Timpani: 9. “Hangi Yorum?” Etkinliğimiz 13 Şubat Salı Akşamı 17:30 – 20:00 Arasında

Her kim ki Müzikseverdir, bu onu ilgilendirebilir.

9. “Hangi Yorum?” etkinliğimizde altı farklı yorumunu ele alacağımız eser: Çaykovski’nin Re Majör Keman Konçertosu.
Panelistlerimiz (soyada göre alfabetik sırayla): Aydın Büke, Nilay Karaduman, Hasan Uçarsu
Moderatörler: Aykut Köksal, Adnan Arduman
“Hangi Yorum?” etkinliğinin kurgusu özetle şöyle:
Her programda, klasik repertuara ait tek bir eser ele alınıp altı farklı yorumu A, B, C,… diye adlandırılarak her bölümünden üç ila dört dakika dinleniyor. Panelistler, dinleti aralarında, icracılarını bilmedikleri yorumları eleştirip kıyaslıyorlar. Her bölümün sonunda elenen bir veya iki versiyonun yorumcuları açıklanıyor. Son bölüme kalan üç versiyon peş peşe dinlendikten sonra sıralama belirleniyor. Eserin farklı versiyonlarının seçimi, programın yönetimi ve eser ile bestecisi hakkında kısa bilgi aktarımı ise moderatörler tarafından yapılıyor.

Programın ses kaydını kesintisiz olarak soundcloud.com ortamına yüklüyoruz. Bundan önceki sekiz programın kaydını aşağıdaki adresi ziyaret ederek dinleyebilirsiniz:
<http://www.timpani.com.tr/etkinlikler/etkinlikler.htm>

Daha önceki etkinlik davet yazılarımızda da belirttiğimiz gibi, Timpani’nin üçüncü katındaki mekanımızın boyutları iştirakçı sayısını 35 kişiyle sınırlı tutmamızı zorunlu kıldığından toplantıya katılmayı arzu edenlerden ricamız bu mesajımızı “KATILMAK İSTİYORUM” yazarak cevaplamaları. Bu şekilde cevaplayan ilk otuzbeş kişiye beklediğimizi teyid eden bir mesaj yolluyoruz. Olumlu yanıt alanların herhangi bir nedenle katılamamaları hâlinde bizi bilgilendirmelerini rica ederiz.

İlgi yoğun olabilir, teyidlerinizi son güne bırakmamanızı öneririz.

Salı akşamı görüşmek ümidiyle.

Saygılarımızla,
adnan arduman