Timpani: 71. Etkinliğimiz 19 Ocak Perşembe Akşamı

Her kim ki Müzikseverdir, bu onu ilgilendirebilir.

“Hangi Yorum?” programlarımıza paralel olarak geleneksel etkinliklerimizi de sürdürmeye devam ediyoruz.
19 Ocak Perşembe akşamı 17:30 – 19:30 saatleri arasında gerçekleşecek olan etkinliğimizin:

– Konusu: Renan Koen’in 3. Albümü Holokost’u Anma “Uykudan Önce”
– Sunucu: Renan Koen

Renan Koen, Kalan Müzik’ten çıkan 3. Albümü Holokost’u Anma “Uykudan Önce” CD&DVD&Kitap projesinde, 2. Dünya Savaşı’nda Nazilerin o dönem Çekoslovakya sınırları içinde içinde yer Terezin’i işgali ile birlikte kurdukları Terezin Toplama Kamp’ına alınan 4 besteci Viktor Ullmann, Gideon Klein, Pavel Haas ve Zikmund Schul üzerine yaptığı derin araştırmayı yayınladı. Çok zor koşullara ve yasak olmasına rağmen kampta beste yapmaya devam etmiş ve bir sonraki nesillere kamptaki bilgileri aktarmış bu 4 bestecinin Koen’in tespiti ile gösterdikleri ‘Pozitif Direnç’ bugün bize bireyin, nasıl her koşulda üreterek dirençli olabileceğine dair bilgiler veriyor.

Koen, konferansta Terezin Toplama Kampı hakkında bilgi, 4 bestecinin yaşamları ve kampta besteledikleri eserlerde, kamp hayatıyla ve kendi dirençleriyle ilgili bir sonraki nesillere neler anlatmak/aktarmak istediklerini anlatacak. Gideon Klein ve Viktor Ullmann’ın Piyano Eserleri üzerinde yapmış olduğu analizleri, piyano ile birlikte izleyiciyle paylaşacak.

Piyanist, besteci, soprano ve müzik terapisti Renan Koen’in kısa özgeçmişi şöyle:

1983 yılında kompozitör Ali Darmar ve Devlet Sanatçısı Ayşegül Sarıca ile piyano çalışmalarına başladı.
1985-1986 yıllarında piyano çalışmalarına Paris’te Germaine Mounier ile devam etti. 1990-1991 yıllarında çalışmalarına Londra’da pedagog Maria Curcio ve asistanı Mark Swartzentruber ile devam etti.
Dr. Pieter Snapper ile kompozisyon teknikleri, Reuben de Lautour ile kompozisyon teorileri çalıştı.
Müziğin en büyük misyonunun birleştirici ve iyileştirici olduğuna inanan sanatçı, Atina’da, Avrupa Müzik Terapi Federasyonu’na bağlı “Art et Qualite de Vie – L’art en Prevention Therapie et Pedagogie” programını tamamladı.
Koen’in ‘köprüler / bridges’, ‘kayıp izler gizli anılar’ ve Holokost’u Anma “Uykudan Önce” adlı 3 Albümü bulunmaktadır.

Daha önceki etkinlik davet yazılarımızda da belirttiğimiz gibi Timpani’nin üçüncü katındaki mekanımızın boyutları iştirakçı sayısını 35 kişiyle sınırlı tutmamızı zorunlu kılıyor, bu sebepten toplantıya katılmayı arzu edenlerden ricamız bu mesajımızı “KATILMAK İSTİYORUM” yazarak cevaplamaları. Biz de cevap yazan ilk otuzbeş kişiye beklediğimizi teyid eden bir cevap yollayacağız. Bizden olumlu cevap alacak olanlardan planlarının değişmesi sonucunda katılamayacakları durumu ortaya çıkarsa bizi bilgilendirmelerini rica ediyoruz.

İlgi yoğun olabilir, teyidlerinizi son güne bırakmamanızı öneririz.

Bundan önceki etkinliklerimizle ilgili bilgi edinmek için:
http://www.timpani.com.tr/etkinlikler/etkinlikler.htm

Perşembe akşamı görüşmek ümidiyle.

Saygılarımızla,
adnan arduman

TİMPANİ
Ressam Hikmet Onat Sok. No: 9 kat: 2-3,
İstinye, İstanbul

0212-323 21 10

http://online.timpani.com.tr
http://www.timpani.com.tr
http://www.facebook.com/TimpaniAudio