Timpani: 67. Etkinliğimiz 23 Şubat Salı Akşamı


23 Şubat Salı akşamı 17:30 – 19:30 saatleri arasında gerçekleşecek olan etkinliğimizin:

– Konusu: “Ferit Odman’ın Tümüyle Analog (AAA) Yeni Albümü“
– Sunucu: Ferit Odman

Türkiye ve Avrupa jazz sahnesinin kendine yerleşik bir isim yaratmış yeni kuşak temsilcilerinden Ferit Odman olağanüstü yeni albümünü tanıtmak, kayıt sürecini anlatmak ve hatta CD/LP kıyaslaması yapmak üzere bir kez daha bizlerle olacak. (Ferit Odman, dört yıl önce, 41. Etkinliğimizde “Autumn in New York” albümünü tanıtmıştı.)

Uluslararası caz çevrelerinde eleştirmenlerden ve dinleyicilerden büyük beğeni toplayan “Nommo” (2010) ve “Autumn In New York” (2011) albümlerinden dört sene sonra, jazz severlerin ve odyofillerin arşivlerine layık, yaylılara ağırlık veren “Dameronia with Strings” çok özel bir çalışma sunuyor. Bebop akımının en önemli bestecilerinden Tadd Dameron (1917-1965) müziklerinin çok yönlü aranjör David O’Rourke tarafından yaylılar altılısına uyarlanmasıyla ortaya çıkan albüm, Ferit Odman’ın liderliğinde Ağustos ayında New York’taki Bunker Studios’da tam analog olarak bantlara kayıt edildi ve bu bantlardan yine tamamen analog bir şekilde Sterling Sound – New York’ta plak master’ı yapıldı. Almanya Pallas GmBh’de ise 1000 tane ile sınırlı üretilen plaklar odyofiller için biçilmiş kaftan. “Dameronia With Strings” Equinox Music & Entertainment etiketiyle caz severlere özellikle temiz ve doğal analog sound’u sunmayı da amaçlayan çok detaylı bir çalışma. Albümün mükemmel tasarımını ve illüstrasyonları Japon sanatçı Takao Fujioka yapmış.

Albümde yer alan müzisyenler şöyle:
 Terell Stafford – trompet, Danny Grissett – piyano, Peter Washington – kontrbas, Ferit Odman – davul.
 Diane Monroe, Antoine Silverman, Tamara Dement – keman, Chris Cardona – viyola, Emily Brausa, Clarice Jensen – çello.
 Aranjmanlar: David O’Rourke
Prodüktör: Ferit Odman

Ferit Odman’ın web sitesi: http://feritodman.com

Etkinlik bitiminde albümün Ferit Odman imzalı LP veya CD versiyonlarını da edinmek mümkün.

Salı akşamını iple çekeceğiz!

Daha önceki etkinlik davet yazılarımızda da belirttiğimiz gibi Timpani’nin üçüncü katındaki mekanımızın boyutları iştirakçı sayısını 35 kişiyle sınırlı tutmamızı zorunlu kılıyor, bu sebepten toplantıya katılmayı arzu edenlerden ricamız bu mesajımızı “KATILMAK İSTİYORUM” yazarak cevaplamaları. Biz de cevap yazan ilk otuzbeş kişiye beklediğimizi teyid eden bir cevap yollayacağız. Bizden olumlu cevap alacak olanlardan planlarının değişmesi sonucunda katılamayacakları durumu ortaya çıkarsa bizi bilgilendirmelerini rica ediyoruz.

İlgi yoğun olabilir, teyidlerinizi son güne bırakmamanızı öneririz.

Bundan önceki etkinliklerimizle ilgili bilgi edinmek için:
http://www.timpani.com.tr/etkinlikler/etkinlikler.htm

Salı akşamı görüşmek ümidiyle.

Saygılarımızla,
adnan arduman

TİMPANİ
Ressam Hikmet Onat Sok. No: 9 kat: 2-3,
İstinye, İstanbul

0212-323 21 10

http://www.timpani.com.tr
http://www.facebook.com/TimpaniAudio

Tags: