Clearaudio Nano Phono Headphone Pikap Katı II

Nano çalışması için gerekli elektriği dışarıdan bir adaptörle sağlıyor. Kutu içeriğine eklenen adaptör her haliyle kalitesini belli ediyor. Uzun süreli kullanımlarda bile ısınmıyor. Son olarak cihaz bir çift giriş ve çıkışa sahip. Tabii ki topraklama unutulmamış.

Clearaudio Nano’yu test ederken iki farklı senaryo kullanmaya karar verdim bir tanesi, giriş seviyesi bir sistemle denemek, diğeri ise kendi sistemime entegre etmek. Giriş seviyesi sistem olarak ProJect firmasının Debut modelinin oldukça eskilerde kalmış bir versiyonu ve daha önce Stereo Mecmuası’nda mercek altına aldığımız aktif yapıdaki Edifier R1900 modeli hoparlörlerini kullandım. Ara bağlantı kablolarına filan da hiç özenmedim. Birkaç gün boyunca bu sistemi çaldım. Cihazlar birbirlerine alışınca başına oturdum ve müzik dinledim. Nano, gayet müzikal bir performans gösteriyor. Dolgun baslar daha ilk dakikalardan dikkat çekmeye başlıyor. Açık konuşmak gerekirse biraz daha dinledikten sonra bu konfigürasyonun Nano’yu test etmek için biraz hafif kaldığına karar verdim. Sistemin performans noktası bir yere kadar.

Nano’yu ana sistemime entegre ettim. İğne olarak Denon DL 103 kullanmaya karar verdim. İğnemizin load yani yükleme empedansı 100ohm. Kutu içeriğinde gelen rezistörlerin 200Ohm olanlarını kullanarak gerekli ayarlamaları yaptım. Subsonic filtre kapalı halde testime başladım.

İlk adımda kuvvetli baslar dikkat çekti yine. Tabii ki sistem çözünürlüğünün artmasıyla detay seviyesi arttı. Tizler ise biraz geç şekilde kendine geldi ki, bunun cihazın yanma süreci ile alakalı olduğu belli. Birkaç saat sonunda bir çok şey yerli yerine oturdu. Bu küçük pikap katının bas performansı son derece başarılı. Özellikle rock severlerin çok hoşuna gideceğine eminim. Tizlerde de genel olarak her şey yerli yerinde. Mid’lerde de Clearaudio’da duymayı beklemediğim bir tat var. Düşündüğümden çok daha müzikal çalıyor bu küçük pikap katı.

Artık oyun oynamanın zamanı geldi. Yükleme değerini 50ohm’a düşürüyorum. Aslında bu noktada tam değere sahip rezistörleri de satın alıp denemeler yapılabilir ama 100Ohm’dan 50 Ohm’a düşünce neler olacağına bir bakmak istiyorum. 50Ohm bir çok plakta dinamizmi düşürüyor. Ancak daha duyulabilir detaylar dikkat çekiyor. Farklı yükleme değerleri aynı plakta bile farklı sonuçlar ortaya çıkartabiliyor. Evet Nano’nun belirli bir karakteri var ancak küçük oynamalar yapabilmek mümkün. Miles Davis’İn meşhur Sketches of Spain plağından Concierto de Aranjuez güzel bir test şarkısı. 1950′lerin sonunda Miles Davis, neredeyse dört dörtlük bir müzik insanı olan Gil Evans ile başarılı işlere imza atmıştı. Gil Evans etkileyici bir1 insandı. Besteciliğinin yanında çok başarılı bir aranjör idi. Ayrıca çok iyi bir piyanistti ve geniş müzik topluluklarını yönetmeyi biliyordu. Davis bu albümde geniş bir kadroyla çalışmak istiyordu. Geniş bir topluluğun çalacağı eserler her zaman farklı şekilde hazırlanır ve bunu Gil Evans çok iyi biliyordu. Kind Of Blue’nun kazandığı inanılmaz başarı plak şirketinin de sunduğu imkanların önündeki engelleri kaldırmıştı. Davis’in devasa bir kadroyla çalışacak bütçesi de vardı. Albümün ortaya çıkması için gerekli lojistik imkanlar vardı ancak burada Gil Evans’ın hakkını yememek gerekir. “Concierto de Aranjuez”in ilk bölümü olan Adagio’ya müthiş bir düzenleme yapmıştı hatta hızını alamayıp eserin ikinci bölümünü de düzenlemişti diyerek albüm hakkında kısa bir bilgi de vermiş olalım. Farklı yükleme değerleri ve gain ayarı ile bambaşka tatlar alabilmek mümkün. Biraz mesai harcamak lazım.

Clearaudio Nano Phono Headphone pikap katı, gerçekten çok ilgi çekici bir ürün. Özellikle MC iğne kullanan meraklılar için sunduğu seçenekler dikkat çekici. Bu pikap katının performansından yararlanmak için kesinlikle ama kesinlikle MC iğne kullanmalısınız. Evet MM bir iğne ile de başarılı sonuçlar alabilmek mümkün ancak MC’ye geçince işler gerçekten değişiyor. Bu pikap katını alırken diyelim ki MM iğne kullanıyorsunuz ancak gelecekte MC iğneye geçmek gibi bir düşünceniz var. Yapacağınız alışveriş kesinlikle geleceğe yönelik bir yatırım olur. Clearaudio rekabetçi bir fiyat, bir plak meraklısnın aradığı hatta tahmininden fazlasını bulabileceği çok iyi donatılmış bir ürün geliştirmiş. Tüm bu özellikler ve iyi işçiliğin yanında, size pikabın pikap gibi çaldığını hissettiren bir performansı var.

İlk Sayfaya Dönmek İçin Tıklayın

Tags: