Acoustic Revive REM-8 EMF Canceller

Ses sistemlerimizi oluşturan cihazların güçlerini sağlayan transformatörler yüksek elektro manyetik dalgalar yayar. Bu dalgalar, cihazların içerisindeki bileşenleri ve aynı zamanda tüm sistemi etkiler. Üst sınıf cihazlarda güç katları ayrı bir kalkana sahip olur yani özel olarak izole edilirler bazen de tamamen ayrı şekilde tasarlanırlar. Bunların sebebi bahsettiğim elektro manyetik etkiyi azaltmak için alınan tedbirlerdir.

Acoustic Revive REM-8 EMF Canceller ürünü ile işte bu elektro manyetik etkileri azaltmak için bir çözüm sunuyor. Japon firma bu konularda gerçekten ilginç bir bakış açısına sahip. Ancak bu duruma meraklıların nasıl baktıkları önemli. Biliyorsunuz hifi dünyasında iki farklı bakış açısı vardır bu konularda. Bir kısım meraklı formüllerle açıklanamayan hemen her türden egzotik çözüme hayır derken, diğer kısım ise dinleyip karar vermenin daha doğru olduğunu düşünür. Ben kendi adıma ikinci gruba dahilim. Deneyip görmek bence en mantıklı iş.

REM-8 neredeyse bir avuç içi kadar küçük plastik bir ürün. Sağ tarafında bir açma kapama düğmesi, arka kısmında iki adet AAA pil (kutu içerisine dahil) takılan bölüme ve ürünün üzerinde açıldığı zaman yanıp sönen bir ışığa sahip. Kutu içerisinde olasıl senaryolar hakkında da bilgiler veren minik bir kitapçık var.

Ben firmanın önerdiği tüm denemeleri yapmaya çalıştım. Solid State güç amplifikatörümün güç katının altında, pre-amplifikatörümün güç katının altında, vakum tüplü güç amplifikatörümün ise çıkış trafolarının altında çeşitli denemeler yaptım. Acoustic Revive özellikle vakum tüplü amplifikatörlerin çıkış katlarının altında kullanımının ilginç sonuçlar verebileceğinden bahsetmiş. Elimde tüm bu cihazlardan bulunduğu için bol bol deneme yapma imkanım oldu.

Kullanım aslında çok basit ürünü alıp çıkış trafosunun altına veya güç katının altına koyup sağ taraftaki açma kapama düğmesini kullanarak ürünü açıyorsunuz. Sonra yerinize kurulup müzik dinliyorsunuz. İstediğiniz zaman REM-8’i kapatıp kıyaslama yapabilirsiniz.

Exposure Model VIII ile denemelerime başladım ve bol bol açma/kapatma testi yaptım. Farklılık var mı yoksa plasebo etkisi mi diye kafamda bazı şüpheler vardı. Aslında REM-8 devrede iken belli belirsiz bir fark var gibi hissediyordum. Ancak bu fark öylesine minimal bir fark ki, varlığı ile yokluğu arasında karar vermek çok güç. Hissettiğim şey, enstrümanlardaki canlılık hissi oldu. Ancak farklar çok minimal hatta bazen emin bile olmadım. Ancak Exposure Model VIII çok üst düzey bir güç amplifikatörü değil. Bunun bir etkisi olabilir.

Sıra 2A3 amplifikatörüme geldiğinde bu kez çıkış katının hemen altına yerleştirdim ve açıp kapama denemelerine başladım. Bu kez bir fark vardı ve özellikle üst frekanslarda hissediliyordu. Ancak yine belirleyici bir fark olduğunu söyleyemem. Durum böyle olunca kendi sistemim haricinde denemeler yaptım. Açık konuşmak gerekirse sistemin seviyesi ve tamamlanmışlık oranı arttıkça etkiler daha etkileyici ve duyulabilir hale geliyor.  Bu tarz ürünlerde her zaman karşımıza çıkan bir durumdur bu. Örneğin daha makul seviyelerdeki bir sistemde örneğin kablo yatırımı yapmak imkanı varken bu tarz bir bileşen almaya çekiniriz hepimiz. Ancak sistem oturduktan sonra ve en ufak oynama için binlerce Dolar harcamak gereken sistemlerde daha rahatlıkla denenir ve satın alınır bu tarz cihazlar.

Acoustic Revive REM-8 EMF Canceller işte bu örneğe tam oturan bir ürün. 600 Dolar + KDV’lik fiyatı bir çok meraklı için pahalı ve sonuçları şüpheli diyebileceğimiz son derece farklı bir tasarım. Her sistemin kendi özelliklerine göre etki edebilecek ve denemeden üzerinde yorum yapmanın imkansız olduğu bir ürün. Üst seviyelerdeki sistemler kullanan okuyucularımızın bir göz atmasını tavsiye edebileceğim REM-8 EMF Canceller’ı. Ayrıca Acoustic Revive firmasının ürünlerine aşina okuyucularımızın da bir göz atmasını tavsiye ederim. Bu firma öyle ilginç işler yapıyor ki, kağıt üzerinde yargılamak imkansız, denemek şart.

Acoustic Revive REM-8 EMF Canceller
EMF önleyici
Fiyat: 600 USD + KDV
Temsilci: Audio AVM / www.audioavm.com