Lotus Concept: dCS Rossini DAC

dCS Rossini DAC, tüm dijital kayıtlarınızı entegre eder ve başlıbaşına bir standart yaratan üstün bir kalite ile onları mükemmel müziğe çevirir.

Tek kasadan oluşan Rossini, içerisinde efsanevi dCS Ring DAC ve sinyal işleme platformu yanında özel tasarım yüksek performanslı bir UPnP müzik okuyucusu (streamer) da barındırıyor.

Rossini, USB, AES ve S/PDIF dijital giriş gibi bir dizi endüstri standardı arayüz yanında ethernet bağlantısı ile bir NAS sürücü veya TIDAL, Spotify gibi online müzik sunuculardan ya da Airplay yolu ile Apple marka cihazlardan müzik dinletebiliyor.

Esneklik ve kolay kullanım odaklı tasarlanan Rossini içerisinde, dCS’in amiral gemisi Vivaldi serisi için özel tasarlanmış olan en ileri dCS Dijital İşlemci Platformu ve Ring DAC yer alıyor. Üzerindeki tek FPGA, mükemmel esneklik ve sinyal işleme yeteneği haricinde ilerideki gelişmelere de açıklık kazandırıyor.

Rossini DAC sağlam kullanıcı arayüzü ve özel geliştirilmiş kontrol uygulaması ile dinleyicilerin müziklerini çeşitli kaynaklardan basit ve şık bir şekilde dinlemelerine olanak sağlıyor. Gerek online müzik sunuculardan gerekse dijital ve UPnP kaynaklardan tek bir kontrol uygulaması ile müziğinizi dinleyin. Rossini uygulamasını kolayca kurabilmek için aktif bir kurulum ve ayar sihirbazı da mevcut.

DXD’ye çevirimi standart olarak sunan Rossini, ”çok katmanlı sayısal örnekleme” tasarımı sayesinde opsiyonel DSD’ye çevirim özelliğini de barındırıyor. Ayrıca müziğinize göre seçebileceğiniz geniş bir DSP filtre seçeneği de mevcut. Rossini DAC içerisindeki network fonksiyonu, işlemci gücü ve jitter performansı ile benzersiz. Şu an için 24-bit, 384kS/s ve DSD128 hızlarında çalışan bu devre tüm ana akım kayıpsız kodlamalar ile birlikte DoP üzerinden DSD formatı ve doğal (native) DSD’yi de destekliyor.

Rossini, aynı Vivaldi serisindeki gibi jitter‘i minimize eden ve ses kalitesini ciddi şekilde iyileştiren, dCS‘in basit ama etkili ”oto saatleme” mimarisine de sahip.

Tasarım ve üretimi İngiltere’de yapılan Rossini’nin şık şasesi havacılık sektöründe kullanılan kalitede alüminyumdan yapılı. İçeride kullanılan çeşitli akustik sönümleyiciler sayesinde mekanik vibrasyon ve manyetik etkiler en aza indirgenmiş. Çok katmanlı elektrik regülesi ve çift trafo ile analog, dijital ve saat devreleri arasında elektriksel izolasyon sağlanıyor.

Tüm dCS ürünleri gibi Rossini’nin bellenimi de CD, USB ya da yeni, otomatik indir ve güncelle fonksiyonu ile güncellenebiliyor. dCS bu özellik sayesinde Rossini için sürekli yeni özellikler ve performans iyileştirici güncellemeler yayınlayabilecek.

Rossini sistemde dijital müzik dinlemek, natürel müzikaliteye anında vurulmak demektir. Rossini’nin güçlü, anatomik sesi ve mükemmel transparanlığı ile yoğun ve gerçek bir dinleme keyfi yaşamaya hazır olun.

HİFİ+ YAZARI ALAN SİRCOM’UN 4 ARALIK 2015 TARİHLİ İNCELEME YAZISINDAN BİR ALINTI:

…Burada, fotoğrafta kullanılan bir terimi çarpıtacağım. Rossini’nin yaptığı, tüm fiyat seviyelerindeki dijital çalarlarda çok nadir rastlanılan bir şey; ‘alan derinliği kontrolü’. Bir fotoğrafçı en yakından en uzağa bütün manzaranın keskin olmasını veya sadece önemli olan objeden başka hiçbir şeyin keskin olmamasını isteyebilir. Dahası, ‘bokeh’ olayından bahsedilir yani foküs dışında kalan nesnelerin doğasından. Bunun için de (sahnenin istedikleri gibi oluşması için) aradıkları aperture aralığında lenslere dünya kadar para yatırırlar.

İşte bu alan derinliğini müzik sahnesine uyguladığınızda Rossini’yi diğerlerinden farklı kılan noktayı yakalıyorsunuz. Diğer iyi dijital çalarlar sahneyi kaydın boyutuna göre ‘ölçeklendirir’, ama Rossini, sahne üzerinde bahsettiğimiz ‘alan derinliği kontrolünü’ sağlayabilen çok az dijital çalardan biri ve duyduğunuzda, vazgeçmeniz imkansız. Bunu en iyi şekilde, kaydın mutlak bütünlüğüne bağlı kalmak olarak ifade edebilirim, mikse köle kalmadan.

Mesela, Will Oldham’ın albümüyle aynı adlı I see a darkness parçasında, ‘köşelerde bulanıklaşan’, klostrofobik, küçük bir sahne oluşurken, Ben Harper’ın Fight For Your Mind albümünde solist, gitar ve bas üzerinde yoğun bir keskinlik, davulda ise daha yumuşak bir foküs hissediliyor. Bu tür bir ayrışım derinliğine bugüne dek belki bir avuç dolusu cihazda ancak rastlamışımdır…

En yeni nesil dCS Dijital İşleme Platformu sayesinde mükemmel sinyal işleme ve esneklik
dCS Vivaldi ile aynı Ring DAC
Dijital girişler UPnP, asenkron USB ve Apple Airplay kaynaklarını, ayrıca, AES, Çift AES ve S/PDIF dijital ses akışlarını destekler
Desteklenen müzik sunucuları: TIDAL, Spotify Connect ve Deezer
dCS transportlardan çift AES giriş ile SACD datası kabul eder
Çok katlı DXD ve opsiyonel DSD örnekleme; kullanıcı seçimli DSP ve DSD filtreler
Otomatik saat bilgi sistemi ile kullanım kolaylığı ve jitter azaltımı
Çok katlı güç regülesi ve çift trafo ile analog, dijital ve saat devrelerinin elektriksel izolasyonu sağlanmıştır
Bellenim güncelleme ile gelecekteki fonksiyonellik ve performans güncellemelerine hazır

Daha fazlası için: www.lotusconcept.com