Timpani: Rega’nın iki yeni pikabı Planar 1 Plus ve Planar 8 stoklarımızda

Her kim ki Müzikseverdir, bu onu ilgilendirebilir.

Planar 1 Plus:

Planar 1 Plus, Planar 1 pikabın içine bir fono katı (ya da phono preamplisi) eklenmiş versiyonu.

Fono katı olarak, birçok ödül kazanmış ve What Hi-Fi? dergisinden 5 yıldız almış Fono Mini’nin MM (moving magnet) devreleri kullanılmış. Bu mevcut devreyi, Planar 1 Plus pikapa uyarlarken optimize etmeyi de hedeflemişler. USB devresi çıkartılmış ve sağlanan tasarrufla zaten çok başarılı olan phono katı devresini daha da iyileştirilmiş. Dolayısıyla artık ayrı bir phono katı ünitesi satın almak veya içinde phono katı devresi bulunan bir ampli kullanmak gereksinimi ortadan kalkıyor. Planar 1 Plus pikabınızı, bir CD Çalar bağlar gibi herhangi bir standard (line) girişine veya bir aktif hoparlöre doğrudan bağlayabiliyorsunuz.

Ayrıca, phono katını pikap kolunun hemen altına yerleştirmenin çok belirgin avantajları var. Özenli bir şekilde ekranlanmış kol kabloları doğrudan phono katının girişine lehimlendiği için harici bir kabloyu olumsuz yönde etkilenebilecek gürültüler de ortadan kaldırılmış oluyor.

Dinleme testinde de çok başarılı bulduk. Rega amplilerin içindeki phono katıyla karşılaştırdığımızda bile başa baş bir sonuç çıktı ortaya. Ve şimdiden ödüller gelmeye başladı!
http://online.timpani.com.tr/rega-planar-1-plus-rega-carbon-mm-kafa-ile-

Planar 8 (Neo PSU yeni güç besleme devresiyle):

Planar 8, RP8’in yerini alan yeni model; ancak Rega, önceki RP8 pikabın iyileştirilmiş bir versiyonunu yapmak yerine referans pikabı ‘Naiad’ın tasarım felsefesini daha hesaplı bir fiyata sunmayı hedeflemiş.

Planar 8, standard olarak, yeni RB880 kol ve yeni Neo PSU güç besleme ünitesiyle birlikte geliyor. Neo PSU ünite, elektronik hız değişimi, ileri düzeyde vibrasyon kontrolü ve ince hız ayarının kullanıcı tarafından yapılabilmesine imkan sağlıyor. Önceki modelin, kapağı taşımaya yarayan dış kasası kaldırılıp yerine son derece şık, tümüyle çıkabilir, tek parça bir toz kapağı öngörülerek pikabın genel ağırlığı daha da düşürülmüş.

Planar 8, en ufak ayrıntısına kadar yeniden ele alınarak tasarlanmış bir pikap. Ve gerçekten de analog mühendisliğinin sınırları zorlanmış. Dinleme testlerimiz de bu hususu teyid etti!

Ne derece detaylı bir çalışma yapıldığını anlamak için aşağıdaki linki tıklayıp sayfasını ziyaret etmenizi öneririz:
http://online.timpani.com.tr/rega-planar-8-fiyata-kafa-igne-dahil-degildir-

Tabii vakit ayırıp Timpani’ye gelebilirseniz, dinleme testlerini birlikte yapmak bizi de çok mutlu edecektir. G örüşmek ümidiyle…

Saygılarımızla,
adnan arduman

TİMPANİ
Ressam Hikmet Onat Sok. No: 9 kat: 2-3,
İstinye, İstanbul

0212-323 21 10

http://online.timpani.com.tr
http://www.timpani.com.tr
http://www.facebook.com/TimpaniAudio

Tags: , ,