Triangle Elara LN01A ve Triangle Turntable II

Fransız firma tarihi boyunca ilginç elektronik cihazlar üretmiştir. Bunlardan en akılda kalıcı olanı kısa bir süre üretimde kalan amplifikatör serisi Aillon’lardır. Firmanın o dönemlerde Nemo ismini verdiği bir teknoloji ile donatılan bu amplifikatörler, gerek sıcak sesleri gerekse de müthiş tasarımları ile dikkat çekmişti. Bu cihazları dinleme fırsatı bulmuştum kendi sistemimde. Keşke kenara bir set atsaydım diye arada sırada hayıflanırım zaman zaman.  Tabii bu amplifikatörler çok uzun seneler boyu üretimde kalmadılar ama hifi meraklılarının dikkatini de çektiler. Uzun seneler sonra bu kez Triangle cihazlar dünyasına bir pikap ile dönmüş. Aslında yeni nesil aktif hoparlörleri ile takım olması için uygun renklerde bir pikap hazırlanmış demek daha doğru olacaktır.

Pikap aslında ProJect üretimi bir ürün. Tespitlerime göre Essential serisi gövde üzerine Elemental serisinden alınan kol takılarak hazırlanmış bir pikap. Özellikler olarak giriş seviyesi bir pikap olsa da, tabii ki Stereo Mecmuası’nda en sevdiğimiz şey pikapları incelemek.  Pikap seçtiğiniz Elara hoparlörün rengine uygun olarak siyah veya beyaz renk olarak geliyor. Klasik ProJect sadeliğindeki cihaz üzerindeki tek tuş açma kapama tuşu ve gövdenin sol yan tarafına eklenmiş. Sağ ön tarafta Triangle logosu bulunuyor. Açıkçası pikap sade ve zarif gözüküyor. Beyaz plato üzerine siyah keçe “mat” kutu içeriğine dahil edilmiş.

Pikap geleneksel olduğu üzere 33 ve 45 devirleri destekliyor. Hız değişikliği kayışın farklı kasnaklara takılması ile manuel olarak değiştiriliyor. Fotoğrafta görülen üst kısımda 33 devir elde edilirken, alttaki kasnak vasıtası ile 45 devirlik plakları da çalabiliyorsunuz. Motor sistemi son derece sessiz çalıyor. Eski ProJect modellerinde kullanılan daha küçük boyutlu kasnak sisteminden bu büyük sisteme geçilmesi ile motor sesi konusunda ciddi iyileşmeler sağlandı. Ayrıca büyük kasnak daha stabil bir performans sunuyor.


Standart boyutlardaki kol, Ortofon’un bütçe dostu OM10 iğnesi ile donatılmış. Uzun senelerdir OM serisine alternatif çıkmaması, çıksa bile geniş kitlelere ulaşılamaması bu iğnelerin performans çıtası hakkında bir fikir veriyor. Tabii ki bunu kendi fiyatını gözönüne alarak söylüyorum. Bu iğneler hem bir çok kol ile uyumlu çalışabiliyor hemde ses performansları tatmin edici. Buna bir de kartuşunuzun başına bir şey gelirse kolaylıkla değiştirilebilir iğneyi ekleyince, giriş seviyesi için en iddialı ürün haline geliyor OM10. Kutu içeriğine tabii ki akrilik koruma da dahil edilmiş.

Kol ise sadece belirli bir ağırlıktaki iğneleri kullanabileceğiniz, buna karşılık her türlü temel ayarın yapılabildiği yine acemi kullanıcıların kendilerini çok rahat hissedecekleri bir kol. Fabrika çıkışı tüm ayarları yapılmış olan kol ve iğne kombinasyonunda size kalan tek şey, kabloyu Elara LN01A hoparlörlerin RCA girişine takmak ve alttaki siviç vasıtası ile phono girişine almak.

Kablo demişken pikap üzerine eklenen kablolar Project’in daha üst modellerinde kullandığı konektörler. Gayet sağlam bir hissiyat sunan konektörler ve kablo yine giriş seviyesi ihtiyaçları için uygun. Pikabın kutu içeriğinden bir de 45’lik adaptörü geldiğini unutmadan yazayım. Triangle Elara LN01A ve Triangle Turntable kombinasyonu satın aldığınız zaman ihtiyaç duyacağınız tüm temel kablolar kutu içeriğine dahil edildiği için kurulumun hemen ardından müzik dinlemeye başlayabiliyorsunuz. Haydi bizde öyle yapalım…

Üçüncü Sayfaya Geçmek İçin Tıklayınız

Tags: ,