Lotus Concept: Viva Audio


Viva Audio 1996 yılında müzik tutkunu Amedeo Schembri tarafından kuruldu. Kardeşi Giampietro ile birlikte canlıya yakın gerçeklikte performans veren ses sistemleri geliştirmeye başladılar.
Audio dünyası, Viva markasından ilk kez, Harry Pearson’ın Aurora monoblok amfilere 4 yıldız vermesi ile haberdar oldu (HP’nin en yüksek notu 4 yıldızdı diyebiliriz 🙂 HP, test ettiği Aurora mono amfileri ‘Hoparlörden hoparlöre, bugüne dek dinlediğim single-ended amfiler arasında en az renkli olanı’ diye adlandırmıştı.

Viva Audio ürünlerinin geliştirildiği laboratuvar ve üretildiği fabrika Italya, Vicenza’da. Üretim, sipariş üzerine ve ısmarlama. Amfiler ve hoparlörler müşterinin RAL katalogdan seçtiği renge ya da beğendiği bir otomobilin rengine göre boyanıyor. Genelde, Uzakdoğu’da Porsche sarısı veya Ferrari kırmızısı gibi parlak renkler revaçtayken Avrupa’da Alfa Romeo grisi, BMW kahvesi, Audi gümüşü, Rover bordosu gibi yarı mat renkler tercih ediliyormuş.

HP ölmeden önce Viva Audio’nun bir ürününü daha Golden Ear ödülüne layık görmüştü; Viva Fono pikap katı. ‘Test ettiğim tüm rakiplerinden daha az karakter ve renk katanı’ diye adlandırdığı Viva Fono’yu bu özelliklerinden dolayı üst model pikap iğneleri testinde kullanmıştı.

Daha fazla bilgi için: www.lotusconcept.com/