insan bile işlemleri 5 dakika içinde yapabilir ve keyifle koltuğuna oturup müzik dinlemeye başlayabilir. Tüm bunları düşününce cihazın fiyatının makul olduğunu kabul etmemiz lazım. Cyrus tasarımcıları, firmanın çizgisinden kopmadan modern çağın tüm gereksinimlerini tek bir cihazda toplamışlar ve bunu yaparken her şeyi olabildiğince basit tutmuşlar. Kesinlikle alkışı hak ediyor bu cihaz.

Son bir not olarak Cyrus ürün yelpazesinden Streamline2’nin amplifikatöre sahip olmayan küçük kardeşleri de mevcut. Fazla yorulmadan ortalamanın üzerinde bir dijital kaynak arayanlar bu cihazları da mercek altına alabilirler…

Cyrus Streamline2
Dijital stream çalar, internet radyosu, amplifikatör, kompakt dijital all-in-one çözümü
Fiyat: 2.640 Euro (KDV Dahil) fiyata yazı içerisinde bahsedilen n-remote dahildir
Temsilci: Extreme Audio / www.extreme-audio.com

 

İlk Sayfaya Ulaşmak İçin Tıklayınız

Tags: