Jamo DS-5 Bluetooth Hoparlör

1966 yılında Danimarka’da küçük bir balıkçı kasabasında marangoz Preben Jacobsen ilk hoparlörlerini yapmaya başlar. İki sene sonra işler yavaş yavaş gelişmeye başlar ve kayınpederi Julius Mortensen’i işine dahil eder. Jacobsen ve Mortensen’in soysimlerinin ilk hecelerinden JAMO markası ortaya çıkar. Firma neredeyse 10 sene içerisinde bir milyon hoparlör üretecek kapasiteye ulaşır. Günümüzde firma müzik dinleyicileri ve sinemaseverlere yönelik her sınıftan hoparlörün yanında günlük yaşama uygun hoparlörler de üretmeye devam ediyor. Bu yazımızda işte bu tarz bir ürünü sizlerle paylaşacağım;  Jamo DS-5 bluetooth hoparlör…

Jamo DS-5, 254 x 114 x 152mm boyutlarında son derece ilginç şekle sahip olan bir hoparlör. Benim bakış açıma göre denizde bir yatın yelkenlerini açmış ve rüzgarın doldurduğu bir enstantaneye benziyor doğrusu. Bu son derece şık tasarım üzerinde herhangi bir girinti çıkıntı bulunmuyor ve akıcı çizgilere sahip. Hoparlörlerin siyah ve beyaz renk seçenekleri var. Ben beyaz rengin tasarıma çok yakıştığını düşündüğüm için incelemeye bu rengi istedim. Çok iyi yapmışım :)

Jamo DS-5 üzerinde herhangi bir girinti çıkıntı olmaması için düğmeler çok akıllıca şekilde yerleştirilmiş. Bir hoparlör üzerinde tüm kontroller bulunuyor. Güç açma tuşu hoparlörün üst tarafına yerleştirilmiş. Ses açma kapama tuşları ise dokunmatik. Yukarıda gördüğünüz alana parmağınızı dokunduğunuz zaman ses açıp kapanıyor. Bluetooth bağlantı ışığı da yine bu bölüme eklenmiş.

Birçok aktif hoparlörde gördüğümüz üzere hoparlörün amplifikatör ve bağlantı olanakları bir hoparlör üzerine yerleştirilmiş. Sürücülerin gücü 2 x 20W’lık amplifikatör tarafından sağlanıyor. Üretici hoparlörün frekans aralığını: 60 Hz – 15 kHz arasında vermiş. İki hoparlör arasındaki bağlantı özel bir kablo ile sağlanıyor. Bunun haricinde bir adet adaptör ile güç sağlanıyor. Hoparlör üzerinde 3.5mm boyutunda bir giriş dışında bağlantı imkanı olarak sadece kablosuz Bluetooth bağlantı seçeneği mevcut. Adaptör uzun kullanım senaryolarında bile herhangi bir ısınma meydana getirmiyor. Kutu içeriğinde de ilk bağlantı için gerekli tüm kablolar mevcut.

Ürünün yanında gelen uzaktan kumanda gayet küçük ve yaklaşık olarak kredi kartı boyutlarında. Ses açma kapama haricinde Bluetooth  bağlantısı yaptığınız cihazın medya kontrollerini de yapabilme özelliğine sahip. Ürününü kurulumu ve bağlantıları çok hızlı şekilde yapılabiliyor ve birkaç dakika içerisinde hoparlörü kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

İkinci Sayfaya Ulaşmak İçin Tıklayınız

Tags: ,