Transparent Cable – The Link

Transparent Cable firmasının The Link isimli en uygun fiyat etiketine sahip ara bağlantı kablosunu mercek altına alıyoruz. Önceki yazımda firmanın yine göreceli uygun fiyat etiketi taşıyan Music Wave hoparlör kablolarını mercek altına almış ve Transparent Cable’ın üretim anlayışı ile alakalı bilgiler vermeye çalışmıştım.

The Link yine firmanın diğer tüm ürünlerinde olduğu gibi çok şık siyah bir kutu ile beraber geliyor. Kutuyu açınca yine siyah renkli, kaliteli konektörlere sahip ve ortasında firmanın logosunun bulunduğu elipsoid şekilli bölümün olduğu ara bağlantı kablosu ile karşılaşıyorsunuz.

The Link, firmanın MM2 teknolojisinin uygulandığı en uygun fiyat etiketli kablo. MM2 teknolojisi 2008 yılında tanıtılmış. Bu teknolojinin amacı kablonun taşıdığı sinyale dışarıdan etkinin azaltılması, dinamik sunum sağlanması ve her frekans aralığında maksimum verimin elde edilmesi için farklı farklı çözümlerin bir araya getirilmesi olarak özetlenebilir. Özellikle empedans eşlenmesi konusu burada önemli bir kilit noktası. Firma kablonun bulunduğu segmente göre daha karmaşık tasarımları meraklılara sunuyor. Yani The Link üzerinde bulunan teknolojiler ile üst segmentteki kablolarında aynı çözümler sunuluyor ancak tabii ki karmaşıklık ve kalite arasında farklar olduğu muhakkak! The Link kablo üzerimde de elips şekilli network veya ağ örgüsü bulunuyor demiştim. Bu kabloda da bir miktar endüktans dengelemesi yapılıyor ve bu durumun sinyalin saflığı noktasında kazanımlar yaptığını iddia ediyorlar. Yine bu kablonun da kendi uzunluğuna göre optimize edildiğini ve fabrika çıkışında en iyi sonucu alacağınız şekilde üretildiğini belirtmişler. Kabloları yine yakma makinesinde bırakarak arkasında da sistemimde kullanarak sürece başlıyorum.

Dinleme testlerimin başlangıcında hemen dip gürültü konusunda herhangi bir sıkıntı olup olmadığına bakmak için step up transformer (SUT) ile MM pikap katım arasında kullanmaya karar veriyorum. Bu bölge bir sistemde dip gürültü olacak ise sorun çıkma olasılığı en yüksek yer. Herhangi bir problem görmüyorum. Belli ki kablo iyi ekranlanmış.

Bu incelemede bir farklılık yaparak kablonun fiyatından baştan bahsetmek istiyorum. Kablonun satış fiyatı 100 Dolar + KDV. Eylül 2014 itibarı ile 268TL’lik bir fiyat etiketine sahip. Hifi dünyası için gayet uygun bir fiyat etiketi diyebiliriz. Bu seviyedeki bir kablodan beklentilerimiz tabii ki belli. Üst sınıf bir kablonun verdiği bir detay seviyesini tabii ki bekleyemeyiz. Ancak sistemimizin genel performansına olumsuz etki etmemesini, mümkün olduğunca detay sunmasını ve özellikle bas performansında sistemi boğmamasını bekleriz.

Denemelerime solo piyano performansı içeren bir albüm ile başlamayacağım. Giorgio Gaslini’nin Ayler’s Wing albümü gayet güzel bir seçim. Albüm 8 önemli Ayler bestesi üzerine kurulu ve solo piyano ile icra edilmekte. Ancak “Truth Is Marching In” başta olmak üzere sanki birden fazla piyano varmış hissiyatına kapılmanız mümkün. Çünkü Gaslini transkripleri yaparken ana ritm hatlarının yanında soloları da gözden kaçırmamış ve sol eliyle karmaşık ritmleri çalarken sağ eliyle soloları çalıyor. Bu duruma şaşıracak ne var demeyin. Albert Ayler’in müziği pek öyle kolay yenilir yutulur türden değil. Özellikle “Angels” ve “Ghost” gibi göreceli daha klasik ritm hatlarına sahip şarkıların yanında “Truth Is Marching In” ve “Holy Spirit” gibi son derece karmaşık bestelerde Gaslini’nin ellerinde yeniden hayat bulmuş. Son yazdığım iki performans üzerinde özellikle durmak lazım. Soulnote Records tarafından yayınlanan albümün kaydı ortalamanın üzerinde. Zorlu bir albüm sistemler için. 2A3 tüplerin piyano konusundaki sunumları gayet başarılıdır malum. Detay seviyesi beklediğimin çok üzerinde tonlarda başarılı bir tablo çiziyor. Bu fiyat etiketinde bir kablo için çok başarılı sonuç!

Şimdi bas performansına bir bakalım. Fransız müzik ikilisi Daft Punk’ın “Musique Vol. 1 1993–2005” toplama albümüne bir bakış atabiliriz. Son dönemlerde topluluğun Random Access Memories albümünden bahsediyoruz hep, biraz değişiklik olsun bu defa. Musique Vol. 1 1993–2005 tahmin edebileceğimiz üzere bahsi geçen yıllar arasında topluluğun yaptığı en iyi şarkıları içeriyor. 2006 yılında meraklılara sunulan albümde The Prime Time of Your Life” ve “Robot Rock (Maximum Overdrive)” diye iki şarkı var. Albümde çok bilindik bazı parçalar yeniden elden geçirilmiş halleriyle sunulmuş. Albümü daha keyifli dinleyebilmek içişn 2A3 tüplü amplifikatörümden solid state tarafına geçiş yapıyorum. Bas performansını bu şekilde daha iyi gözlemlemek mümkün olacak. Albümde özellikle “Alive” ve “Robot Rock” yoğun elektronik bas kullanımına sahip şarkılar. Bu ilki şarkıda basların etkisi gayet başarılı. Herhangi bir detay seviyesi beklentimiz yok, basları hacim olarak bize sunabilmesi ve etkisi mühim. Bunu yaparken sistem şişmiyor.

Transparent Cable The Link, Eylül 2014 itibarı ile KDV dahil 268TL’lik bir fiyat etiketi ile özellikle giriş seviyesi sistemler için harika bir kablolama çözümü sunuyor. Hem fazla para vermiyor hemde oldukça etkileyici bir performans elde ediyorsunuz. Fiyat etiketi ile orantılandığında çok başarılı detay seviyesi ve özellikle bas performansı ile dikkat çekiyor ürün. Bu segmentlerde sistemini kablolamak isteyenler için çok çok güzel bir seçenek. Çok başarılı!

Transparent Cable – The Link
Standard termination: RCA > RCA Lengths: .5 meter, 1 meter, 1.5 meter, 2 meter, 10 feet, 15 feet, 20 feet, 25 feet The Link Subwoofer Kit available. Custom terminations/lengths/singles always available. Adaptors: XLR > RCA, RCA Y, DIN>RCA Phono Adapter
Fiyat: 100 Dolar + KDV = 267,86 TL (Eylül 2014 itibarı ile) online satın almak için tıklayın
Temsilci: Lotus Concept www.lotusconcept.com / Online Satış Audio AVM www.audioavm.com