Timpani: Yeni GLASS MASTER TOSLINK

Yeni GLASS MASTER TOSLINK: Dünyanın En İyi Optik Kablosu mu?

Her kim ki Müzikseverdir, bu onu ilgilendirebilir.

DH Labs’in mevcut optik kablosu Deluxe Toslink’in ne derece başarılı bir kablo olduğunu kullananlar ve benzerleriyle kıyaslayanlar çok iyi bilir. Ancak DH Labs bununla yetinmeyerek çok daha iyi bir optik kablo tasarlamayı hedeflemiş. İki yıldır üzerinde çalıştıkları proje yakın zamanda tamamlandı ve yeni optik kablo GLASS MASTER TOSLINK nihayet elimize ulaştı.

DH Labs’in yeni Premium GLASS MASTER TOSLINK optik kablosu 300 adet özel cam telden oluşuyor ve piyasada mevcutlar arasında en geniş frekans aralığına sahip. Detaylı teknik bilgiyi aşağıdaki sayfada görebilirsiniz:
http://online.timpani.com.tr/dh-labs-glass-master-toslink-100-meter
Elimizde mevcut uzunluklar: 0.5m, 1m ve 2m.

Teknik detaylar bir yana, bizim için en önemli konu tabii ki kablonun ses performansı. Biz de hemen, Hegel’in EISA ödüllü DAC ünitesi HD30 ve kaynak olarak da Rega Apollo-R CD Çaları kullanarak, GLASS MASTER TOSLINK’i, DH Labs’in çok başarılı koaksiyal kablosu D-750 ile kıyasladık. Bugüne kadar denediğimiz hiçbir optik kablonun performansı bu kablonun üstüne çıkamamıştı ama GLASS MASTER TOSLINK, fark çok büyük olmamasına rağmen, D-750’ye kıyasla daha etli, daha akışkan, daha az hırçın, daha yüksek sahneli, özetle daha analog çaldı.

Kıyaslamayı Deluxe Toslink ile yaptığımızda ise farklar çok daha büyük oldu.

DH Labs gerçekten heyecan verici bir optik kablo yapmış! Firmanın ortaklarından Greg bana: “Biliyorsun abartılı sözler söylemekten hoşlanmam ama bu kablonun, şu an için, dünyada bir benzeri yok” demişti.

GLASS MASTER TOSLINK dünyanın en iyi optik kablosu mu? Böyle bir iddiada bulunmamız tabii ki doğru olmaz çünkü hepsini dinleme ve test etme şansımız olmadı ama hissiyatımız bu sorunun cevabının evet olduğu yönünde.

Dinlemeye bekliyoruz.

Saygılarımızla,
adnan arduman

TİMPANİ
Ressam Hikmet Onat Sok. No: 9 kat: 2-3,
İstinye, İstanbul

0212-323 21 10

http://online.timpani.com.tr
http://www.timpani.com.tr
http://www.facebook.com/TimpaniAudio