Acoustic Revive RAS-14 AC Stabilizer

Acoustic Revive firmasının egzotik aksesuarlarına bakmaya devam ediyorum bu yazımda. Geçtiğimiz dönemlerde  RGC-24 topraklama düzenleyici ve REM-8 EMF önleyici ürünlerine bir göz atmıştım. REM-8 EMF önleyici anlatması zor olan son derece minimal farklar elde ettiğim bir ürün olmuş, RGC-24 topraklama düzenleyici ise etkilerini daha bariz şekilde tespit ettiğim bir ürün olmuştu. Bu kez Acoustic Revive RAS-14 AC Stabilizer ürününe bir bakış atacağız.

Acoustic Revive RAS-14 AC Stabilizer, ekipmanlarımızda elektrik kablosu ile taşınan gürültülere odaklanan yine egzotik bir çözüm. Acoustic Revive tasarımları yine doğal malzemeler kullanarak bu konuya el atıyor. Ürüne dışarıdan baktığımızda bir ucu standart bir elektrik konektörü ile donatılmış diğer ucunda ise özel bir bölüm içeren bir nevi kablo olarak tasvir edilebilir. Bu özel bölüm kompozit malzemeden üretilmiş ve içerisinde bazı özel kristaller barındırıyor. Ürünü salladığınız zaman içerisindeki malzemelerden ses geliyor. Ürünü kullanırken elektrik kablonuzu bu bölüme takacağız.

Öncelikle RAS-14’a stok bir kablo değil sisteminizde kullandığınız kabloyu takmanızı öneririm. Tıpkı bir elektrik kablosunda olduğu gibi belirli bir yanma sürecini de unutmamak gerekiyor. Ben ürünü mail server’ıma bağladım. Şaşkın bakışlar arasında 365 gün 24 saat çalışan bu server’a yaptığım bağlantı sayesinde yanma sürecinin hızla geçeceğini biliyorum. Yeterli süre geçtikten sonra kabloyu alıp sistemimdeki hemen her bileşene takıp çıkarttım.

Geçtiğimiz dönemlerde incelediğim  RGC-24 topraklama düzenleyici ve REM-8 EMF önleyicinin aksine elde ettiğim fark hemen duyulabilir ve şüpheye yer vermeyecek şekilde oldu. Özellikle pre-amplifikatörde yaptığım denemelerde hemen her frekans aralığında elde edilen ek detay seviyesi yüzümü oldukça güldürdü. Ancak bu gülümseme ürünün fiyatına bakmamla biraz azalmadı değil :)

Bahar döneminde Oyun Müzikleri haftasında ele aldığım muhteşem Bastion Soundtrack albümünde “A Proper Story” isimli gerçekten şoke edici güzellikle parçadaki bas performansı artışı inanılacak gibi değil. Hint esintilerinin yanında elektronik daha doğrusu trip hop öğeleri ile desteklenen alt yapı, bu kısacık şarkının tadını damakta bırakıyor. Bastion oyununun müzikleri Darren Korb tarafından bestelenmiş. Daha önce küçük televizyon projelerinde ve filmlerde çalışan Darren Korb daha ilk günlerden oyunun müzikleri için kolları sıvamış. Oyun müziğinin tarzı yaratıcısının deyimi ile “acoustic frontier trip hop” olarak nitelendiriyor. Bu çok ilginç bir kombinasyon New York’ta bir apartman katında yaşayan müzisyen çok ilginç bir doğu esintisi hissedilen fantastik bir evrene müzikler yazmış ve sonuç gerçekten çok çok dikkat çekici. Muhtemelen hiçbir oyun evreninde denk gelmediğimiz bu tarz müzik, müzik dünyası içinde oldukça keyifli fikirler içeriyor. Soundtrack albümü genel olarak vokalsiz olsa da, toplam dört şarkı vokal içeriyor; ”Build That Wall”, “What’s Left Undone” “Mother, I’m Here” ve “Setting Sail, Coming Home”.

Burada özellikle Mother, I’m Here şarkısına dikkat çekmek gerekli. Ashley Barrett tarafından söylenen vokal bölümleri gerçekten dikkat çekici. Ashley Barrett çok genç bir isim ve akşamları çeşitli külüplerde blues, jazz ve R&B tarzı söylüyor(muş) Şu an için herhangi bir albümü yok ama vokal tarzı çok ilginç, duru bir ses. Umarım gelecekte iyi bir albüm yapma fırsatı olur. Sanırım keyifle satın alırım… Albümün elimdeki versiyonu FLAC formatında ve direkt firmadan edinildi. Çözünürlük müthiş, albümde harika…

Şimdi gelelim sonuca. Acoustic Revive RAS-14 AC Stabilizer 1.100 Dolar + KDV gibi sıradışı bir fiyata sahip. Laf aramızda benim cihazlarımda kullandığım tüm elektrik kablolarının toplamında daha pahalı. Gönül hem pre-amplifikatörümde hemde amplifikatörümde kullanmak ister bu ürünü. Haliyle ödemem gereken fatura bu senaryoda 2 katına çıkıyor. Değer mi değmez mi sorusuna cevabı verebilmek çok çok zor. Durum böyle olunca bu ürün yüksek bütçeli okuyucularımızın ilgi alanına giriyor. Yine denenip karar verilmesi gereken ürünlerden bir tanesi. Bu arada bu ürünü denerken aklıma firmanın çoklu priz/filtreleme sistemleri geldi. Bu ürün böyle ise kim bilir onlar nasıldır…

Acoustic Revive RAS-14 AC Stabilizer
Elektrik düzenleyici
Fiyat: 1.100 USD + KDV
Temsilci: Audio AVM / www.audioavm.com