Mecmua Fetret Dönemi

Merhabalar,

Bir süredir Mecmua ve bağlı web sitelerimizde özgün içerik üretme konusunda çok fazla hareket görmediğinizin farkındayım. Yoğun olarak “hadi artık” dediğinizi de duyar gibiyim. Öncelikle Mecmua kısa bir süre içerisinde tekrar işlemeye başlayacak hiç merak etmeyin. Yaşanan fetret döneminin sonunda gerileme ve çöküş olmayacak :)

Malumunuz, çok uzun olmayan bir süre önce babamı kaybettim. Seneler süren her açıdan hırpalayıcı ve yıpratıcı sürecin sonunda bir yandan üzüldüğümüz bir yandan da daha fazla uzamamasına sevindiğimiz bir “vaka” oldu maalesef. Benim açımdan bu elim kaybın ardından toparlanmak pek olay olmadı. Yas sürecinin arkasından karmaşık bürokratik işlemler ile boğuşmak zorunda kaldım ki, bu tarz kayıplar yaşayanlar durumu anlayacaklardır. Hani hep diyorlar ya, vatandaşı olmasak çok eğlenceli ülke aslında diye, gerçekten de öyle. Aradan geçen süre zarfında tam olarak işlemleri tamamlayabildiğimi söyleyemeyeceğim. Hala koşuşturmalar devam ediyor. Neyse bir şekilde bir yola girdi diyebilirim.

Kış aylarının gelmesi ile, geçtiğimiz yıllarda pek olmayan bir şey de yaşamaya başladık. Bu kış dönemi ufaklıklar için hatta bizler için bile salgın hastalıklar konusunda hırpani kırıcılıkta oldu. Şu satırları yazdığım zaman diliminde yaklaşık 24 saattir uykusuz durumdayım. Ne yaptın derseniz ateş kontrolü ve müdahale. Deneyimli baba olmayınca normalden daha sıkıntılı hale geliyor bu işler. Analog mevzuu yerine bu aralar sinüzit, Influanza vesaire konularda uzmanlaştım :)

Bir de hayatımızda herşey dört dörtlükmüş gibi ekonomimizde sıkıntılar başlayınca, kendi işlerim ile daha fazla ilgilenmem gerekti. Aman neyse, benzer şeyleri hepimiz yaşıyoruz zaten. Gün sonunda Stereo Mecmuası kendi halinde yayın yapan bir elektronik dergi olduğu için “Fetret Döneminde” sizlere bahsedebileceğim şeyler yukarıda özet geçtiğim konular olabilirdi.  Bunların okumanın pek cazip olacağını düşünmüyorum sizler için.

Bu ayın sonu veya önümüzdeki ayın başı gibi Mecmua eski canlılığına dönecektir diye umut ediyorum. Özet geçmek gerekirse, merak etmeyin bir yere gittiğimiz yok :)