Altuğ Pekçelen Stereo Sistemi

Ben Altuğ, forumlarda “satbaba” olarak bilirler. Hi-fi maceramdan önce daha 15 yaşlarında elektronik sevdam vardı bu giderek müzikle de birleşince hi-fi cihazlara merak saldım. Birçok cihaz değişiminden sonra en sonunda en doğruyu ve bana göre en iyisini bulduğumu düşünüyorum.

2- Sistem bileşenlerinizi yazınız. Lütfen yaptığınız iyileştirmeleri, odanızda veya sisteminizde kullandığınız tweak’lerden bahsetmeyi unutmayın.

Audionet Sam V2 Amplifikatör
Wilson Audio Duette Hoparlör
Benchmark DAC-1 USB
Macbook Pro
Hoparlor ve interconnect kablolarım Audio Consulting (AC) gümüşten DIY
Power Kablolar Isotek Premium ve Oyaide
Finite Elemente Pagode Rack
DIY kablo taşıyıcılar

Odada akustik düzenleyici olarak yine DIY iki adet bas kapanı ve iki adet DIY diffuser var ve bunların sese çok olumlu katkılarını gözlemledim..

Bir başka radikal farkı DAC’taki trafoyu dışarı almak, elektrolitik kapasitörlerini ve diyotlarını daha kalitelileri ile değistirmek ve kapasitörlerin üzerlerine sıcak silikon kaplamakla elde ettiğimi de belirteyim.

3- Sisteminizi oluştururken nelere dikkat ettiniz, sisteminizi oluşturmanızın hikayesini okuyucularımıza biraz anlatın.

Sistemde kaynak olarak Macbook Pro artı Benchmark USB DAC kullanıyorum. Arşivim AIFF formatında ve harici bir harddisk’te saklı ve bu hardisk firewire portu ile Macbook Pro’ya bağlı. DAC ise USB porttan bağlı..

Macbook Pro’da yazılım olarak Pure Music kullanıyorum, uzaktan kumandayı iPad ile sağlıyorum. iPad’de uzaktan kumandayı “Remote App” ile yapıyorum ki bu yazılım free olmasına rağmen “Pure Music” yazılımı 129 Dolar fakat Audirvana gibi. Free yazılımlar olsa da uzaktan kumanda olayında maalesef Pure Music c gibi başarılı değiller şimdilik. Bu yöntem ile yüzlerce albümden istediğiniz, tercih ettiğiniz birini hiç yerinizden kalkmadan tek tuşla anında çalmaya baslıyor.

5- Ne tarz müzikler dinlemekten hoşlanırsınız, arşiviniz müzik türlerine göre nasıl bir dağılım gösteriyor. Arşivinizi hangi formatlarda topluyorsunuz.

Tercih ettiğim müzik türleri genelde fazlaca ayrım yapmasam da stresimi azalttığına yardımcı olduğundan belki new-age ve slow müzikler. Arşivime bunları toplamaya özen gösteriyorum daha çok. Mercan Dede, Anouar Brahem, Lorenna McKennitt, Enya, Jordi Savall albümleri favorilerimdir.