Art Of Sound: Teknik Form Atlas Asimi Ara Bağlantı Kablosu

Teknik Form Atlas Asimi Ara Bağlantı Kablosu

İdeal Kablo
Asimi ara bağlantı kablosunun piyasaya sürülmesinde, Atlas teorik açıdan mükemmel bir kabloya en yakın yaklaşımı oluşturmayı denemiştir. Bunu yaparken, kablo davranışının ilk ilkelerine geri gitmiştir.

Çoğu açıdan ideal kablo serbest havada dalgalanan iki yalıtımsız iletken olmalıdır. Kapasitif ve indüktif bileşenlerin sıfır olması için geniş aralıklarla yerleştirilmeli ve düz hatlar oluşturmalıdır. Kablo, karmaşık impedans bileşenleri ve frekans yanıt değişimleri olmadan basit bir rezistörden fazlası olmamalıdır.

İletkenler, sinyal aktarım hızının dış çekirdek üzerinde dış yüzey boyunca aynı olmasını sağlamak için yüksek bir homojenlik seviyesine sahip olmalıdır. Bunun nedeni, yüksek frekansların dış yüzey boyunca hareket etmesidir; bunun adı “deri etkisidir”. Bu bağlamda, gümüş kaplı bakır olan bu hibrit iletkenler genelde kötü bir performans sunmaktadır.

İletkenler
Atlas Asimi kabloları, sadece mevcut olan en ince iletkenleri kullanır, özellikle “Ohno Sürekli Döküm” veya OCC işlemi ile imal edilen ultra yüksek saflıkta gümüş teller kullanılır. Bu işlemde, eksenel doğrultusal solidifikasyonu sağlamak ve kalıp duvarında nükleasyonu önlemek için kalıp, gümüşün erime noktasından çok daha yüksek bir sıcaklığa kadar ısıtılır. Bu süreçte üretilen şeritler her zaman pürüzsüz yüzeyli tek kristallerdir ve granüler yapısı, tel boyunca hizalanmak yerine telin boylamsal uzunluğunda hizalanmıştır. Aslında, yaklaşık 300
cm iletkende bir taneden daha azdır, bu yüzden ses sinyali tekrarlanan tane çeperlerini çaprazlama yerine sürekli bir iletken üzerinden hareket eder.

Makalenin tamamını okumak için www.artofsound.com.tr