Sigma Ses: The Funk Firm Gett!

The Funk Firm firması 30 Ağustos’ta, bütçesel ürün sınıfında ilk ürünü olan yeni GETT! modelini duyurmuştu. Bu ürünün İngiltere’de ön görülen nihai satış fiyatı 550 gbp (VAT dahil).

Yeni GETT!, şu an firma yelpazesindeki en ekonomik model olmasının yanı sıra, firmanın sahibi ve tasarımcı gurusu Arthur Khoubesserian’ın, pikap tasarımlarında her zaman esas aldığı en temel ilkesini de barındırıyor: “…önce müzik!”

GETT!, yelpazede uzun süredir en ekonomik model olarak yer alan, ancak daha üst sınıfın temsilcisi olan, başarılı ağabeyi Flamenca’dan ekonomik kaygılarla türetilmiş bir model. Gövde, kol ve genel tasarım ölçününde daha üst sınıfta olan Flamenca’da cam olan plato, daha mütevazi olan bu modelde yüksek yoğunluklu saydam akrilik malzemeden üretilmiş durumda. Dolayısı ile, plato üstlüğü kullanılması gibi bir beklentiye gerek kalmıyor, plak doğrudan plato üzerine yerleştirilip, çok sakin ve duru bir sunum elde ediliyor. Bu arada, Funk’ın kendini kanıtlamış DC motor, O-ring kayış ve elektronik denetimli 33-1/3 ve 45 rpm devir seçimi uygulaması, bu modelde de korunmuş durumda.

Yine, Arthur Khoubesserian’ın, şaşırtıcı “thread bearing” – ip yataklı kol tasarımı olan F6’dan, daha üst sınıf olarak tasarlayıp türettiği, ve Flamenca’larda kullanmaya başladığı yeni F7’nin, bu modele özel sürümü de, Gett! üzerinde boy gösteriyor. Eşsiz “İp yataklı kol” tasarımı, melez bir, “uni-pivot” – tek noktalı mafsal yatak uygulaması gibi çalışır. Kol ve pikap gövdesi üzerinde, VTA, içe kayma önleyici (antiskate) ve iğne dikliği (azimuth) ayarlama olanakları sağlanmış durumda.

Bu arada, F7 Flamenca sürümü kol da, Arthur Khoubesserian’ın tasarımı olan diğer kolları (F5 ve F.X ) gibi, Rega (üç vidalı) uygulama geometrisine sahip tüm kol tablalarına doğrudan, diğer kol tablalarında ise gerekli ön hazırlama yapılarak uygulanmak üzere, ayrı olarak da satın alınabiliyor: (kdv dahil) 570 gbp
Dünyanın ilgili piyasalarına yeni yeni ulaşan ve The Funk Firm’ün, ünlü ve ezber bozan çarpıcı tasarım ölçütlerini içeren bu ekonomik ürün, Sigma’ya da ulaştı ve ülkemizdeki satış fiyatı da 466 gbp + kdv olarak saptandı. Fiyata ürünün ölçün toz kapağı dahil. Fiyata dahil olmayan kafa seçimi, edinilmesi ve uygulanması ise kullanıcıya bırakılmış durumda. Gereksinim duyulursa, pikap kafası için en uygun seçim, edinme ve uygulama yardımı Sigma’dan sağlanabiliyor.

Sigma Elektronik Sanayi
İç ve Dış Tic. Ltd. Şti. Güniz Sokak 23/8 06680 Kavaklıdere Ankara
Tel. 0312 4662169 Belgegeçer. 0312 4662175
Eposta. sigmases@sigmases.com
Ağ sayfaları. www.sigmases.com
Facebook. www.facebook.com/sigmases
Twitter. https://twitter.com/Sigmases