Timpani: 4. “Hangi Yorum?” Etkinliğimiz 14 Mart Salı Akşamı


Her kim ki Müzikseverdir, bu onu ilgilendirebilir.

Dördüncü “Hangi Yorum?” etkinliğimiz 14 Mart Salı akşamı 17:30 – 20:00 saatleri arasında gerçekleşecek.
Altı farklı yorumunu ele alacağımız eser: Igor Stravinsky’nin Bahar Ayini
Panelistler (soyada göre alfabetik sırayla): Nejat Başar, Mehmet Nemutlu, Metin Ülkü (Cem Mansur, etkinlik tarihine rastlayan yoğun programı yüzünden üzülerek katılamayacağını söyledi. Kendisinin yerini Matin Ülkü aldı.)
Moderatörler: Aykut Köksal, Adnan Arduman
“Hangi Yorum?” etkinliğinin kurgusu özetle şöyle:
Her programda klasik repertuara ait tek bir eser ele alınacak ve bu eserin en az dört, en fazla altı farklı yorumu A, B, C,… diye adlandırılarak her bölümünden üç veya dört dakika kadar dinlenecek. En az üç, en fazla beş kişiden oluşacak panelistler icracılarının kimler olduğunu bilmedikleri farklı yorumlarla ilgi olumlu olumsuz eleştiriler yapıp birbiriyle kıyaslayacaklar. Günün sonunda, görüş birliği sağlanabilirse, bir veya iki eser öne çıkacak ve yorumcuların kimlikleri açıklanacak. Panelistlerin dışında, eserin farklı versiyonlarını seçerek programın yönetimini üstlenecek, eser ve bestecisi hakkında dinleyiciyi kısaca bilgilendirecek moderatörler olacak.

Programın ses kaydının tamamını soundcloud ortamına yüklüyoruz. İlk üç programın kaydını dinlemek isteyenler aşağıdaki linki ziyaret edebilirler:
http://www.timpani.com.tr/etkinlikler/etkinlikler.htm

Daha önceki etkinlik davet yazılarımızda da belirttiğimiz gibi Timpani’nin üçüncü katındaki mekanımızın boyutları iştirakçı sayısını 35 kişiyle sınırlı tutmamızı zorunlu kılıyor, bu sebepten toplantıya katılmayı arzu edenlerden ricamız bu mesajımızı “KATILMAK İSTİYORUM” yazarak cevaplamaları. Biz de cevap yazan ilk otuzbeş kişiye beklediğimizi teyid eden bir cevap yollayacağız. Bizden olumlu cevap alacak olanlardan planlarının değişmesi sonucunda katılamayacakları durumu ortaya çıkarsa bizi bilgilendirmelerini rica ediyoruz.

İlgi yoğun olabilir, teyidlerinizi son güne bırakmamanızı öneririz.

Salı akşamı görüşmek ümidiyle.

Saygılarımızla,
adnan arduman

TİMPANİ
Ressam Hikmet Onat Sok. No: 9 kat: 2-3,
İstinye, İstanbul

0212-323 21 10

http://online.timpani.com.tr
http://www.timpani.com.tr
http://www.facebook.com/TimpaniAudio