Art Of Sound: Monitor Audio Studio Hoparlörü

Monitor Audio’nun yeni “Studio” hoparlörleri, Monitor Audio tasarım ekibinin, her türlü kurulumunuz için ideal, güçlü, ancak zarif bir hoparlör oluşturma misyonunun bir sonucudur. Şık bir görünüşü, benzersiz tasarım dokunuşları ve Monitor Audio’nun bol ödüllü en üst seviye “Platinum II” serisinden teknolojilere yer veren hoparlörler, hifi dünyasına yeni bir soluk getirecek gibi gözüküyor.

“Studio”, çarpıcı derecede kompakt kabininin pürüzsüz hatları içinden olağanüstü bir performans sunan üst seviye bir hoparlördür. Şekil ve yapısal olarak genellikle daha büyük hoparlörlerde bulabileceğiniz ayrıntılı, güçlü ve mümkün olan en sadık ses üretimi sunmak için tasarlanmıştır.

Toz koruma kapağı olmayan tasarımı, hoparlörün sesinin net ve doğru olmasını ve sürücülerin dikkat çekici bir odak noktası olmasını sağlıyor. İki metalik gümüş rengi “RDT II” hoparlör konisi, odyofilleri memnun edecek optimum seviyede yüksek bir performans sunar. Petek şekilli tiz sürücü kapağı, hoparlörün formuna çağdaş bir görünüm katıyor ve kabinin tabanındaki özel yapım katı metal logo hoparlöre şık bir tasarım dokunuşu getiriyor.

El işçiliği ile üretilen ve saten siyah, beyaz veya gri bir kaplamada mevcut olan “Studio”, her odaya çarpıcı bir eklenti. Mükemmel bir performans sağlamak için isteğe bağlı bir özel hoparlör standı da mevcut.

Çift 4″ boyutundaki sürücüleri, sınıfında görülmemiş bir bas ve orta frekans detayını üretmek için Monitor Audio’nun referans seviye “Platinum PL500 II” hoparlöründe kullanılan sürücülerin değiştirilmiş versiyonudur. Yine “Platinum II” serisinde kullanılan MPD (Mikro Katlı Diyafram) yüksek frekans üreticisi, düşük kütleli diyaframı ile müthiş bir hız ve artikülasyon sağlamak için tasarlanmıştır.

Kabin, iki adet arkaya monte Monitor Audio’nun tasarım ekibinin geliştirdiği “HiVe II” bas portu kullanılarak tonlanıyor.

Yüksek dereceli Polipropilen film kondansatörler, hava çekirdekli ve lamine çelik çekirdekli indüktörler mümkün olan en iyi sinyal bütünlüğünü korumak için seçilmiştir. En saf sinyal yolu, Platinum II Serisi için geliştirilmiş bir çift hassas işlenmiş hoparlör terminali ile tamamlanmaktadır. Bu terminaller en düşük temas direncini ve uzun süreli tutarlılığı sağlamak için Rodyum kaplanmıştır. Sürücülere sağlamlık katmak için çevresi sert bir döküm alüminyum alt bölme ile çevrelenir ve sıkıştırılır. Mekanik yapı, en üst düzey kabin desteği sağlamak ve vibrasyonu minimuma indirmek için Monitor Audio’nun ünlü kabine vidalı sürücü teknolojisi kullanılarak daha da geliştirilmiştir.

Daha fazla bilgi için: www.artofsound.com.tr