Raspberry Pi Maceraları: Allo Audio Piano 2.1 ve Kali Yazılım Ayarları

 Volumio Kurulumu makalemizden faydalanarak temel ayarları yaptığımıza göre şimdi birkaç ufak detayı ayarlamamız lazım. İlk önce sağ üst köşedeki çark simgesine tıklayarak ayar menüsünü açın ve Playback Options seçeneğine tıklayın. Burada I2S DAC seçeneğini “On” konumuna getirin. Bunu yapınca altta DAC model menüsü açılacak. Burada “Allo Piano 2.1” seçeneğini işaretleyin. Eğer siz standart Piano modelini tercih ettiyseniz bu aşamada ilgili seçeneği tıklamanız gerekiyor. Yukarıda detayı görebilirsiniz.

 

Piano 2.1 seçeneğini seçtikten sonra sistem yeniden başlatılmayı isteyebilir. Bunu mutlaka yapmanızı tavsiye ederim. Sistem yeniden açıldığında yine sağ üst köşedeki çark simgesine tıklayarak ayar menüsünü açın ve Playback Options seçeneğine yeniden tıklayın. Bu menü içerisinde ayrı bir başlık açıldığını fark etmiş olmalısınız. Yukarıda gördüğünüz Allo Piano 2.1 DSP Options menüsü.

Burada Dual Mode özelliklerini açıp kapatabiliyorsunuz. Benim anladığım kadarı ile Dual mod’da iken kanal başı birer analog dijital çevrim yongaseti devreye alınıyor. Açıkçası burada biraz deneme yanılma yapmak gerekiyor gibi gözüküyor. İlerleyen günlerde bu konuyu ayrıntılı şekilde ele alırız.

Yazının başında ben sistemimde subwoofer kullanmıyorum o zaman ne yapmalıyım diye sorabilirsiniz demiştim. Allo Piano 2.1 DSP Options menüsünde Subwoofer ayarını “none” konumuna getirin.

Not: Bu ayarı yapmasanız sisteminizden sanki bas yokmuş gibi bir ses alabilirsiniz. Bu yüzden ilk kurulum esnasında mutlaka subwoofer çıkışını kapatmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Aksi takdirde sorun derede diye bayağı uğraşırsınız benim gibi :)

Eğer tüm ayarları başarı ile yaptıysanız söz gelimi bir DSD dosyası çaldığınız zaman yukarıda gördüğünüz ekranda sağ taraftaki yuvarlak içerisinde altta DSD logosunu görmeniz lazım. Ayrıca ses almak konusunda da sıkıntı yaşamamanız gerekiyor. Burada hangi formatta müzik çalıyorsanız onun logosunu göreceksiniz.

Eğer kullanmak istiyorsanız kablosuz ağ üzerinden cep telefonu veya tablet ile erişim vesaire konularda ayarlar konusunda bir rehbere göz atamak isterseniz  Boss DAC için yayınlamış olduğumuz ikinci rehbere göz atmayı unutmayın. Buradan ulaşabileceğiniz rehberde bazı ince ayarları da açıklamaya çalıştım. Tüm bu işlemlerin sonucunda artık müzik dinlemeye hazırız. İsterseniz artık dinleme notlarına geçelim.

Dördüncü Sayfaya Ulaşmak İçin Tıklayınız

Raspberry Pi Maceraları: Allo Audio Piano 2.1 ve Kali  ile alakalı yayınladığımız yazılara linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz  1- Allo Audio Piano 2.1 ve Kali Yakından Tanıyalım 2- Allo Audio Piano 2.1 ve Kali Fiziksel Kurulum 3- Volumio Yazılım Ayarları 4- Allo Audio Piano 2.1 ve Kali Ses Performansı