Birinci Bölüme Ulaşmak İçin Tıklayınız
Firmanın yüklendiği bir başka sorumluluk ise eski Micro Mega’ların servise alınması işlemiydi. Bunu sanıyorum servis anlamında karşılıksız ama malzeme anlamında ücret karşılığı yapmaya hazır olan Micro Mega böylece müritlerinden de özür dileyecekti
Ürünün Türkiye’ye geleceğini öğrendiğim gün takibe başladım ve geldiği gün hemen 2 ürününü getirttim.
Bunlar çıkar çıkmaz hemen büyük satış başarısı yakalayan CD-10 ve ve en küçük amplifikatörü olan IA-60’dı
Neden büyükler değil? Çünkü en küçük ve ucuz modellere uygulanan yaklaşım firmanın temel düşüncesini ortaya koyacaktı.
IA- 60 Kutusundan çıkar çıkmaz size bir şeyle söylüyor ; ”Sağlam-sıkı ve ergonomik”
Galvanizli saçtan monoblok oluşmuş temel şase eğilip bükülmeden tek kelime ile taş gibi bir görünüm sunuyor .Çok başarılı ve uyumu mükemmel bir eloksallı kapak arkadan öne doğru sürgü şeklinde ana gövdeye bağlanıyor ve toplam 4 vida ile bağlanıp bütünlüğü sağlıyor .Ön paneldeki dijital panel okunabilir, temiz ve duru bir sunum sağlıyor Volüm dışında tüm selektörler tuş takımı olarak diziliyor. Amplifikatörün ön panelinde belki biraz daha büyük olsa daha yakışıklı olabilecek olan volüm düğmesi biraz küçük kalıyor. Volüm potansiyometresi motorlu değil Uzaktan kumanda, volümü dijital olarak mikro denetleyici tarafından açıp kapatıyor.
Alüminyum ön panel kalın tutularak ve arkadan soğutucularla desteklenerek elektromanyetik etkilerden uzak bir ön panel koruyucusu oluşturulmuş
Bu panel beslemesi ve pre-amplifikatör bağımsız bir R core trafo tarafından besleniyor. Ön Panelde 32 -600 ohm değerinde cıkış empedansına uygun bir mikro kulaklık girişi var .Modülasyon önlemek için bir mikro röle ile devreye girip çıkan kulaklık son derece verimli çalışıyor. 2 watt gücündeki bu ıkış için Didier Hamdi “kimsenin ayrıca bir kulaklık amplifikatörü almasına gönlüm razı değildi” sözünü hatırlatmak isterim. Ayrıca Bay Hamdi’nin bu sözlerini amplifikatördeki pikap katı için de söylediğini hatırlatmak isterim.
Ayrı bir güç kaynağı ile regüle edilip yalıtılan ve aranılan tüm özelliklere sahip pikap katı amplifikatörün tüketiciye avantaj sağlayan bir başka önemli özelliği, iPod girişi ise yine amplifikatörün önünde ve iPod’u olanlar için vazgeçilmeyecek bir alışkanlık sunuyor.
Amplifkatörü incelerken kafama takılan en önemli unsurlardan biri Micro Mega ar-ge takımının beslemeye verdiği önemdi. Firma açıklamalarında besleme dengesizliklerinin ve güç dağılımdaki eşitsizliklerin amplifikatör topolojilerinin daha dengeli ve sağlıklı çalışmalarındaki önemini sıklıkla vurguluyordu. Özel ve ve çok uzun süreli çalışmalar sonucunda geliştirilen trafo teknolojilerinin Micro Mega ürünlerine uygulandığından da sıkça söz ediyorlardı.
Pre-ve panel katını R core geliştirilmiş bir trafo ile yapan Micro Mega amplifkatör beslemesini yine çok iddialı bir toroidal trafo ile yapmıştı
IA-60 da güç katı son dönemin popüler entegresi LM-3886 ile oluşturulmuştu. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız
Benimde DIY olarak uyguladığım bu entegre orjinali bulunduğu takdirde çok başarılı sonuçlar veriyordu. Tabiri yerindeyse bakkalda bile bulacağınız LM-3886’nın cihazı kullananlarda servis açısından bir güvence oluşturacağı kesin.
Bir yorum ekleyin