Yazılımlar

Aşağıdaki tabloda çeşitli ölçümlerde kullanabileceğiniz yazılımlarla ilgili bilgiler bulunmaktadır. Bu bölümümüzde yazılımın adı, ilgili yazılımın işlevi ve kısaca tanıtımı, programın lisans türü ve programı indirebileceğiniz adresin linki bulunmaktadır. Programların tümü, işaret edilen siteler tarafından sağlanmakta olup, kullanımlarından oluşacak sorunlardan dolayı Stereo Mecmuası sorumlu tutulamaz. Lütfen, ilgili yazılımın linkinden programı kurmadan önce gerekli bilgileri almaya özen gösteriniz.

TDSL
Tube Data Sheet Locator yazılımının ücretsiz versiyonunda yaklaşık 13.000 lambanın teknik özellikleri ve şemaları da dahil olmak üzere çok ayrıntılı bilgileri bilgisayarınıza indirebiliyorsunuz. Şiddetle tavsiye ederiz.
Kişisel Versiyon Ücretsiz
www.duncanamps.com/tdslpe/index.html

Resistor Calculator
Rezistör değerlerini kolaylıkla hesaplayabileceğiniz bir yazılım. Paralel ve seri bağlantılarda dahil olmak üzere çeşitli kombinasyonları hesaplayabileceğiniz gibi genelde karıştırılan rezistör renkleri ile ilgili bilgilerde sunuyor.
Ücretsiz
Yazılımı indirmek için / Yazılımla ilgili bilgi almak için

Anode Load Calculator
Lambalarda bias akımı arttırılınca elde edilecek sonuçları ve sorun olabilecek noktaları işaret eden bir yazılım
Ücretsiz
Yazılımı indirmek için / Yazılımla ilgili bilgi almak için

TrueRTA
Program bir Real Time Audio Analyser yani gerçek zamanlı bir ses analiz yazılımı. Bu yazılım ile sisteminizdeki bileşenleri test edebilirsiniz. Yazılım teorik olarak shareware olsa da, 1 oktavlık gerçek zamanlı ses analizi için ücretsiz olarak kullanılabilmekte.
Shareware
1 Oktav Ücretsiz
www.trueaudio.com

Speaker Impedance Calculator
Hoparlörlerin seri veya paralel bağlanması da dahil olmak üzere farklı kombinasyonlarda elde edilen empedansın hesaplanabildiği harika bir yazılım.
Ücretsiz
Yazılımı indirmek için ve bilgi almak için

PSU Designer II
Amplifikatörler başta olmak üzere kullanmanız gereken güç kaynağı (PSU) boyutunu ve bunun yanı sıra lambalı ve solid state rektifierler ile ilgili hesaplamalarda kullanabileceğiniz bir yazılım.
Ücretsiz
Yazılımı indirmek ve bilgi almak için

Tags: